Wody w okolicy Olsztyna
#441 OFFLINE
Napisano 28 październik 2012 - 15:07
#442 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2013 - 13:50
Bon jour!
Poszukuję załoganta na zawody Prezydenta Olsztyna na Krzywym w dn. 02-04.05.b.r. Zapewniam własną łódź, laminat, 4,2m. Jacyś chętni?
Piszcie na PW,
Pzd,
Michał
#443 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2013 - 13:29
Siema!
Znajdzie się chętny do jednodniowego wypadu na Wersminię na początku przyszłego tygodnia (najlepiej 30.-02.05)? Emocje gwarantowane! Dodatkowo wspomnę, że jestem absolutnie zakochany w jerkowaniu, aczkolwiek gumą i blaszakiem też daję radę, kiedy trzeba. Mam nadzieję, że się trochę obudzicie i odezwiecie!
#444 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2013 - 18:47
30.04? To chyba okres ochronny jeszcze jest?
#445 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2013 - 19:36
na tym łowisku nie
#446 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2013 - 19:44
#447 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2013 - 23:29
Okres ochronny nie oznacza wyłączenia wody z eksploatacji Secundo okresy, kiedy może odbywać się połów z łodzi/brzegu [z wyłączeniem ograniczeń czasowych dot. metody] są sprawa indywidualną, której decyduje gospodarz wody
#448 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2013 - 06:08
Okres ochronny nie oznacza wyłączenia wody z eksploatacji Secundo okresy, kiedy może odbywać się połów z łodzi/brzegu [z wyłączeniem ograniczeń czasowych dot. metody] są sprawa indywidualną, której decyduje gospodarz wody
ehhhh... i znowu zacznie się temat Wersminii w kwietniu a @mari jak zwykle czujny natomiast kolega @emms zakochany w jerkowaniu (jak napisał gdzieś tam wyżej) pewnie łowić będzie 30 kwietnia okonie na slidery 10...
#449 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2013 - 07:11
#450 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2013 - 09:43
Uheheheh dobre, uśmiałem się bo ja też tam byłem i mimo zarybienia nikt nic prawie nie połowił bo ryby nie gryzły.
Na cały dzień może z 4 szczupłe, hehehehe, taka wyprawa z wawy i taka skucha.
Co do wpuszczania wędkarzy na 10 dni przed rozpoczęciem sezonu to moim zdaniem zadne przegięcie.
Jak ktoś głodny po zimie wrażeń niech leci śmiało i tak temperatura wody jest niska i ryby się jeszcze nie ruszają
zbyt żwawo.
Ja tam zawitam niebawem bo lubię ten "płytki" akwen.
ZH
#451 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2013 - 11:52
@rybak Na sliderki generalnie nie łowię, bardziej Bustery i amerykańśkie potwory czyli kaliber 15-20+ a propos gryzienia, nie ma wody, na której wymusisz na rybie gryzienie. Jak nie są na żarciu pozostaje dłubanie i szukanie głodnych niedobitków Ostatecznie to ma być w koncu przyjemność i zabawa a nie polowanie z ciśnieniem na rekordy
#452 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2013 - 13:37
Hmmm a ile razy kolega był na tym łowisku bo ja razy kilka-naście i powiem szczerze że
na początku fajnie było, 1-2 rok działalności.
Pożniej już tylko gorzej. Szczupaka jest ale.... małego do 60 cm.
Tych w przedziale 70-90 bardzo mało, a tych kloców kilka więc
wyjąć tam coś rozsądnego ciężko. Dużo ryb w złej kondycji, widać po fotkach kolegów
że cieniuchne te bestie.
Z tym ciśnieniem na rekordy to nie przesadzaj nikt a przynajmniej ja nie mam ale znam
tańsze zabawy i przyjemności niż wyjazd na wersminie i wrócić z zerem lub jednym 60 takiem.
ZH
#453 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2013 - 14:48
Te pajki na wersminii boją się jeść, co drugi posiłek to winda do nieba, w ręce uśmiechniętego wąsacza Ryby są tak chude że aż przykro je łowić.
#454 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2013 - 17:03
Czerwonka koło Biskupca, chłopaki się nie pier...ą a szczupaków więcej niż piasku i tak co roku, kto lubi ubić paja to i bliżej Olsztyna znajdzie, wystarczy się przejechać w pobliże mostków np. Barczewo...
- ketnik lubi to
#455 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2013 - 18:49
Ty @gucio byś w końcu zmienił tą niebieską czapkę
#456 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2013 - 20:20
hehehe...no dzieje się tam. Ostatnio bylismy na akcji to 4 żaki poszły z dymem. Panowie tam mówili ze tylko sobie siedzą piwko piją. Chłopaki mieli jechać i ukryć tam kamerę w krzakach.
Stowarzyszenie Nasz Dadaj trzeba przyznać działa prężnie i bardzo dobrze!!!
#457 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2013 - 20:55
Czerwonka koło Biskupca, chłopaki się nie pier...ą a szczupaków więcej niż piasku i tak co roku, kto lubi ubić paja to i bliżej Olsztyna znajdzie, wystarczy się przejechać w pobliże mostków np. Barczewo...
Nie można czegoś z tym zrobić? PSR? SSR? Policja? ktokolwiek??
#458 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2013 - 21:53
@ Gadget: zgarniajcie burakom jak najwięcej żaków i sieci, bo właśnie takie szuwary zabijają wodę szybciej niż kolonia kormoranów!!
@ ZH: na Wersminii byłem już pewnie ze 20-30 razy i co do krótkich ryb trzeba powiedzieć, że faktycznie brakuje im gabarytowo do szwedzkich karczków ze szkierów Jeśli chodzi o ryby z przedziału 80+, nie mogę się zgodzić jest ich znacznie więcej niż w standardowej rybiej populacji, tylko że poza majem/czerwcem znacznie ciężej się do nich dobrać!
#459 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2013 - 22:17
Dla mnie wiosna zaczyna się w dniu kiedy złowię w Łynie pierwszego klenika, wczoraj właśnie był ten dzień a dzisiaj znowu, mam nadzieję, że teraz już z każdym dniem będzie tylko lepiej
#460 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2013 - 09:44
Ho,ho Kuba taka paszcza to na pewno klenio-rapa Maczówką ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych