Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Bolenie 2009

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1616 odpowiedzi w tym temacie

#741 OFFLINE   tymon

tymon

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 864 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 27 lipiec 2009 - 21:21

Dziś pierwsza prawdziwa próba RH.I jestem pod wielkim wrażeniem.Miałem na kiju przez jedną sekundę życiówkę.Ale niestety traf chciał,że coś nie wytrzymało.Przy RH10 urwał mi całą kotwicę.Po uderzeniu myślałem,że nie trafił,ale jak wyjąłem gumę i zobaczyłem,że nie ma kotwicy to aż mi się nóżki ugięły.Walnął na dyszlu, kij w pałąk,terkotka poszła w ruch i dupa.Łowiłem na PP 15LB. Miałbym go, ale los chciał inaczej. Mam nadzieję,szybko się pozbędzie kotwicy.Po tym zdarzeniu założyłem kotwiczkę na kółeczku łącznikowym i na szczęście guma pracuje identycznie.Po 15min trafiłem 45cm kijankę sumową.Ale wiem jedno-RH mają potencjał. Bolek uderzył w momencie,kiedy wyciągając gumę zmieniłem kierunek.Piękna srebrna strzała pokazała co potrafi.Ale czemu urwał kotwicę?

#742 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5856 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 27 lipiec 2009 - 21:23

Dzięki Patryk :D

#743 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6984 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 27 lipiec 2009 - 21:25

Dzięki Patryk :D

Spoko, jak będę kiedyś w Wawie zabierzesz mnie na Wisłę ;)

#744 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5856 postów

Napisano 27 lipiec 2009 - 21:36

Wpadaj, jutro idę na bolki B)

#745 OFFLINE   Redzi

Redzi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1866 postów
  • LokalizacjaBolenie nad Wisłą

Napisano 27 lipiec 2009 - 22:51

Ale czemu urwał kotwicę?

Krótki dyszel, mocny zestaw i widocznie drut niewytrzymał takiego strzału ( być może po braniu nastąpiło przegięcie druta i go znacznie osłabiło, albo może coś majstrowałeś przy drucie). RH są łownymi przynętami już nie jeden wędkarz się o tym przekonał. Ja się jeszcze nie spotkałem by urwać drut na rybie co innego grot od kotwicy.

Mi dziś przy łódce też bolek chciał porawać wobka, ale na szczęście nie trafił na przynętę, która przypadkowo trafiła w lustro wody :D

@wujek piękny bolek gratulacje.

#746 OFFLINE   tymon

tymon

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 864 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 28 lipiec 2009 - 04:06

Właśnie o to chodzi,że nie poszedł drut tylko strzeliło oczko kotwicy.Przynęta dalej jest używana.Moje majstrowanie polegało tylko na usunięciu 2 kotwicy i pozostawieniu jednej jak Robert polecił.Więc tak oto uczyniłem.Nic więcej.Ale widocznie miałem pecha.Nie zrażam się-spokojnie.RH i tak są super.Pozdrawiam

#747 OFFLINE   Predatorhunter

Predatorhunter

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2078 postów
  • LokalizacjaHanau
  • Imię:Kamil

Napisano 28 lipiec 2009 - 05:37

APTEKARZ co do sandalow to jakies tam siedza bo jednego malucha tam wyjalem. Ale nie ma co lapac bo w 5 rzutach 3 gumy urwalem wiec odpuscilem sandalki. Gdyby mozna lapac ze srodkow plywajacych
to bym ta lache oblowil a tak to rwiesz gume za guma. I co zachecajace fotki :mellow: rzeka marzenie prawda? jak bedzie mi sie chcialo to gibne sie na sluze i tam cykne pare fotek ale to dopiero na weekend bo teraz mam nocki a zona na popoludniu. Bolkom i tak nie odpuszcze bo juz szykuje tajna bron :mellow:
zdr i Gratki da wujka za Zlotego Bolka :D

#748 OFFLINE   Marcel

Marcel

pasjonaci

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1391 postów
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Leloch

Napisano 28 lipiec 2009 - 06:39

Janek brawo za bolenia, ale gdzies Ty sie wdrapał? :mellow:

#749 OFFLINE   Kostek Kleń

Kostek Kleń

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 120 postów
  • LokalizacjaKartno/Lubuska Odra

Napisano 28 lipiec 2009 - 08:27

mi też udało się coś wydłubać z mojej Oderki ..... jak na razie życiówka moja ;)
.

Załączone pliki

#750 OFFLINE   wykrzyknik

wykrzyknik

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 154 postów
  • LokalizacjaWawa

Napisano 28 lipiec 2009 - 08:52

Witam wszystkich boleniowych maniaków. Ten rok u mnie to ro kbolenia. Po fascynacji. jaziami, sandaczami ten rok to u mnie rok boleni. Jak do tej pory wilkosci oscylowały między 45-65 tak w końcu siadła 70-tka :D

Załączone pliki

• Załączony plik  bol2.JPG   49,33 KB   587 Ilość pobrań
  • Załączony plik  bol1.JPG   58,21 KB   595 Ilość pobrań

#751 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 28 lipiec 2009 - 09:10

Michał fajny boluś i zarąbista miejscówka!!!

#752 OFFLINE   wykrzyknik

wykrzyknik

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 154 postów
  • LokalizacjaWawa

Napisano 28 lipiec 2009 - 09:16

W sobotę lecimy na łódkę. Na rafe, któa jest na srodku rzeki nieco w dół od tego miejsca. Wczoraj ganiały tam genialne bolki.
To miesjce gdzie wczoraj łowiłem jest świetne, ma jeden minus. Poniżej tego miesjca, jakieś 5-8 metrów jest w wodzie zwalone drzewo... Konary ma dość daleko wysunięte w rzekę. Przed wczoraj wlazł mi w nie taki okolo 60 cm.. Na szczęście się o nie nie zaplątał. Przez co hole są nieco siłowe, z drugiej strony ryby wracają do wody nie wymęczone długą walką :D Ten wczoraj nawet nie chciałpozować. Miałem go na brzegu kilka sekund. tyle co wypiałem kotwiczkę, podniosłem i jak chciałem żeby mi żonka zrobiła zdjęcie jak go puszczam nie zdążyła :D

#753 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 28 lipiec 2009 - 09:44

I tak trzymać Michał hol musi być szybki walka z bolkiem też przyjemniesza wtedy niż takie mulenie.Tu też masz racje że w super kondycji potem wracają do wody.Tych bijących bolków to trochę Ci zazdroszczę.Ja choć łowie sporo,to boleni nie widzę-działają w konspiracji a są!i biorą.

#754 OFFLINE   wykrzyknik

wykrzyknik

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 154 postów
  • LokalizacjaWawa

Napisano 28 lipiec 2009 - 10:55

Nie zawsze biją własnie po powierzchni... Wczoraj tłukły daleko od brzegu, ten walną po kilku obrotach korbką po rzucie najdalszym jaki dałem radę wykonać. Juz myślałem o ciut cieńszej zyłce ale... to by mogło być niebezpieczne gdy siądzie coś większego...
Pod nogami tłukły przed wczoraj. Kilka waliło w samym zwalonym drzewie ale nie sądzę żeby miały więcej jak 50-60 cm.
Ze mnie jeszcze zaden boleniowiec. To takie moje początki więc ani specjalnie techniki ani wielkiej wiedzy o bolkach nie mam. Jakoś nigdy nie próbowałem ich łowić. Owszem coś tam się trafiało ale raczej jako przyłów...
Na razie częsciej udaje mi się sprowokowac bolka do syjścia do przynęty niż samego brania. Mam namierzonych kilka sztuk. Sądzę, że to te same bo rozmiar jest jeden gdy atakują i pokazują się na wodzie od kilku dni w tych samych miejscach... Jednak jak na razie za każdym wyjściem tylko odprowadzają przynętę robiąc spory garb na wodzie...
ciągle kombinuję z prowadzeniem i przynętami. Na razie tylko takimi jakie można ogólnie nabyć. I powiem szczerze, że Trill ogólnie na wielu forach opisywany jako przerost formy nad treścią jest jednym z moich killerów... Za to Glog opisywany jako super skuteczny w moich rękach jak na razie kusi tylko sumy (czytaj sumiki, największy około metra) i sandaczyki.
Może poprostu nie umiem tej przynęty odpowiednio poprowadzić i wykorzystać jej walorów...
W sobotę mam wielki plan łowienia z łódki na Wisełce.... Jak coś się trafi podeslę foty.

#755 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5856 postów

Napisano 28 lipiec 2009 - 12:14

Marcel, dziś żeby coś złowić trzeba się wdrapywać, przedzierać przez wiślaną dżunglę i walczyć z komarami :D

#756 OFFLINE   wykrzyknik

wykrzyknik

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 154 postów
  • LokalizacjaWawa

Napisano 28 lipiec 2009 - 12:26

[quote]
[/quote]

Marcel, dziś żeby coś złowić trzeba się wdrapywać, przedzierać przez wiślaną dżunglę i walczyć z komarami :D

[/quote]O tak komary w Wawie teraz to masakra :D Wczoraj wylałem na siebie prawie całą fiolkę anty komarowego siuwaxu... I tak gryzły. Przy normalnych warunkach gdy nie ma ich aż tyle wystarczyło sie tym tylko lekko natrzeć :D

#757 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 28 lipiec 2009 - 17:16

c.d.Ściereczka jest obficie zmoczona..

Załączone pliki

#758 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 28 lipiec 2009 - 17:17

c.d..

Załączone pliki

#759 OFFLINE   wykrzyknik

wykrzyknik

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 154 postów
  • LokalizacjaWawa

Napisano 28 lipiec 2009 - 17:53

Tomku tos poddenerwował mnie solidnie :D Ja dzisiaj do 21 w robocie, jutro może będę w stanie od 4 do 6 pomachac przed pracą. Wyjde tez dopiero po 21 i to samo w czwartek...
Piękne ryby gratulacje :D

#760 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 28 lipiec 2009 - 17:57

No rybki takie w sumie ok.ale fotki takie sobie,ale bezpieczne dla ryb w 100% a to chyba najważniejsze.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych