Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Bolenie 2009

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1616 odpowiedzi w tym temacie

#1281 OFFLINE   pirania74

pirania74

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1068 postów
  • LokalizacjaPOLSKA

Napisano 28 wrzesień 2009 - 20:19

Chwyta za dupę, ale ryba była pełnoletnia :mellow:

:lol:
:lol:

#1282 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 28 wrzesień 2009 - 20:31

Ta za dupę ten temat już był poruszany :o .Piękny bolas.Ja dzisiaj pracowałem na nowej miejscówce i sama młodzież 60-70cm.
.

Załączone pliki

#1283 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 28 wrzesień 2009 - 20:33

Bolki
.

Załączone pliki

#1284 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3773 postów
  • LokalizacjaAreszt Wydobywczy Istambuł

Napisano 28 wrzesień 2009 - 20:44

Samiec 70 cm to starzec ale samica to - :blush:kwiat wielku.

#1285 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 28 wrzesień 2009 - 21:19

Robert nie wiem czy to były samce czy samice.Raz że było już prawie ciemno i nie przyglądałem się im,dwa tłukły konkretne ryby i trzeba było się sprężać.Jutro biorę ze sobą największe wabie może podziałają selektywnie.

#1286 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3773 postów

Napisano 28 wrzesień 2009 - 21:41

Światło tu niewiele by pomogło bo płeć można odróżnić tylko w okresie tarła. Wiem od ichtiologa, że te największe bolki to samice. PS. Głupio na samiec mówić bolek, ale te nazwy ryb w większości to robota jakieś męskiej szowinistycznej świni :mellow:

#1287 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 28 wrzesień 2009 - 21:47

Światło tu niewiele by pomogło bo płeć można odróżnić tylko w okresie tarła. Wiem od ichtiologa, że te największe bolki to samice. PS. Głupio na samiec mówić bolek, ale te nazwy ryb w większości to robota jakieś męskiej szowinistycznej świni :mellow:

Najprawdopodobniej.

#1288 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 29 wrzesień 2009 - 18:47

Ja sobie dziś nie połowiłem bo się niestety spóźniłem na poranne brania. 2 szt. złowiłem a 2 wymęczyłem. Tylko ostania przyzwoita.

.

Oj Robert,Robert Ja bym chciał tak nie połowić!!!

#1289 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów
  • LokalizacjaWałbrzych/Wrocław
  • Imię:Kamil

Napisano 29 wrzesień 2009 - 18:48

Kto jak kto, ale Ty chyba nie powinieneś narzekać na brak regularnie łowionych dużych ryb :mellow:

#1290 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 29 wrzesień 2009 - 18:57

[quote]

[/quote]
Kto jak kto, ale Ty chyba nie powinieneś narzekać na brak regularnie łowionych dużych ryb :mellow:
[/quote]
Kamil ale Ja jestem na rybach nonstop w sezonie.Jaśki to tam fakt połowiłem po kilka,kilkanaście sztuk dziennie 40-60cm,ale bolenie u Mnie to ciężka praca.Często katowanie miejscówki 4godziny różnymi sposobami i np.jedna ryba 70+ no czasem pod 80 a częściej zero kontaktu.Coś się popieprzyło u Mnie na Wiśle.Widziałem może z 5ataków bolka!!!przez cały rok.Są ale mniej niż kiedyś i jakieś dziwne zachowania przyjęły.Tłuką na wolniakach ale tam nie radzę sobie z nimi.

#1291 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3773 postów

Napisano 29 wrzesień 2009 - 19:01

Aptekarz, nie mam powodów do zadowolenia. Wyjeżdżając z garażu nie zabrałem przynęty którą masakrycznie ostatni połowiłem i wymagała renowacji. Wiedziałem doskonale, że ryby będą brać tylko rano a mimo to zbierałem się do wyjazdu jak pies do jeża. Potem dwoiłem się i troiłem aby złowić ładna rybę i pstryknąć ją we mgle. Dupacja na całej lini z nagroda pocieszenia na koniec.

#1292 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5856 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 29 wrzesień 2009 - 19:09

Dwóch narzekaczków się trafiło i to tych co to nic nie łowią :lol:

#1293 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 29 wrzesień 2009 - 19:11

Tak Robert ale u Mnie 4 bolki jak by nie było to już święto a u Ciebie norma.Widziałeś na fotkach Moje miejscówki to praktycznie cieki wodne w porównaniu do Twoich.Po za tym ile razy wstawiłem fotkę z bolkiem i miejscówkę z niej dało się określić to jak pojechałem na drugi dzień-krzyżowy ogień bezsterów w powietrzu,wszelkiej maści osobniki.Jeden nawet muchówką śmigał na streamery a był ciekawy model który chyba pierwszy raz łowił na spinn koło tego z muchówą i oczom nie wierzyłem,zaczął wymachiwać na spinie w te i we wte jakimś wobkiem naśladując chyba tego pierwszego :o Dramat

#1294 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 29 wrzesień 2009 - 19:21

Dwóch narzekaczków się trafiło i to tych co to nic nie łowią :lol:

Wujek dzisiaj 4godziny rano potem 4godziny wieczorem i zero ale to zero kontaktu.Tyle że wiało niemiłosiernie i balon na lince jak jasna cholera.Ukleje też gdzieś wcięło z tej miejscówki i bolek żeruje na ciernikach-widać bo tyłki mają poharatane.

#1295 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3773 postów

Napisano 29 wrzesień 2009 - 19:30

A kto w tym kraju ma lekko poza wąską grupą cwaniaków. Niedawno się licytowaliśmy z Wujkiem kto ma gorzej. Ja już wzywałem policję i PSR na miejscówkę. Przyjechali ci drudzy i nas z Redzim skontrolowali <_< Najgorsze było to jak mi powiedzieli abym zapomniał o tym, że przyjadą na telefon. Ale ja się nie poddaje. Wyrąbałem kawał krzaka, zwlokłem go nad brzeg, dowiązałem do niego linę i kamień którego Redzi jakimś cudem wsadził do łódki. Potem wrzuciliśmy to w miejscu gdzie kłusole najwięcej rzucają. Tak rozpaczliwie bronimy resztki ryb aby było jeszcze po co jechać za rok nad wodę.

#1296 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 29 wrzesień 2009 - 19:57

A kto w tym kraju ma lekko poza wąską grupą cwaniaków. Niedawno się licytowaliśmy z Wujkiem kto ma gorzej. Ja już wzywałem policję i PSR na miejscówkę. Przyjechali ci drudzy i nas z Redzim skontrolowali <_< Najgorsze było to jak mi powiedzieli abym zapomniał o tym, że przyjadą na telefon. Ale ja się nie poddaje. Wyrąbałem kawał krzaka, zwlokłem go nad brzeg, dowiązałem do niego linę i kamień którego Redzi jakimś cudem wsadził do łódki. Potem wrzuciliśmy to w miejscu gdzie kłusole najwięcej rzucają. Tak rozpaczliwie bronimy resztki ryb aby było jeszcze po co jechać za rok nad wodę.

No właśnie Ja miałem podobny przypadek.Zadzwoniłem do znajomka z PSR że gnoje kłusują i określiłem miejsce,a on powiedział że to normalne w tym miejscu.To Ja się za przeproszeniem pytam-Za co kurwa oni pieniądze dostają-przepraszam za mięcho ale to brak słów jest.Robert do Ciebie do Mnie podejdą ale jak widzą kłusola,który wali na kose aż go gnie sukinsyna to mają dupę ściśniętą.Moim zdaniem problem nie leży w tym że chłopcy chcą żle ale w tym że mają zbyt mało praw-alternatywy do działania.No i co niektórzy po prostu nie nadają się do takiej roboty bo to różnie być może.Jak dla kolesia jest to chleb dla rodziny to całe kłusowanie,może być delikatnie mówiąc agresywny a na agresje tylko jedno działanie agresja i co za tym idzie przemoc fizyczna.No rozpisałem się ale to całe PSR to dla Mnie z małymi wyjątkami laleczki na łatwym chlebie.

#1297 OFFLINE   Redzi

Redzi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1866 postów
  • LokalizacjaBolenie nad Wisłą

Napisano 29 wrzesień 2009 - 20:12

Wyrąbałem kawał krzaka, zwlokłem go nad brzeg, dowiązałem do niego linę i kamień którego Redzi jakimś cudem wsadził do łódki. Potem wrzuciliśmy to w miejscu gdzie kłusole najwięcej rzucają. Tak rozpaczliwie bronimy resztki ryb aby było jeszcze po co jechać za rok nad wodę.

Nie powiem że było lekko, ale mam nadzieję że to cokolwiek pomogło :D A kontrol jak kontrol zawsze jest wtedy kiedy nie trzeba. Ale przynajmniej przyjechali :unsure:

#1298 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 postów

Napisano 29 wrzesień 2009 - 20:18

Redzi dobrze wiesz że to nie o to chodzi że dobra że przyjechali w dodatku po fakcie a tak jest w 99%.To nie tak powinno być.Ja trochę handluje sprzętem wędkarskim i wiesz co był u Mnie gość który chciał zakupić parę konkretnych sprzętów za konkretne pieniądze,potem zgadał się ze Mną o rybach i z rozmowy wyszło że to zwykły mięsiarz z kapuchą.Od słowa do słowa i całe szczęście że była Moja Żonka w domu bo nóż w kieszeni Mi się powoli otwierał jak zaczął nawijać o bolkach z wędzaka.Wyleciał z hukiem i dupa z zarobku który Mi jest potrzebny jak koszula w dupie.

#1299 OFFLINE   Redzi

Redzi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1866 postów
  • LokalizacjaBolenie nad Wisłą

Napisano 29 wrzesień 2009 - 20:23

wiem, ale co zrobisz???

#1300 OFFLINE   BACIAR

BACIAR

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 183 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk

Napisano 29 wrzesień 2009 - 22:56

Witam ,

Niestety taką mamy rzeczywistość i wg mnie dopóki nasze wody nie będą miały gospodarza z prawdziwego zdarzenia , który zrozumie skalę problemu i zacznie działać , to będziemy oglądać sumy wiszące na drzewach czy takie fotki ( http://www.allegro.pl/item757465621_g_loomis_wrr_8400_gl3_wa lleye_series_ex_fast.html ) ...

P.S. Dziwi mnie szczególnie fakt , że pisma o tematyce wędkarskiej praktycznie nie propagują C&R , że o publikowaniu żenujących zdjęć nie wspomnę.

Pozdrawiam
Piotr

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych