WARSZAWA
#141 OFFLINE
Napisano 01 lipiec 2015 - 18:10
#142 OFFLINE
Napisano 01 lipiec 2015 - 18:42
#143 OFFLINE
Napisano 04 lipiec 2015 - 09:40
A co tutaj się wyprawia? Żoli team zgłasza się
- MarcinZet lubi to
#144 OFFLINE
Napisano 04 lipiec 2015 - 13:31
No, w koncu, bo myslalem ze jestem osamotniony;)A co tutaj się wyprawia? Żoli team zgłasza się
- remek i sajdol1 lubią to
#145 OFFLINE
Napisano 04 lipiec 2015 - 22:17
Panowie orientuje się ktoś jak jest z rybą na Szczęśliwickim ewentualnie Królikarnia...chciałem się wybrać jutro z UL na białoryb ewentualnie okonka...
Pozdr Qcyk!!
#146 OFFLINE
Napisano 04 lipiec 2015 - 22:57
#147 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2015 - 07:44
#148 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2015 - 09:14
Ja ostatnio bylem na szczsliwickim i lowilem tylko na swoje woblery handmade i po godz. lowienia chwycil maly szczupaczek 32 cm .Oczywiscie rybke wypuscilem.Jako tako, to miejsce fajne na popoludniowy relaks
Moje okolice ... półtorej miesiąca temu ... 108cm .. szczupak na slidera (nie ja ... ktoś inny)
- MarcinZet lubi to
#149 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2015 - 09:20
No to ładnie, a rybke wypuscil ????
Użytkownik KubaWoblerek edytował ten post 05 lipiec 2015 - 09:20
#150 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2015 - 09:30
#151 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2015 - 13:49
Mieszkałem na Szczęśliwicach przez ostatnie 3 lata i powiem że jak na środek miasta to piękna woda i piękne rybki.
Przy dosyć częstych próbach udawało się ładnego szczupaka złapać i okonia.
Ale trzeba poznać wodę i wiedzieć gdzie o jakiej porze próbować.
Poza drapieżnikiem piękne karpie i amury pływają,ze dwa lata temu byłem świadkiem złapania dwóch pięknych amurów ponad 10kg.
Jest też smutną prawdą że na początku i końcu sezonu piękne szczupaki padają ofiarą żywcowych łowów.
Królikarnia też daje rade, tylko tam to typowy UL fishing.
#152 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2015 - 20:15
#153 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2015 - 20:56
... mam wrażenie, że tylko ułamek wie gdzie i na co tam łowić. Może to dobrze?
To ja się do tego ułamka nie zaliczam . Wprawdzie dość często bywam w tej okolicy , jednak dopiero w tym roku byłem tam z wędką . Rekonesans był krótki bo tylko 3h . Byłem za okoniem i poległem całkowicie , ale jeszcze tam wrócę .
#154 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2015 - 21:09
jak będziesz daj znać ... podejdę ... pogadamy ...
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#155 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2015 - 13:53
Jak na warszawskie kałuże to głeboka woda i mocno przebłyszczona, więc tylko długie godziny w odpowiednim miejscu i porze mogą nagrodzić.
#156 OFFLINE
Napisano 07 lipiec 2015 - 22:22
Stawy Koziorożca, Sznajdra - ktoś, coś? Wdzięcznym za informacje czy jest po co jechać. Target - oksy.
#157 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2015 - 22:33
Na Sznajdra nie jeżdżę, choć mam bliżej. Za dużo butelkowców i grilowców, a za mało ryb. Okonki do 15cm się trafiają, ale ciężej o nie, niż na stawie Koziorożca. Właśnie na Koziorożcu trafiają się ciut większe pasiaki, ale na giganty nie ma co liczyć. Jest też szczupak. W maju trafiłem wymiarka a dzisiaj zaatakował jakiś glutek. Generalnie o większe ryby będzie ciężko tu i tu. Gumofilce i presja robi swoje. Na foto największy okonek z dzisiaj.
aaa.jpg 62,59 KB 21 Ilość pobrań
- Mariano Mariano, Pisarz.......ewski Piotr, sajdol1 i 2 innych osób lubią to
#158 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2015 - 21:46
Dzisiaj koło wieczora i wcześniej latałem po Koziorożcu i Cietrzewiu. Jakieś małe pojedyncze okonki brały, ale strasznie chimerycznie. Często podpływały i trącały pyskiem wirówkę. Ludzi sporo na obu stawach.
#159 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2015 - 14:55
Panowie jak u Was z sandaczami, zameldowały się już pierwsze wymiarki?
#160 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2015 - 13:26
Na Sznajdra nie jeżdżę, choć mam bliżej. Za dużo butelkowców i grilowców, a za mało ryb. Okonki do 15cm się trafiają, ale ciężej o nie, niż na stawie Koziorożca. Właśnie na Koziorożcu trafiają się ciut większe pasiaki, ale na giganty nie ma co liczyć. Jest też szczupak. W maju trafiłem wymiarka a dzisiaj zaatakował jakiś glutek. Generalnie o większe ryby będzie ciężko tu i tu. Gumofilce i presja robi swoje. Na foto największy okonek z dzisiaj.
Na Sznajdra dwa lata temu byłem kilka razy (były okonki, pokazywał się ładny szczupak), aż do chwili, gdy pięknego letniego wieczora w środku tygodnia przyjechało kilku "wędkarzy" ze spinningami atrapami i agregatem. Zanim zauważyłem ten agregat, to wszyscy (było chyba sześciu) podeszli, przywitali się i udawali, że rozkładają wędki, bez kołowrotków z kawałkiem żyłki i kopytem na końcu na główkach 25-30g, ... co jest myślę. Odwracam się, a za mną dwa duże wory, z jednego wystają kable, a w drugim agregat. Zwinąłem się i obserwowałem z ukrycia. Oczywiście zadzwoniłem na policję do straży miejskiej i do PSR. Nikt nie był zainteresowany interwencją. Kłusole nawet specjalnie się nie kryli. Po zapadnięciu zmroku napełnili duży worek okoniową drobnicą i kilkoma szczupłymi i zniknęli. Nigdy potem tam nie byłem
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: miasto, warszawa, street fishing, poland, urban fishing
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Zielona GóraNapisany przez Krismuaythai , 26 wrz 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)Napisany przez remek , 29 kwi 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
ToruńNapisany przez remek , 19 kwi 2016 |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
SFE2016 - Koszulka Street Fishing Extreme 2016Napisany przez remek , 10 kwi 2016 sfe2016, street fishing |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych