Sławek czas i chęci na następny weekend masz?
Wody w okolicy Olsztyna
#561 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2013 - 21:36
#562 ONLINE
Napisano 23 listopad 2013 - 21:39
#563 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2013 - 22:13
Sławku jeżeli mogę tak do Ciebie mówić, ze względu na mój wiek. Rzeka Wadąg jest podzielona na 2 okręgi do Kieźlin jest GRWO od jest PZW.
Pozdrawiam
P.S. Panowie zapytam Was bezpośrednio jakich przynęt używacie na Nasze bolenie? Mam takie miejsca na Łynie że woda się gotuje ale kompletnie nie reagują na standardowe przynęty.
Największą bolączką Naszych wód jest starsze pokolenie które wali w łeb wszystko co złapią. Ale co się im dziwić z takich emerytur ciężko wyżyć... PZW jakie by nie było jest 100 razy lepsze niż GRWO gdzie gospodarz smieje się Nam w twarz i robi co chce.
Nie zdziwię się jak za niedługi czas pojawi sie Pan Bogdan z wyjaśnieniami...
Dlatego obiecałem sobie że juz nigdy nie będę wspierał GRWO kupując pozwolenie...
P.S.2 ktoś chętny na rybki w tygodniu na odcinek poniżej Olsztyna?
Użytkownik qban edytował ten post 23 listopad 2013 - 22:15
#564 ONLINE
Napisano 23 listopad 2013 - 22:43
Sławku jeżeli mogę tak do Ciebie mówić, ze względu na mój wiek. Rzeka Wadąg jest podzielona na 2 okręgi do Kieźlin jest GRWO od jest PZW.
Pozdrawiam
P.S. Panowie zapytam Was bezpośrednio jakich przynęt używacie na Nasze bolenie? Mam takie miejsca na Łynie że woda się gotuje ale kompletnie nie reagują na standardowe przynęty.
Największą bolączką Naszych wód jest starsze pokolenie które wali w łeb wszystko co złapią. Ale co się im dziwić z takich emerytur ciężko wyżyć... PZW jakie by nie było jest 100 razy lepsze niż GRWO gdzie gospodarz smieje się Nam w twarz i robi co chce.
Nie zdziwię się jak za niedługi czas pojawi sie Pan Bogdan z wyjaśnieniami...
Dlatego obiecałem sobie że juz nigdy nie będę wspierał GRWO kupując pozwolenie...
P.S.2 ktoś chętny na rybki w tygodniu na odcinek poniżej Olsztyna?
Pewnie, że możesz mówić po imieniu, widzieliśmy się chyba nawet kiedyś przy moście na Łynie w kierunku na jez. Limajno.
Prawdopodobnie ktoś Cię wprowadził w błąd z tym Wadągiem
Szczegółowy wykaz wód Okręgu PZW w OlsztynieRzeka Łyna - podział na obwody rybackie, użytkowane przez ZO PZW w OlsztynieObwód rybacki rzeki Łyna nr 3 obejmuje wody:c) rzeki Wadąg na odcinku od jazu piętrzącego elektrowni w miejscowości Wadąg do jej ujścia do rzeki Łyny.
#565 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2013 - 23:09
A może miałbym ktoś ochotę na wspólny wypad na Drużno ?
#566 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2013 - 04:33
Na Dziurżno oczywiście, o ile masz wolny termin
@meth66: jeśli chcesz połowić, w przyszły weekend będę w Olsztynie i wcale daleko ruszać się nie musisz, żeby trafić ładnego pajka Jeśli byś chciał, daj znać
#567 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2013 - 10:51
@quban chętnie ustawię się z Tobą na Łynę
#568 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2013 - 12:17
Hmmm ja planuję skoczyć na odcinek przy Cerkiewniku, może nawet być jutro.
Pozdrawiam
#569 ONLINE
Napisano 24 listopad 2013 - 12:23
A co tam będziecie łowić w Cerkiewniku? Woda bardzo niska, brakuje z 50cm
#570 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2013 - 13:13
Pewnie, że możesz mówić po imieniu, widzieliśmy się chyba nawet kiedyś przy moście na Łynie w kierunku na jez. Limajno.
Prawdopodobnie ktoś Cię wprowadził w błąd z tym Wadągiem
Rzeczywiście chyba się spotkaliśmy:)
Zaraz spojrzę i zobaczę jak to z tym Wadągiem jest.
Boże, aż tak niski stan? Dałeś mi tym do myślenia czy to jest słuszny wybór miejsca. Wyżej również jest tak słabo z wodą?
Pozdrawiam
P.S. Dzięki za podpowiedz z rapalkami, wyposażę się na kolejny sezon. Minusem mojego miejsca jest to, że woda jest praktycznie stojąca.Wydaje mi się, że to też nie ułatwia sprawy.
#571 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2013 - 13:26
Szczegółowy wykaz wód Okręgu PZW w OlsztynieRzeka Łyna - podział na obwody rybackie, użytkowane przez ZO PZW w OlsztynieObwód rybacki rzeki Łyna nr 3 obejmuje wody:c) rzeki Wadąg na odcinku od jazu piętrzącego elektrowni w miejscowości Wadąg do jej ujścia do rzeki Łyny.
Odcinek rzeki Wadąg powyżej elektrowni w miejscowości Wadąg (czyli od elektrowni do jeziora Wadąg) wraz z przylegającymi starorzeczami jest w użytkowaniu GRWO Olsztyn (http://www.grolsztyn.pl/nasze-lowiska - obwód rybacki jeziora Wadąg w zlewni rzeki Łyna nr 41)... przynajmniej taka informacja widnieje na ich oficjalnej stronie... pozdrawiam...
#572 ONLINE
Napisano 24 listopad 2013 - 13:27
Wyżej jest podobnie, tej jesieni praktycznie nie pada i mamy to co mamy. Powyżej Olsztyna..
Jeśli już miałbym się gdzieś wybierać na Łynę to między Dobrym Miastem a Lidzbarkiem Warmińskim. Parking turystyczny i 20m w dół skarpą rzeka, kilka fajnych zakrętów, głębsze dołki, wsteczne prądy, przelane konary itd.
Użytkownik Sławek.Sobolewski edytował ten post 24 listopad 2013 - 13:42
#573 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2013 - 17:52
Ze wszystkich trzech zbiorników na Kwiecewie jeden doszczętnie pozbawiony wody , bardzo niski poziom w pozostałych dwóch ... ludu na łódkach od groma , w trzcinach i na kładkach jeszcze więcej jeden przekrzykuje przez drugiego itd. Ludzi się zebrało odkąd w tym roku złowiono tam pajka 114cm. Wracając z Kwiecewa widziałem przez szybkę w samochodzie ludzi łowiących na Łynie dosłownie w centrum Dobrego Miasta...
#574 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2013 - 18:07
Znając życie szczupak skończył w czyimś bagażniku jak trofeum, którym koniecznie trzeba się pochwalić wszystkim Józkom, Zdziśkom, itd w okolicy... :/ (aczkolwiek mam nadzieję, że może jednak odpłynął w dobrej kondycji...)
#575 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2013 - 18:18
gdzie chcesz się wybrać w następny weekend ?
#576 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2013 - 19:31
Sukiel lake, na którym rzekomo "pajkunia" powyżej 50cm rzekomo złowić ciężko/nie da się... Otóż nie prawda, da się - są większe i to wcale nie tak mało
#577 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2013 - 19:53
W tym roku z dwa razy na wiosnę bylem
i tylko gluty.
Ale z opowieści Joozefa wiadomo że są duże również.
To i ja się wybiorę, dajcie znać jakby cus.
#578 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2013 - 19:54
#579 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2013 - 19:56
Między Dobrym M. a Lidzbarkiem też bedzie niska woda . Mieszkam w Lidzbarku a Łynę widzę z okna , jeśli puszczają wodę na tamie w Lidzbarku to po Dobre M. jest niski stan.
Jak będziecie chcieli się kiedyś wybrać na rybki w te okolice o których piszecie to dajcie znać to pomogę i podpowiem jaki jest stan wody.
#580 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2013 - 20:25
ZH
EMMS
meth666 + mój szwagier
ktoś jeszcze chętny na wizytę u pana Józka?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych