Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Wody w okolicy Olsztyna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
921 odpowiedzi w tym temacie

#601 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów
  • LokalizacjaSyreni Gród/ Jadwisin
  • Imię:Radosław

Napisano 26 listopad 2013 - 16:38

Raz na 3 wypady mi się udało... 50taka złowić. Zbadałem temat echem. Z grubsza, skrajnie nudna, ogromna misa z wodą. A i bolenia widziałem :)

#602 OFFLINE   Pumba

Pumba

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2563 postów
  • LokalizacjaGdynia / Tobołowo
  • Imię:Łukasz

Napisano 26 listopad 2013 - 16:39

Raz na 3 wypady mi się udało... 50taka złowić. Zbadałem temat echem. Z grubsza, skrajnie nudna, ogromna misa z wodą. A i bolenia widziałem :)

Ogromna? Toż to raptem 30ha i to chyba nie całe... :)

Użytkownik Pumba edytował ten post 26 listopad 2013 - 16:39

#603 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów

Napisano 26 listopad 2013 - 16:41

W porównaniu do takiej, na ten przykład, psiej miski z wodą ;) Sam zbiornik tyleż duży, co atrakcyjny wędkarsko.

#604 OFFLINE   Pumba

Pumba

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2563 postów
  • LokalizacjaGdynia / Tobołowo
  • Imię:Łukasz

Napisano 26 listopad 2013 - 16:44

Atrakcyjny to on jest (albo przynajmniej był) ale wredny jak cholera. Chociaż przyznam, że ja na efekty nie narzekałem z tym, że nie łowiłem szczupaków :) Tak czytam i czytam, jak coś mnie pokusi to też zawitam :)

Użytkownik Pumba edytował ten post 26 listopad 2013 - 16:45

#605 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów

Napisano 26 listopad 2013 - 16:51

W Olsztynie jestem przybyszem, więc nie mogąc liczyć na przychylność miejscowych, zainteresowałem się tymże akwenem. Nie potrzebowałem wiele czasu, aby stwierdzić że ten przedmiot drwin istotnie nie jest godny uwagi. Być może kiedyś był. Plus, dla mnie łowienie na płatnym łowisku, gdzie więcej jest zakazów niż ryb, to słaby pomysł. 3 razy mi wystarczy. I tak, mnie interesowały szczupaki :)

Użytkownik Dienekes edytował ten post 26 listopad 2013 - 16:52

#606 OFFLINE   rybak109

rybak109

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 558 postów
  • LokalizacjaAllenstein
  • Imię:Szymon
  • Nazwisko:Tomaniuk

Napisano 26 listopad 2013 - 17:00

Ty @gadget to nie pitol na Jóźwę bo sam wiesz co w tym bajorze mieszka ;) pare razy tarlaki łowiłeś to wiesz że można tam krokodyla złowić, zastanawiające jest tylko to czemu na wędki wyniki raczej mierne :blink:

w piątek wielkie nęcenie przed sobotą - przywiozę około 2 tys szt jesiennego narybku sieji  :) więc szczupłe się najedzą i gówno złowicie :P :D ;) ale pogadać jak to dawniej było zawsze można ;)

#607 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów

Napisano 26 listopad 2013 - 17:04

To samo słyszałem uiszczając opłatę: szczupaka tu Panie od groma, ale drobnicy mnóstwo, więc trudno go skusić...

Zabawne, że na innych łowiskach, w zupie białorybu, szczupak jednak trafia się częściej, a presja wędkarska bez porównania większa ;)

#608 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imię:Michał

Napisano 26 listopad 2013 - 17:20

Ale jojczycie :) Woda jest faktycznie specyficzna, ale jak się jej poświęci trcohę czasu naprawdę można trafić w kilka fajnych miejsc; kwestia tego że Jooz sam jest bardziej zainteresowany łowieniem karpia i białorybu, więc w sprawie szczupaków niewiele mówi - może to i dobrze, bo jezioro dostałoby dodatkowy zastrzyk "szanujących się wędkarzy", poza tymi którzy okupują brzegi :D

#609 ONLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2344 postów
  • LokalizacjaWarmia&Mazury, kraina 3000 jezior w dorzeczu Wisły i rzek pobrzeża Bałtyku

Napisano 26 listopad 2013 - 17:31

Na otarcie łez pacnę sobie tęczaczka na muchje :)

#610 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów

Napisano 26 listopad 2013 - 17:37

Nie wykluczone. Bardziej od gdybania intetesują mnie jednak fakty.

#611 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 26 listopad 2013 - 17:48

Do suchych faktów a nie zawracania kijem Wisły i tworzenia nowej enigmy bardziej przysłuży się PW niż produkowanie się na forum :) Uchylając rąbka tajemnicy mogę tylko powiedzieć, ze trafiają się i 80...

#612 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów

Napisano 26 listopad 2013 - 17:57

Ostatnio pisałem do Ciebie na publicznym i nie doczekałem się odpowiedzi, więc... Sam rozumiesz;)

A enigmy nie tworzę. Opisuję jedynie moje mało ciekawe doświadczenia z tym zbiornikiem. Jakby na to nie zerkać, przysługuję się olsztyńskim łowcom esoxów z j. Sukiel :D

#613 OFFLINE   rybak109

rybak109

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 558 postów
  • LokalizacjaAllenstein
  • Imię:Szymon
  • Nazwisko:Tomaniuk

Napisano 26 listopad 2013 - 18:06

e tam 80 ........  jak złowisz tam 100 to pogadamy :) na tarle w siatkach były ryby powyżej tej magicznej granicy 1 m o wadze kilkunastu kilo. Ja znam to jezioro od ponad 30 lat i widziałem jak się zmieniało przez ten czas, łowiłem i widziałem tez duże ryby z tej wody w latach ostatnich oraz to jak jeden gatunek zastępował inny. Wiosną przy odłowach tarlaków z roku na rok łowi się coraz więcej sieji, mniej leszcza, trafiają się ponad kilowe okonie, olbrzymie szczupaki... co do pisania na forum to myślę że nie ma się czego bać - każdy przeciętny wędkarz po kilku wyprawach zwątpi czy są tam ryby więc mała reklama jeziorka krzywdy mu nie zrobi - prawdziwą krzywdą dla Sukiela były nieprzemyślane zarybienia, zabudowa brzegów i paradoksalnie zrobienie opaski sanitarnej wkoło jeziora - ci którzy łowili tam 10-15 lat temu wiedzą o co chodzi.

pozdr 

#614 OFFLINE   meth666

meth666

Mr. Abu Revo

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1302 postów
  • Lokalizacjaw Łódce

Napisano 26 listopad 2013 - 18:28

ostatnio bylem w odwiedzinach u pana Joozefa , niestety nie było go tylko jego syn... pozwolił pływać ruskim z butelką gorzoły i siata browarów . Stanęli na środku jeziorka i pili a wiatr wiał i wiał , i z nieba też sikało.. W gablotce jest zdjęcie nowego tegorocznego rekordzisty Sukiela 124cm/14kg jak się nie mylę ..Taaaaka ryba bodajże z lipca.

Przy pomoście akurat stał gość który wyjął tą zacną rybkę (ww) i wyjmował raz za razem szczupaka w okolicach 50cm . W czasie w którym tam bylem zaliczył 8/9 holi które widziałem. Na co łapał dobrze ukrywał...

Użytkownik meth666 edytował ten post 26 listopad 2013 - 18:31

#615 ONLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2344 postów
  • LokalizacjaWarmia&Mazury, kraina 3000 jezior w dorzeczu Wisły i rzek pobrzeża Bałtyku

Napisano 26 listopad 2013 - 18:44

Na karasia? :D

#616 OFFLINE   EMMS

EMMS

Pike Father

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 26 listopad 2013 - 19:31

Żywcarze, plaga polskich wód :D A propos tego pajka 124cm, mam poważne obiekcje. Dziwnym trafem wygląda podobnie do majowego tarlaka z odłowów kontrolnych, tyle że lżejszego o ikrę, i wygląda na to że leży dokładnie na tej samej macie, na której prezentowany był po odłowach... :D

#617 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów

Napisano 26 listopad 2013 - 19:52

Reklama dźwignią handlu. Smutne, takie robienie potencjalnych klientów w bambuko :rolleyes:

#618 OFFLINE   Gadget

Gadget

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 722 postów
  • LokalizacjaRumia

Napisano 26 listopad 2013 - 21:54

No nie powiem ryby tam są, ale żebym miał tam łowić to chyba za kare :D na wędkę łowiłem tam RAZ, a Wy możecie "PRÓBOWAĆ" coś tam pływa, Mogę pokazać zdjęcia ale nie wiem czy MOD to wytrzyma :D:D:D:D

. Mnie niestety nie będzie w weekend w Olku ;/

#619 OFFLINE   meth666

meth666

Mr. Abu Revo

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1302 postów
  • Lokalizacjaw Łódce

Napisano 26 listopad 2013 - 21:56

Michał mogę się mylić że owe zdjęcie jest z lipca :P może z maja :)

#620 OFFLINE   Gadget

Gadget

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 722 postów
  • LokalizacjaRumia

Napisano 26 listopad 2013 - 21:59

Nie nie, moje zdjęcia są z połowów tarlaków na tym jeziorze. Odłowy są robione każdego roku jak tylko zejdzie pokrywa lodowa.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych