Witam
Mnie zniechecać do muchowania nie trzeba , od zawsze byłem zniechecony . Pierwszego muszkarza na Tanwią widziałem ponad ćwierć wieku temu . Nie mogłem się nadziwić co on robi z tą wędką , po co tak macha i co zakłada na haczyk .... zostało mi to w zasadzie do dzisiaj
Ale... muszę nauczyć się łowić szczupaki wiosenno letnie właśnie na muchę . Po przeczytaniu całego wątku dużo się dowiedziałem i wiem , że dużo jeszcze przede mną.
Nie znam podstaw , co jak sie nazywa , jak to się wiąże , czy samemu dam radę nauczyć się machować wędką etc. Dużo informacji jest w necie , z tym ,że większość raczej dla ludzi , którzy mają jakieś tam pojęcie o technice połowu . Znalazłem coś takiego jak poniżej , chyba warto kupić ?
mucha.jpg 115,96 KB
19 Ilość pobrań
Gdyby nie to , że angolskie szczupale na ładnych zbiornikach ( regulaminy tych łowisk są łaskawsze dla flajowców) są naprewdę duże i chętnie współpracują ( jesienią na spinna) to raczej nie byłoby tematu . Ta metoda byłaby uzupełnieniem na okres j.w. pisałem wiosenno-letni . Wędke muchową wziąłem do ręki raz w życiu , tu w uk . Złożona do pokrowca materiałowego w worku foliowym
Mam nadzieję , że pomożecie koledzy jak będę dobierał sprzęt i inne tam akcesoria..
Pozdrawiam