Użytkownik #Nord edytował ten post 16 grudzień 2019 - 16:12
Szczupaki na muchę
#1821 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2019 - 16:10
#1822 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2019 - 16:56
- #Nord lubi to
#1823 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2019 - 17:58
Budżetowy zestaw ale przyjemnie się nim łowi
Użytkownik #Nord edytował ten post 16 grudzień 2019 - 17:59
#1824 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2019 - 18:58
Predator i V-access (Ego Pike) to całkiem dobre propozycje dla osób zainteresowanych łowieniem szczupaków na muchę. Szczególnie biorąc pod uwagę półkę cenową. Przy czym Predator zdecydowanie lepiej i estetyczniej uzbrojony. Jedaka na dłuższą metę kije te maja swoje ograniczenia i podejrzewam ze dla kogoś kto wsiąknie na dobre w muchowe szczupaki i będzie je chciał łowić w rożnych warunkach będą to tylko wędki przejściowe.
- Wobi lubi to
#1825 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2019 - 19:06
Jedaka na dłuższą metę kije te maja swoje ograniczenia
Mógł byś rozwinąć?
#1826 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2019 - 19:33
Słowo klucz to: wiatr.
A tak przy okazji Norbercie, to znalazłem niedawno u siebie na biurku, pod stertą much szczupakowych pustą kopertę z Twoim adresem... Czemu się nie przypomniałeś?! Odezwę się na PW.
- #Nord lubi to
#1827 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2019 - 20:15
Użytkownik #Nord edytował ten post 16 grudzień 2019 - 20:16
- Przemek_M lubi to
#1828 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2019 - 21:49
Predator i V-access (Ego Pike) to całkiem dobre propozycje dla osób zainteresowanych łowieniem szczupaków na muchę. Szczególnie biorąc pod uwagę półkę cenową. Przy czym Predator zdecydowanie lepiej i estetyczniej uzbrojony. Jedaka na dłuższą metę kije te maja swoje ograniczenia i podejrzewam ze dla kogoś kto wsiąknie na dobre w muchowe szczupaki i będzie je chciał łowić w rożnych warunkach będą to tylko wędki przejściowe.
Witam,a na dłuższą metę co polecasz?
- #Nord lubi to
#1829 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2019 - 22:46
#1830 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2019 - 23:06
Witam,a na dłuższą metę co polecasz?
Ja teraz od dłuższego czasu łowie Sage XP 9' #9, robi robotę. Mam tez do lżejszego łowienia Echo ION XL 9' #8, tez ogarnia temat. Vision GT Four SW mam na solankę w #7, ale podejrzewam ze #8 była by tez bardzo dobra pod pajki. Jest tego trochę na rynku i jest z czego wybierać. Choć pewnie nie każdemu podpasują szybkie jak szpady kije.
- Paweł Bugajski, Zack i #Nord lubią to
#1831 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2019 - 23:16
Kiedyś pewnie kupię coś z wyższej półki ale póki co pobawię się Predatorem, jak mocno wieje to nie łowię
W jakiej klasie ten kijek? Możesz napisać że dwa zdania o nim?
#1832 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2019 - 23:55
Jeśli chodzi o wygląd to do wykończenia nie można się przyczepić. Wygląda przynajmniej wg mnie jak kij za 1000zl lub więcej. Przelotki w porządku, korek się nie sypie, połączenia sztywne. Na blanku namalowane kropki które pomagają w idealnym złożeniu kija.
Co do rzucania to linką Guideline Pike pływającą macham w okolicach 20m z muchami 15-20cm. Potrzebuje ok 4-5 wymachów. Nie jest to super szybka wędka. Szczupak 75cm(większego jeszcze nią nie złowiłem ) nie jest żadnym problemem.
Mój kij jest w #9 klasie, długość 9'
Wędka zapakowana w twardą tube z 4 przegródkami, bardzo wygodne rozwiązanie.
Jedyne czego mi brakuje to uchwytu/przelotki na przynętę, tej przy rekojesci
- Przemek_M lubi to
#1833 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2019 - 13:43
Mam V-access z Alli w 9 klasie, to był mój pierwszy kij na predatory i na pewno za te pieniądze ,na początek przygody z drapieznikami jest super.Przy moich amatorskich umiejetnościach rzutowych sprawdza się na dystansie do 20m ,gdy nie wieje zbyt mocno...Drugim moim kijem jest Avid z St.C , ten jest odrobinę szybszy i lepiej wyważony,a teraz właśnie myśle o czyms szybkim na większy wiatr. Tutaj gdzie teraz łowię (NL) wieje prawie zawsze...
PS. Inną naprawdę dobrą rzeczą z Alli jest podróba Oud Bonda za 15 jurkow ,szkoda że występuje tylko w wersji pływającej...
- Zack i #Nord lubią to
#1834 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2019 - 15:06
Witam.
Wobi ... używam równocześnie Scierra Big Fly i właśnie V-Accesa/Ego, w #9 klasach.
Myślę że "czerwona ścierka" mogła by być właśnie tym, czego szukasz. Też wielkich pieniędzy nie kosztuje na tle innych firmowych kijów.
Pozdrawiam.
- #Nord lubi to
#1835 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2019 - 15:33
Witam.
Wobi ... używam równocześnie Scierra Big Fly i właśnie V-Accesa/Ego, w #9 klasach.
Myślę że "czerwona ścierka" mogła by być właśnie tym, czego szukasz. Też wielkich pieniędzy nie kosztuje na tle innych firmowych kijów.
Pozdrawiam.
Jest to szybki kij? Szybszy np. od Visionowskich standardów typu Big Daddy i?
- #Nord lubi to
#1836 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2019 - 16:22
- #Nord lubi to
#1837 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2019 - 17:26
A tak przy okazji Norbercie, to znalazłem niedawno u siebie na biurku, pod stertą much szczupakowych pustą kopertę z Twoim adresem... Czemu się nie przypomniałeś?! Odezwę się na PW.
Dobre
Porzadek na biurku pewnie taki jak u mnie. Zawsze sie zastanawiam, gdzie kubek z herbatką postawić.
- #Nord lubi to
#1838 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2019 - 17:27
- #Nord lubi to
#1839 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2019 - 17:39
Spróbuj loopa evotec 85, tylko on jest pływający.Też jestem ciekawy tej scierry... Za to dziś miałem okazję poćwiczyć Loop Buster-a 8'8" #9. Na razie za wcześnie na wnioski, ale nie jest to miłość od pierwszego wejżenia.
W hariusie powinien być.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
- #Nord lubi to
#1840 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2019 - 17:52
Spróbuj loopa evotec 85, tylko on jest pływający.
W hariusie powinien być.
Wysłane z mojego SM-G973F
Loop Buster 8.8 # 9 jest węglowy ale w sumie może i pływa bez kołowrotka
- Wobi i hi tower lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych