Jestem ciekawy rozwiązania tego lokalizatora GPS. Jak Kolega Robert znajdzie chwilę czasu to poproszę o wiecej informacji.
Najlepsze sposoby na złodzieja i zabezpieczenia
#81 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2018 - 13:14
#82 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2018 - 14:18
Jedyny sposob na kradziez to wyciecie pawezy.
To może podam drugi sposób:
Przy założeniu, że potencjalny złodziej przybędzie na miejsce NIE z piłką do drewna/metalu, ale np. z przecinarką spalinową, jaki widzisz problem, aby obciąć to zabezpieczenie na odcinku pomiędzy pawężą a korpusem mocowania ?
Jedyny problem dla niego to konieczność dokupienia oryginalnych (obciętych przez Ciebie) mocowań.
#83 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2018 - 14:33
Przy założeniu, że potencjalny złodziej przybędzie na miejsce NIE z piłką do drewna/metalu, ale np. z przecinarką spalinową, jaki widzisz problem, aby obciąć to zabezpieczenie na odcinku pomiędzy pawężą a korpusem mocowania ?
Jedyny problem dla niego to konieczność dokupienia oryginalnych (obciętych przez Ciebie) mocowań.
Akumulatorową też zrobi robotę .Mniej hałasu i narzędzie lżejsze .
#84 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2018 - 14:48
Jeśli ktoś z kolegów używał lokalizatora gps i mógłby coś sprawdzonego polecić będę wdzięczny. Jeszcze niedawno moja łajba z silnikiem stała na wodzie od kwietnia do grudnia. Niestety widzę że plaga kradzieży dotarła już w moje okolice i proceder zaczyna przybierać na sile. Jeśli złodzieje będą chcieli nam coś zwędzić i tak to zrobią, jedyne co możemy zrobić to spróbować na maxa im to utrudnić.
#85 OFFLINE
Napisano 16 kwiecień 2018 - 14:49
Narobi halasu moim zdaniem, w dodatku to juz musi byc zlodziej specjalista ze sprzetem a nie wszedzie tacy sa. Na pewno lepsze takie zabezpieczenie niz na same motylki.. gdzie zostawia gole sruby do przeciecia byle czym. W dodatku jak juz bedzie mial ta przecinarke spalinowa/akumulatorowa to chyba latwiej mu pawez wyciac bedzie a z zabezpieczeniem pobawi sie w warsztacie i tu wracamy do mozliwosci kradziezy przez wycinanie pawezy. W dodatku to jeszcze jedna role spelnia, dobrze mocuje silnik do pawezy, zwlaszcza te mniejsze silniki ktore nie maja otworow na sruby i mozna bezpiecznie na przyczepie zamocowany silnik transportowac
Użytkownik horac edytował ten post 16 kwiecień 2018 - 14:55
#86 OFFLINE
Napisano 17 kwiecień 2018 - 07:42
W dodatku jak juz bedzie mial ta przecinarke spalinowa/akumulatorowa to chyba latwiej mu pawez wyciac bedzie a z zabezpieczeniem pobawi sie w warsztacie
Pisałeś, że wycinanie pawęży to JEDYNY sposób na kradzież. Ja tylko i wyłącznie starałem się pokazać, że nie jest jedyny (poza sposobem wskazanym przez @tryt)
#87 OFFLINE
Napisano 17 kwiecień 2018 - 13:28
- Maciek_7 lubi to
#88 OFFLINE
Napisano 17 kwiecień 2018 - 15:18
#89 OFFLINE
Napisano 17 kwiecień 2018 - 15:22
Ja potrzebował bym czegoś, co nie padnie zimą w nieogrzewanym pomieszczeniu przez pół roku. Na razie kupiłem rzecz najprostszą http://allegro.pl/mo...6825220386.html
#90 OFFLINE
Napisano 17 kwiecień 2018 - 15:22
Również jestem ciekawy jak to działa w praktyce. Może miał ktoś styczność z tym urządzeniem?
Póki co wykombinowałem coś takiego: Profil z nierdzewki 30x30 grubości 2mm z wycięciem na śruby przez 3/4 długości.
Wywierce otwór i zamontuje kłódkę mosiężną trzpieniową. Kombinuje jeszcze żeby osłonić śruby, nałożyć na nie jakieś tulejki dystansowe z kwasówki lub alu.
Załączone pliki
Użytkownik UTi edytował ten post 17 kwiecień 2018 - 15:44
#91 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2018 - 09:18
Sruby bym oslonil zdecydowanie, w przeciwnym razie cale zabezpieczenie nie ma sensu. Tylko mimo tego wciaz widze dwa problemy.
1) Uderzajac mlotem w cale zabezpiecznie z przodu mozna po prostu urwac motylki razem z kwasowka
2) Uderzajac od tylu mozna poluzowac srube na pawezy lub tak znieksztalcic zeby umozliwilo to zdjecie silnika
Troche myslalem nad tym i jednak wybralem rozwiazanie komercyjne ktorego nie da sie pozbyc bez ciecia mechanicznego.
Użytkownik horac edytował ten post 19 kwiecień 2018 - 09:23
- Marcipas lubi to
#92 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2018 - 09:58
Odkryte śruby i wszystko jasne ... tak jak kolega wyżej napisał - takie zabezpieczenie to jak brak zabezpieczenia.
#93 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2018 - 11:21
Według mnie nawet najsłabsze zabezpieczenie jest lepsze, niż brak jakiegokolwiek. Niestety, jeśli złodzieje upatrzą sobie nasz sprzęt to już raczej po nim. W każdym razie lepiej utrudnić im robotę.
Użytkownik UTi edytował ten post 19 kwiecień 2018 - 11:21
#94 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2018 - 11:57
Zgadza się. Tu o tyle trudniej, ze zamiast odkręcić muszą odpiłować albo próbować łamać ...
#95 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2018 - 15:08
Przynajmniej masz zabezpieczenie przed sytuacją okazja czyni złodzieja. Z drugiej strony jak będziesz trzymał w jakimś skupisku, to duża szansa że złodziej da spokój i wybierze łatwiejszy cel.
#96 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2018 - 11:35
Zawsze to coś ...
#97 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2018 - 14:46
...muszą odpiłować ...
raczej odciąć
#98 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2018 - 14:52
...muszą odpiłować ...
raczej odciąć
odpiłować — odpiłowywać «odciąć coś piłą»