Ech... 2014 Paco Do Monsul by Vallado Douro. Czerwone wytrawne. Biedra 19.99 "Do trzech dych" ma cztery gwiazdki czyli bardzo OK...Gdzie indziej też polecają, co prawda wcześniejsze wypusty. Skusiłem sie z powodu w/w poduszczeń. Mam mieszane uczucia. Na pewno nie jest to "moje wino". Nie jest też żle. Być moze do mięsa z grila lub jakiejś "smażeniny" było by lepsze. Ja konsumowałem do makaronu i jakoś niekoniecznie. Ale za za tą cenę można wypróbowac, moze komuś zapasi
P.S.: Skoro zahaczyłem o makaron podam @Kolegom przepis na danie typu "10 minut i gotowe" przy czym bardzo smaczne Bierzemy pół paczki makaronu rurek czyli pene. Dwie paczki mrożonej ale odmrożonej na ile da radę zielonej fasolki(może być tez świeża w tej ilości)wrzucamy do wrzącej wody (Razem fasolkę i makaron!!!) i od zagotowania (ważne dlatego,po wrzutce zimnej fasolki przestaje wrzeć) gotujemy tyle ile nakazuje instrukcja na opakowaniu makaronu. W miedzyczasie siekamy drobno suszone pomidory i zamczamy w łyżce lub dwóch, oliwy. Oliwki ze słoika zielone lub czarne kroimy na połówki lub ćwiartki. Gdy makaron z fasolką gotów odcedzamy, dodajemy słoik pesto(ja używam z Piotr i Paweł tej marki) dodajemy w/w pomidory i oliwki, mieszamy i gotowe. Smacznego !
Użytkownik Marcin Rafalski edytował ten post 21 czerwiec 2016 - 23:14