nie wiem po co sie tak podniecać ? , panowie wszędzie tak jest i ze wszystkim
przecież jak ktoś sprowadza silniki i kupuje w całej europie może sam trafić na niewiadomo co , z autami jest tak samo i ze wszystkim co sprzedaje sie używane
przecież to loteria , nie oddzisiaj to wiadomo
a co ? w kraju jest inaczej ? zawsze można trafić na silnik ,którego ktoś ma dość i pozbywa sie go , i co wtedy ?
ja raczej podchodziłbym do tematu w ten sposób , że jak fajnie mimo że używany udało mi sie trafić na fajny motorek , po co sie nakęcać ?
jak ktoś jest tak wrażliwy niech se kupi nowy na serwisie i tyle , i tutaj też można wiele przeżyć - zapewniam was , bo z warunkami gwarancji jest różnie ----- co innego fakt kultury obsługi klienta i możliwości sprawdzenia , tu można dyskutować
kolega kupił kilka dni temu z jb kija megabasa i umowa była że jak mu sie nie spodoba w testach na wodzie , odda mi
tydzień temu silnik mercurego sprzedałem (5hp) umowa że do testów - oddzwaniając pan podziękował i stwierdził ze wszystko ok . popływał kilka godzin i jest zadowolony ,tyle mogłem zrobić prywatnie
dużo przypadków macie przy waszej prywatnej sprzedaży że dajecie sprzęt w ten sposób ??
także nie można powiedzieć że wszystko ktoś ma be ... , a jedynie że można trafic nieraz niefortunnie
także panowie nie rozumiem ,waszych biadoleń
tym bardziej kupując silnik od firmy naprawde macie komfortową sytuacje , umywacie ręce od legalności pochodzenia , możecie egzekwowac prawa gwarancji( nawet na używany sprzęt) , nie wspomne już o rękojmi i wadach ukrytych , więc w czym problem ? czy myślicie że zakładając sprawe sądową nawet przez internet , w celu polubownego załatwienia sprawy , sprzedawca będzie szedł z wami na wojne za 2tys zł ?, zapewniam że odda pieniądze i jeszcze przeprosi , a nauczka mu zostanie i będzie rzetelniejszy
dużo chyba czasu upłynie zanim będzie tak jak np w niemczech -- to od firmy kupując mamy święty spokój, a wszystkie sprzedaże prywatne - to sprzedaż bez gwarancji i roszczeń
w ten tylko sposób można doprowadzić do normalności , i żadne biadolenia w tym nie pomogą tylko zdecydowane działanie
Użytkownik inter edytował ten post 03 kwiecień 2016 - 09:02