Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Szczecin

miasto szczecin street fishing poland urban fishing

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1662 odpowiedzi w tym temacie

#401 OFFLINE   Pawgas

Pawgas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 782 postów
  • LokalizacjaBerlin/Szczecin
  • Imię:Paweł

Napisano 23 grudzień 2015 - 21:32

Pytanie tylko czy to w gestii wedkarza jest ścigać klusoli. Tym powinny zająć się odpowiednie służby. Niestety w tym zakresie jak i wielu innych państwo polskie działa tylko w teorii.
  • tasiek321 lubi to

#402 OFFLINE   salmon1977

salmon1977

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1565 postów
  • LokalizacjaIńsko-STARGARD
  • Imię:GrzehU

Napisano 23 grudzień 2015 - 22:43

Było dzwonić na ssr! Komendant jest cięty na szarpakowców i zapewniam, że tak łagodnie by się to nie skończyło. 
Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka

Daj na niego namiary .

#403 OFFLINE   Artech

Artech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2698 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Artur

Napisano 24 grudzień 2015 - 00:01

https://www.facebook...786871038113548

• salmon1977 lubi to

#404 OFFLINE   G_rzegorz

G_rzegorz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1345 postów
  • LokalizacjaKujawsko pomorskie
  • Imię:Grzegorz

Napisano 24 grudzień 2015 - 15:03

Idźcie śladem Wrocławia i spróbujcie w Szczecinie zrobić odcinek "no kill"...
Powodzenia!

#405 OFFLINE   mateusz998

mateusz998

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 299 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 24 grudzień 2015 - 16:20

Za mało wody, za dużo mięsiarzy... to się tutaj nie uda...

#406 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6984 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 24 grudzień 2015 - 17:10

Idźcie śladem Wrocławia i spróbujcie w Szczecinie zrobić odcinek "no kill"...
Powodzenia!

..tu stosują zasadę  Kill`em All... jak Wy tam wytrzymujecie :unsure:  :wacko:  ???

#407 OFFLINE   Manniek66

Manniek66

Manniek66

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2343 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Bartosz

Napisano 24 grudzień 2015 - 18:03

Za mało wody, za dużo mięsiarzy... to się tutaj nie uda...

Głupoty! Wody mamy bardzo dużo. Kwestia taka, że w Szczecinie nie ma koła, które byłoby w stanie załatwić takie coś. Jedna osoba tu nic nie zdziała.
  • K-Pon lubi to

#408 OFFLINE   mateusz998

mateusz998

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 299 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 24 grudzień 2015 - 21:10

Ok. Wody mamy dużo, ale ile procent z tych wód należy do PZW( mówię o wodach w obrębie Szczecina )? Wychodzi na to, że niewiele- Odra, kawałek Regalicy i Parnicy. A większość z tych wód co jest jest, jest trudno dostępna z brzegu. Więc odcinek no kill można by zrobić na bulwarach czy na Cegielince. Ale przyznajmy szczerze: PZW nigdy na to nie pójdzie. Po pierwsze 90% miejscowych aborygenów się na to nie zgodzi. Po drugie, jakby się na to zdecydowali, to automatycznie(przynajmniej jakby to miało być na bulwarach) mniej ludzi by opłacało PZW i przenieśliśby się na morskie czy Regalicę. Czyli reasumując szansę są b. małe, ale może kiedyś... nadzieję trzeba mieć...

#409 OFFLINE   G_rzegorz

G_rzegorz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1345 postów
  • LokalizacjaKujawsko pomorskie
  • Imię:Grzegorz

Napisano 25 grudzień 2015 - 07:47

Przede wszystkim to powinniście spróbować. Szansa jest zawsze. Nie można z góry zakładać, że się nie uda.

#410 OFFLINE   arielos24

arielos24

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 286 postów
  • LokalizacjaBezrzecze
  • Imię:Ariel

Napisano 25 grudzień 2015 - 12:58

Raczej nic to nie zmieni nawet jak by zrobić no kill szarpaki i tak będą robić swoje. Kary za no kill czy za niewymiary będą identyczne. Dopiero kary po kilkadziesiąt tysięcy może by coś zdziałały

#411 OFFLINE   granvorka

granvorka

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 25 grudzień 2015 - 13:14

Popieram słowa Ariela. Kary są śmieszne, pojawiają się w internecie i w gazetach wzmianki o kilkutysięcznych karach dla kłusoli. W praktyce wygląda to zupełnie inaczej (przynajmniej w moich okolicach). Najczęściej osoba z niewymiarowymi rybami, z ponadregulaminową ilością ryb, zabierająca ryby w okresie ochronnym czy nawet szarpakowiec dostaje mandat 100-200zł, który od razu wyrzuca do śmietnika, albo płaci te drobne i dalej robi swoje.

Jakiś czas temu kumpel dostał 50zł mandat za niewypisany rejestr. Kilka dni później 100zł mandatu dostali zawodowi szarpakowcy. Tak to działa...

#412 OFFLINE   b_biba

b_biba

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 74 postów
  • LokalizacjaStargard
  • Imię:Bartek

Napisano 25 grudzień 2015 - 17:23

Ostatnio byłem na Świnoujściu i widziałem miejscowych jak łapią na handel okonia. Obecnie za kg płacą 5-6 zł. W tamtym roku w płacili 9 zł to nie można było wędki wepchnąć :) Szybka matematyka pozwala obliczyć ile są w stanie dziennie zarobić. 10 kg to żaden wyczyn. Tak więc kara 100 - 200 zł to żadna kara. Tu działa zwykła ekonomia jak coś się opłaca to działają.

Niestety zwracanie uwagi nic nie daje. A wchodzenie w utarczki słowne może zaskutkować tym, iż następnym razem na rybach możemy wrócić do stuningowanego samochodu. Tak więc od ścigania takich kandydatów powinny być odpowiednie służby a my jako wędkarze powinniśmy się ograniczyć do ich informowania i zgłaszania kłusownictwa.

Użytkownik b_biba edytował ten post 25 grudzień 2015 - 17:28

#413 OFFLINE   Manniek66

Manniek66

Manniek66

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2343 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 25 grudzień 2015 - 19:22

Wracając do tematu odcinka no kill, nie jest do końca tak jak mówisz Ariel. Wystarczy, że taki odcinek będzie często kontrolowany czyt. Umowa koleńska z ssr i już mamy o wiele mniejszą presję szarpakowców. Nikt nie będzie się narażał.

A tak w ogóle, jak widicie takie miejsce w Szczecinie? Jaki konkretny odcinek, który potrzebuje ochrony aczkolwiek jednocześnie nie jest bardzo mocno uczęszczane. Z góry mówię, że Bulwary i cegielinka odpadają.

#414 OFFLINE   Zander+

Zander+

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 84 postów
  • LokalizacjaWlkp.
  • Imię:Andrzej

Napisano 25 grudzień 2015 - 20:05

Ostatnio byłem na Świnoujściu i widziałem miejscowych jak łapią na handel okonia. Obecnie za kg płacą 5-6 zł. W tamtym roku w płacili 9 zł to nie można było wędki wepchnąć :) Szybka matematyka pozwala obliczyć ile są w stanie dziennie zarobić. 10 kg to żaden wyczyn. Tak więc kara 100 - 200 zł to żadna kara. Tu działa zwykła ekonomia jak coś się opłaca to działają.

Niestety zwracanie uwagi nic nie daje. A wchodzenie w utarczki słowne może zaskutkować tym, iż następnym razem na rybach możemy wrócić do stuningowanego samochodu. Tak więc od ścigania takich kandydatów powinny być odpowiednie służby a my jako wędkarze powinniśmy się ograniczyć do ich informowania i zgłaszania kłusownictwa.

Zgadza się zachowanie "wędkarzy" jak najbardziej naganne....lecz największe szkody\spustoszenie to robią "kłusownicy w żółtych łodziach" co stawiają siatki na zalewie stricte za okoniem...zaciąg  500 kg i duuuużo powyżej...prosty przelicznik 1 kg x  5 zł...można płacić mandaty po 1 000....i tak się opłaca...a taki połów jak mocno nie wieje na zalewie to 2-3 razy w tygodniu...

...sorry trochę odbiegłem od tematu przewodniego... :)

Użytkownik Zander+ edytował ten post 25 grudzień 2015 - 20:07

#415 OFFLINE   Pawgas

Pawgas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 782 postów

Napisano 26 grudzień 2015 - 19:46

Jeśli już tworzyć odcinki no kill to dla ochrony ryb nieco bardziej szlachetnych niż bulwarowe sandacze. Jeszcze tylko 5 dni...

• salmon1977 lubi to

#416 OFFLINE   salmon1977

salmon1977

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1565 postów
  • LokalizacjaIńsko-STARGARD
  • Imię:GrzehU

Napisano 26 grudzień 2015 - 21:49

I tak czyni nasze PZW ,rozszerza no kille i wprowadza gdzie nie gdzie górne wymiary :)

Kupiłeś trociówke? ;)

#417 OFFLINE   Manniek66

Manniek66

Manniek66

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2343 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 26 grudzień 2015 - 22:00

W roku 2016 będę walczył z ramienia sfp o stworzenie odcinka no kill w centrum. Tymczasem mam inne priorytety ;)

A co do 1 stycznia, gdzie rozpoczynanacie? Mam plan poraz pierwszy ruszyć za trociami.

#418 OFFLINE   Pawgas

Pawgas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 782 postów

Napisano 26 grudzień 2015 - 23:24

Będę atakował z Wolina i jeszcze nie zdecydowałem się gdzie jadę. Albo Ina Poczernin w dół albo Rega Borzecin w dół.

Grzegorz właśnie dostałem kilka ofert na kija ale jeszcze nie zdecydowałem. Mało mam czasu na finalizacje transakcji i w razie co to pierwszego rusze z kijem boleniowym do 32g cw. Ewentualnie w tygodniu zajade pi pracy do Moritza i coś u nich poszukam.

Użytkownik Pawgas edytował ten post 26 grudzień 2015 - 23:38

#419 OFFLINE   dreadknight

dreadknight

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1019 postów

Napisano 27 grudzień 2015 - 06:45

W roku 2016 będę walczył z ramienia sfp o stworzenie odcinka no kill w centrum. Tymczasem mam inne priorytety ;)

A co do 1 stycznia, gdzie rozpoczynanacie? Mam plan poraz pierwszy ruszyć za trociami.

Ja chyba zacznę od Regi. To mój też pierwszy sezon trociowy nie licząc 2 dni w zeszłym roku gdzie wyzerowałem. Nie nastawiam się na oszałamiające sukcesy ale mam nadzieje na jakiś kontakt :)

#420 OFFLINE   granvorka

granvorka

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 27 grudzień 2015 - 10:17

A ja jeszcze calusieńki wtorek i środę spróbuję złowić duużego sandacza na Odrze :D

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: miasto, szczecin, street fishing, poland, urban fishing

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych