Bardzo dlugo go szukalem ,- bo poszukiwania zaczalem zbyt pozno w wersji CF ze stonewashem mozna go jeszcze dostac ale ta wlasnie GL byla juz w europie nie do dostania, bo jak sie okazalo byla to wersja limitowana o czym jako nozowy laik nie wiedzialem... Pytalem w Militaria.pl ale nawet nie raczyli odpisac. Pytalem w Knives and Tools,- odpisali ze moga mi mniejszego czyli ZT 4050 sprzedac bo jeszcze maja ale tego juz miec nie beda itd.... Widzialem takze wersje zrobiona dla jakiegos rosyjskiego forum nozowego,- tez byla piekna i tez nie do dostania....
Az tu nagle wyskoczyl mi link do nieznanej mi firmy Klingenreich.de i zadzownilem tam ,- byla 1 sztuka wiec z najwiekszym rogalem zamowilem go i mam i jestem bardzo z niego zadowolony.
Widze tez, ze milosnicy scyzorykow dziela sie dosc wyraznie na dwie grupy. Jedni wola miec te mniejsze i srednie czyli 6 do 8 cm ostrego i takich co wola te wieksze 8-10cm.
Rozumiem obydwie grupy i ich argumenty ale sam naleze do tej drugiej, wole wieksze .
Mam dwa scyzoryki, tego ZT i Kizer Begleiter z 8 cm ostrzem z VG10. Obydwa sa bardzo fajne, poreczne, lekkie i nie maja blade-playa jak moj nowy i flaagowy Latherman ktorego musze wymienic...
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 04 styczeń 2020 - 16:43