Witam.
Mnie na ten kręcioł 7/8 nie mieściła się żadna szczupakowa, pływająca lub intermedium, linka #8 i #9. Tonące owszem - wchodzą bez problemu nawet z podkładem.
Musiałem odesłać niestety.
To, jak się z resztą okazało, jest dosyć dużym problemem z większością obecnie produkowanych kręćków #7/8/9. Przymierzałem do linek chyba wszystkie dostępne w tej chwili na rynku modele kaseciaków. I lipa wszędzie była - to samo tyczy się linek speyowych (zintegrowanych). Trufla 9/11 jest jedynym kaseciakiem na rynku, który ogarnia to wszystko bez żadnego problemu. No ... problemem dla mnie była na początku jego średnica, ale przywykłem
Natomiast chciał bym kolegom polecić rozwiązanie w kaseciakach, które obecnie oferuje Greys w modelu QRS - wymienne kasety o róznych pojemnościach. Też ogarnia się tym wiele linek sporej grubości.
Osobiście użytkuję takie kręcioły produkowane parę lat wstecz przez Cortlanda, kiedy kołowrotki muchowe nie były jeszcze wielkości młyńskich kół czy budowlanych betoniarek - model Endurance. W dwóch wielkościach 3/4-5/6 oraz 7/8-9/10. W kasetki większego modelu wchodzą każde linki do #12 i podkładu dowolna ilość.
Pozdrawiam.