Znam lepsze miejsce aplikacji tych drutów niż woda. Zatańczyli by panowie "electro" jak jeszcze nigdy w życiu.
Z innej beczki, na Moczydle albo była przyducha, albo "wędkarz". Sporo białorybu pływało wczoraj stylem grzbietowym
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 13 lipiec 2015 - 14:58
Znam lepsze miejsce aplikacji tych drutów niż woda. Zatańczyli by panowie "electro" jak jeszcze nigdy w życiu.
Z innej beczki, na Moczydle albo była przyducha, albo "wędkarz". Sporo białorybu pływało wczoraj stylem grzbietowym
Napisano 13 lipiec 2015 - 21:19
Nóż się otwiera w kieszeni i brzmi to jak opowieść z filmu sensacyjnego. Ale chłop żywemu nie przepuści jak to mówią. Całe szczęście inne parki są już monitorowane, także nie wszędzie są możliwe takie sytuacje. Jutro po 8 zawitam na Koziorożcu. Jak ktoś ma ochotę to zapraszam na okonki
Napisano 14 lipiec 2015 - 09:22
chociaż mieszkam niedaleko i można powiedzieć wychowałem się nad tym stawem to nie łowiłem na nim ze 20 lat.....(mały epizod w zeszłym roku po zakupie pierwszego zestawu do castingu na trennig trzeba było pójść). jest grupka wędkarzy wiernych łowiących tam niemal każdego dnia (spławik) spinningistów było wielu. przejeżdżając każdego dnia minimum dwa razy obok praktycznie nie widuję spiningujących. z dawnych czasów szczupak trzymał się przesmyku a duże osobniki lubiły stok od strony parku. przy burzowcu od strony parku wzdłuż trzcin łowiono sumki.... na żywca. woda zarybiana karpiem i amurem swojego czasu mocno zarosła osoką. tej zimy usiadłem raz na lodzie i złowiłem przez 40 minut 5 okonków po maks 10 cm.....były nabite ikrą........
Napisano 14 lipiec 2015 - 10:12
Miejscowi wiedzą, że w wodzie coś jeszcze pływa. Siedzą z podbierakami a z tego co dzisiaj podsłuchałem niechcący to wczoraj jeden jego mość coś większego wyciągnął. Karpik tam jest na 100%, bo często widać spławy przy powierzchni. Ja dzisiaj w pierwszym rzucie szczupaczek w wersji micro i w sumie z 10 okonków z dwóch stawów. Na Cietrzewiu spławikowcy moczyli siaty, więc białoryb jakiś tam jest. Okonków za to jak by mniej.
Napisano 14 lipiec 2015 - 12:45
karp i owszem jest bo zarybienia były.... są i piękne liny ale nie wielu je tam umie złowić
Napisano 16 lipiec 2015 - 15:48
Użytkownik ezehiel edytował ten post 16 lipiec 2015 - 15:50
Napisano 16 lipiec 2015 - 18:26
brodził? toż wody prawie metr mniej to gdzie tam brodzić i za czym
ja wieczorem się wybieram przetestować wędkę którą przerobiłem.....
Napisano 16 lipiec 2015 - 18:37
Napisano 17 lipiec 2015 - 17:36
Dowiedziałem się skąd śnięte ryby na Moczydle.
Otóż okazało się że wyłożono trutkę na szczury. Tego samego dnia był krótki, ale intensywny deszcz. Trutka poszła do ryb...
Napisano 17 lipiec 2015 - 17:38
Napisano 21 lipiec 2015 - 11:48
Otóż okazało się że wyłożono trutkę na szczury. Tego samego dnia był krótki, ale intensywny deszcz. Trutka poszła do ryb...
Takie sprawy trzeba zgłaszać. Kto przy zdrowych zmysłach wykłada trutkę w parku
Napisano 21 lipiec 2015 - 11:56
Napisano 21 lipiec 2015 - 13:07
Mówią , że myślenie nie boli , jednak chyba nie wszystkich.
Napisano 21 lipiec 2015 - 13:29
Normalna praktyka
Ani to normalne ani praktyczne. A jak żyję to jeszcze nie widziałem w parku wyłożonej trutki.
Napisano 21 lipiec 2015 - 13:43
Napisano 21 lipiec 2015 - 15:21
Bo trutkę wykłada się do pojemników, często są one schowane właśnie by ludzie nie widzieli bo dzieci by się najadły.
Ryb szkoda jak cholera i nie tłumaczę nikogo.
Takie rzeczy to się zgłasza do sanepidu i straży
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Z trutką dokładnie masz rację. Co do zgłoszenia, kto zaskarży Urząd Miasta? Przecież park należy pod ich kuratelę.
Napisano 21 lipiec 2015 - 15:26
Napisano 21 lipiec 2015 - 15:29
Zatem, nic tylko działać. Mi zbrzydły już zabawy w krucjaty przeciw całemu światu. Za dużo mam swoich problemów. Teraz pewnie czeka mnie forumowy lincz...
Napisano 22 lipiec 2015 - 07:05
Zatem, nic tylko działać. Mi zbrzydły już zabawy w krucjaty przeciw całemu światu. Za dużo mam swoich problemów. Teraz pewnie czeka mnie forumowy lincz...
Napisano 22 lipiec 2015 - 15:36
Spoko Bez urazy
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Zielona GóraNapisany przez Krismuaythai , 26 wrz 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)Napisany przez remek , 29 kwi 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
ToruńNapisany przez remek , 19 kwi 2016 |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
SFE2016 - Koszulka Street Fishing Extreme 2016Napisany przez remek , 10 kwi 2016 sfe2016, street fishing |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych