Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Wody w okolicy Olsztyna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
921 odpowiedzi w tym temacie

#441 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5230 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 28 październik 2012 - 15:07

Miałem na myśli ten czas kiedy woda w Łynie zmieszana była z papierem toaletowym a po powierzchni pływały brązowe batony, teraz jest jednak zupełnie inaczej. W mieście wyraźnie dominuje kleń a jaź jest wyjątkiem, nawet wielu wędkarzy wcale nie wie, że w ogóle jazie żyją w mieście.

#442 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imię:Michał

Napisano 12 kwiecień 2013 - 13:50

Bon jour!

Poszukuję załoganta na zawody Prezydenta Olsztyna na Krzywym w dn. 02-04.05.b.r. Zapewniam własną łódź, laminat, 4,2m. Jacyś chętni?

Piszcie na PW,

Pzd,

Michał

#443 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 23 kwiecień 2013 - 13:29

Siema!

Znajdzie się chętny do jednodniowego wypadu na Wersminię na początku przyszłego tygodnia (najlepiej 30.-02.05)? :D Emocje gwarantowane! Dodatkowo wspomnę, że jestem absolutnie zakochany w jerkowaniu, aczkolwiek gumą i blaszakiem też daję radę, kiedy trzeba. Mam nadzieję, że się trochę obudzicie i odezwiecie! :)

#444 OFFLINE   Mari

Mari

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 466 postów

Napisano 23 kwiecień 2013 - 18:47

30.04? To chyba okres ochronny jeszcze jest?

#445 OFFLINE   Zander Hunter

Zander Hunter

Zandero-matic

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 809 postów
  • LokalizacjaNorthern Light

Napisano 23 kwiecień 2013 - 19:36

na tym łowisku nie

#446 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9577 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 23 kwiecień 2013 - 19:44

na tym łowisku nie

mogą wbrew temu? http://prawoity.pl/w...okresy-ochronne

#447 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 23 kwiecień 2013 - 23:29

Okres ochronny nie oznacza wyłączenia wody z eksploatacji :) Secundo okresy, kiedy może odbywać się połów z łodzi/brzegu [z wyłączeniem ograniczeń czasowych dot. metody] są sprawa indywidualną, której decyduje gospodarz wody

#448 OFFLINE   rybak109

rybak109

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 558 postów
  • LokalizacjaAllenstein
  • Imię:Szymon
  • Nazwisko:Tomaniuk

Napisano 24 kwiecień 2013 - 06:08

Okres ochronny nie oznacza wyłączenia wody z eksploatacji :) Secundo okresy, kiedy może odbywać się połów z łodzi/brzegu [z wyłączeniem ograniczeń czasowych dot. metody] są sprawa indywidualną, której decyduje gospodarz wody

ehhhh... i znowu zacznie się temat Wersminii w kwietniu :) a @mari jak zwykle czujny B) natomiast kolega @emms zakochany w jerkowaniu (jak napisał gdzieś tam wyżej) pewnie łowić będzie 30 kwietnia okonie na slidery 10... :D  

#449 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1452 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 24 kwiecień 2013 - 07:11

Cytujac klasyka" wszyscy wielcy humanisci k..... jego mac" a w zeszlym roku ok 20 kwietnia (jakos zaraz po zarybieniu ktore mozna bylo zobaczyc na youtube) na wersminii pelna obsada lodek na wodzie i to nie miejscowe rejestracje, krolowala warszawa. Jakos w spojrzeniach wyglodnialego towarzystwa stojacego w kolejce po lodki nie moglem odczytac " Panie gospodarzu buntujemy sie nie bedziemy lowic ". Ciuszki i sprzecik picuś glancus. W tym przypadku nie mam nic na swoją obrone bo tam bylem. Sorry ze bez polskich znakow pisze z telefonu.

#450 OFFLINE   Zander Hunter

Zander Hunter

Zandero-matic

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 809 postów

Napisano 24 kwiecień 2013 - 09:43

Uheheheh dobre, uśmiałem się bo ja też tam byłem i mimo zarybienia nikt nic prawie nie połowił bo ryby nie gryzły.

Na cały dzień może z 4 szczupłe, hehehehe, taka wyprawa z wawy i taka skucha.

Co do wpuszczania wędkarzy na 10 dni przed rozpoczęciem sezonu to moim zdaniem zadne przegięcie.

Jak ktoś głodny po zimie wrażeń niech leci śmiało i tak temperatura wody jest niska i ryby się jeszcze nie ruszają

zbyt żwawo.

Ja tam zawitam niebawem bo lubię ten "płytki" akwen.

ZH

#451 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 24 kwiecień 2013 - 11:52

@rybak Na sliderki generalnie nie łowię, bardziej Bustery i amerykańśkie potwory czyli kaliber 15-20+ :D a propos gryzienia, nie ma wody, na której wymusisz na  rybie gryzienie. Jak nie są na żarciu pozostaje dłubanie i szukanie głodnych niedobitków :) Ostatecznie to ma być w koncu przyjemność i zabawa a nie polowanie z ciśnieniem na rekordy :)

#452 OFFLINE   Zander Hunter

Zander Hunter

Zandero-matic

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 809 postów

Napisano 24 kwiecień 2013 - 13:37

Hmmm a ile razy kolega był na tym łowisku bo ja razy kilka-naście i powiem szczerze że

na początku fajnie było, 1-2 rok działalności.

Pożniej już tylko gorzej. Szczupaka jest ale.... małego do 60 cm.

Tych w przedziale 70-90 bardzo mało, a tych kloców kilka więc

wyjąć tam coś rozsądnego ciężko. Dużo ryb w złej kondycji, widać po fotkach kolegów

że cieniuchne te bestie.

Z tym ciśnieniem na rekordy to nie przesadzaj nikt a przynajmniej ja nie mam ale znam

tańsze zabawy i przyjemności niż wyjazd na wersminie i wrócić z zerem lub jednym 60 takiem.

ZH

#453 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2344 postów
  • LokalizacjaWarmia&Mazury, kraina 3000 jezior w dorzeczu Wisły i rzek pobrzeża Bałtyku

Napisano 24 kwiecień 2013 - 14:48

Te pajki na wersminii boją się jeść, co drugi posiłek to winda do nieba, w ręce uśmiechniętego wąsacza :D Ryby są tak chude że aż przykro je łowić.

#454 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5230 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 24 kwiecień 2013 - 17:03

Czerwonka koło Biskupca, chłopaki się nie pier...ą a szczupaków więcej niż piasku i tak co roku, kto lubi ubić paja to i bliżej Olsztyna znajdzie, wystarczy się przejechać w pobliże mostków np. Barczewo...

62653_131163850409290_1135320287_n.jpg

• ketnik lubi to

#455 OFFLINE   rybak109

rybak109

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 558 postów
  • LokalizacjaAllenstein
  • Imię:Szymon
  • Nazwisko:Tomaniuk

Napisano 24 kwiecień 2013 - 18:49

Ty @gucio byś w końcu zmienił tą niebieską czapkę ;)

#456 OFFLINE   Gadget

Gadget

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 722 postów
  • LokalizacjaRumia

Napisano 24 kwiecień 2013 - 20:20

hehehe...no dzieje się tam. Ostatnio bylismy na akcji to 4 żaki poszły z dymem. Panowie tam mówili ze tylko sobie siedzą piwko piją. Chłopaki mieli jechać i ukryć tam kamerę w krzakach.
Stowarzyszenie Nasz Dadaj trzeba przyznać działa prężnie i bardzo dobrze!!!

#457 OFFLINE   Bootleg

Bootleg

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 658 postów
  • LokalizacjaNDM/Brodnickie

Napisano 24 kwiecień 2013 - 20:55

Czerwonka koło Biskupca, chłopaki się nie pier...ą a szczupaków więcej niż piasku i tak co roku, kto lubi ubić paja to i bliżej Olsztyna znajdzie, wystarczy się przejechać w pobliże mostków np. Barczewo...

Nie można czegoś z tym zrobić? PSR? SSR? Policja? ktokolwiek??

#458 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 24 kwiecień 2013 - 21:53

@ Gadget: zgarniajcie burakom jak najwięcej żaków i sieci, bo właśnie takie szuwary zabijają wodę szybciej niż kolonia kormoranów!!

@ ZH: na Wersminii byłem już pewnie ze 20-30 razy i co do krótkich ryb trzeba powiedzieć, że faktycznie brakuje im gabarytowo do szwedzkich karczków ze szkierów :D Jeśli chodzi o ryby z przedziału 80+, nie mogę się zgodzić jest ich znacznie więcej niż w standardowej rybiej populacji, tylko że poza majem/czerwcem znacznie ciężej się do nich dobrać! :)

#459 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5230 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 24 kwiecień 2013 - 22:17

Dla mnie wiosna zaczyna się w dniu kiedy złowię w Łynie pierwszego klenika, wczoraj właśnie był ten dzień a dzisiaj znowu, mam nadzieję, że teraz już z każdym dniem będzie tylko lepiej  :P

dsc04235ty.jpg

#460 OFFLINE   Wobi

Wobi

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1608 postów
  • LokalizacjaPl

Napisano 25 kwiecień 2013 - 09:44

Ho,ho Kuba taka paszcza to na pewno klenio-rapa ;)  Maczówką ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych