Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Wody w okolicy Olsztyna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
921 odpowiedzi w tym temacie

#541 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2344 postów
  • LokalizacjaWarmia&Mazury, kraina 3000 jezior w dorzeczu Wisły i rzek pobrzeża Bałtyku

Napisano 13 listopad 2013 - 22:17

Z żyłką zszedłem z 0,14 na 0,10 ale wciąż myślę o 0,08 ;)

#542 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imię:Michał

Napisano 13 listopad 2013 - 22:23

Przy takim poważnym sprzęcie to i marlin wędkarzowi niestraszny :) Swoją drogą na tym kanalku kiedyś byłem kilka razy i chyba tam grasują kleniska - tak mi się przynajmniej zdawało :)

#543 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5230 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 14 listopad 2013 - 18:01

Trzeba pamiętać, że kanał należy do GRO, które teraz intensywnie czesze tonie Mosąga zabijając zimujące tam, reofilne gatunki ryb z Łyny  :(  a w zasadzie ich resztki  :angry:

#544 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2344 postów
  • LokalizacjaWarmia&Mazury, kraina 3000 jezior w dorzeczu Wisły i rzek pobrzeża Bałtyku

Napisano 14 listopad 2013 - 18:12

2 bolki, nie za duże, jutro replay.

#545 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 14 listopad 2013 - 18:16

Nie mów tylko, że bolki miałeś na te "mikroby", które leżą na zdjęciu na ręku! :D

Użytkownik EMMS edytował ten post 14 listopad 2013 - 18:17

#546 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2344 postów

Napisano 14 listopad 2013 - 18:22

Ńiestety nie na te, na te nic nie było.

#547 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 14 listopad 2013 - 19:44

W takim razie połamania jutro i połamania woblera na rekordowym boleniu ;)

#548 OFFLINE   sledzix

sledzix

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 161 postów
  • LokalizacjaSępopol

Napisano 14 listopad 2013 - 19:51

Rozumiem, że chodzi o znane mi okolice Sępopola/Stopek :) A chcecie tam chłopaki trollować czy łowić jak "biali ludzie"? :) I na co się głównie nastawiacie, bo widziałem, że w zasadzie, że od lekkiej zabawy po cięży arsenał szczupakowy.

Panowie jak chcecie z brzegu z brzegu w stopkach to nie polecam ponieważ nie ma zbytnio dojścia do rzeki jedyne wyjście łódź natomiast okolice Sępopola można przejść praktycznie do samych stopek :) tzn od strony miejscowości Masuny :)

#549 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2344 postów

Napisano 14 listopad 2013 - 20:10

Sledzix, trafiają się jeszcze jakieś brzany czy to już tylko wspomnienie?

#550 OFFLINE   sledzix

sledzix

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 161 postów
  • LokalizacjaSępopol

Napisano 14 listopad 2013 - 20:20

szczerze mówiąc ja nie trafiłem ale słychać ze od czasu do czasu ktoś złowi w tym roku w Bartoszycach zarybiali Łynę brzana wiec może coś się poprawi :)

#551 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 15 listopad 2013 - 22:03

I jak podejście numero dos do kanału przy Mosągu - pojawiły się jakieś życiówki? :D

#552 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2344 postów

Napisano 15 listopad 2013 - 22:40

nie-e:) ale rybki były

#553 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 16 listopad 2013 - 14:55

To już jakiś sukces i tak ;) Mimo wszystko myślę jednak, że teraz większe nadzieje można wiązać z pajkami i mętnymi!

#554 OFFLINE   meth666

meth666

Mr. Abu Revo

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1302 postów
  • Lokalizacjaw Łódce

Napisano 16 listopad 2013 - 17:32

chlopaki wykruszył sie skład na dróżno , ja jade ze szwagrem , jakby co dwa miejsca w aucie wolne , ludzi z okolic olsztyna moge zabrac ;) wyjazd jutro o 4.30

#555 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 17 listopad 2013 - 18:07

I jak, Drużno Squad, połowiliście jakieś sensowne pajki? :)

#556 OFFLINE   qban

qban

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 43 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 23 listopad 2013 - 16:57

Trzeba pamiętać, że kanał należy do GRO, które teraz intensywnie czesze tonie Mosąga zabijając zimujące tam, reofilne gatunki ryb z Łyny  :(  a w zasadzie ich resztki  :angry:

Nie wiem czy się narażę komuś,ale to co robi GRWO to przechodzi ludzkie pojęcie... I co z tego,że stowarzyszenie Dadaj ujarzmiło Pana Bogusława,jak on za to czyści inne jeziora jeszcze mocniej... Przykład Mosągu, Orzołka i co wiecej Limajna. Chwała za to,że udaję się powoli odtwarzać populację na Dadaju jak inne jeziora mocniej to odczuwają... Facet robi sobie jaja z wędkarzy przykład: za duża populacja Leszcza na jednym z jezior,co według Jegomościa wpływa na karłowacenie ryb (sic!!).

Wiosną Pan Bogusław wyłowił mnóstwo szczupaka i sandacza na jeziorach Mosąg i Orzołek kilka naprawdę ładnych sztuk w jakim celu? Bo poszło do badań niby a może i rzeczywiście tak było na UWM. Tylko po co aż tyle ? I czemu nie powróciły z powrotem do wody!! Facetowi jest na rękę,aby było jak najmniej drapieżnika,bo może wpuszczać swoje sielawy z których ma największą kase!! Inny przykład ? Proszę siata na całej szerokości rzeki Wadąg, jaki cel? Oficjalnie wyłapanie węgorza,którego wędkarze nie są w stanie wyłowić(wersja właściciela) Ludzie się dziwili czemu ryb nie ma poniżej tego odcinka, później się okazało. konsekwencje?  Jakiś smieszny mandacik!! 

Czytaliście opowieść Pana Bogusława o emerytce ? Przecież to jest żart!! Może jeszcze jest na oficjalnej stronie warto przeczytać i uświadomić sobie,że facet robi sobie jaja z wędkarzy... 

Czemu nie ma ryb? Ano podobno dlatego że ma olbrzymie straty spowodowane populacją kormoranów i wędkarzy kłusowników!! (sic!)

Najbardziej boli to że gość się śmieje wędkarzom w twarz obiecuje jakieś pierdoły a sam robi co chce...

A co najlepsze ma dzierżawę na parę dziesięcioleci bodajże 40 lat!! Żałuję,że owy Pan ma jeziora na szlaku Łyny, bo według mnie lepszego łowiska nie ma i raczej nie będzie... 

Pozdrawiam wszystkich wędkarzy z WiM. Mam nadzieję że doczekamy kiedyś fajnych łowisk...

#557 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5230 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 23 listopad 2013 - 17:19

@qban teraz już wiem czemu w tym roku nie było kleni w Wadągu  :angry:

#558 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 23 listopad 2013 - 19:10

Jedyne co nam pozostaje w tym momencie to cierpliwie czekać i do tego "edukować" innych, że złów i wypuść, zwłaszcza w wypadku grubego zwierza, to jedyne co można zrobić dla wody...

#559 OFFLINE   meth666

meth666

Mr. Abu Revo

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1302 postów
  • Lokalizacjaw Łódce

Napisano 23 listopad 2013 - 21:04

Łowił ktoś ostatnio na Polderze Kwiecewo? Słyszałem ze garbusy ładnie biorą na największym zbiorniku.. Będę tam jutro na łódeczce ze znajomym.

Plany na przyszły tydzień to zbiornik Pierzchały niedaleko Braniewa... Tylko nic o nim nie wiem...

Użytkownik meth666 edytował ten post 23 listopad 2013 - 21:07

#560 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2344 postów

Napisano 23 listopad 2013 - 21:18

Pierzchały, fajne łowisko, też się zawsze wybieram i wybrać się nie mogę. Co do wadąga to fakt kleni mniej z kmażdym rokiem ale dziwi mnie wpis @qbana, wadąg w całości jest Pzw, jaka siatka w rzece, kiedy i gdzie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych