Szczecin
#1081 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2017 - 14:00
#1082 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2017 - 15:39
Bez ryby w ogóle było może kilku zawodników.
Polecam tą imprezę, bo atmosferą przypomina bardzo Street Fishing
#1083 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2017 - 15:50
Użytkownik Przemek. edytował ten post 10 grudzień 2017 - 15:53
#1084 Guest_MarcinW_*
Napisano 10 grudzień 2017 - 21:01
Co do ryb to nie będę wałkować tematu, czekam na relację z kanału Krzywa Wędka na YouTube. Młody vloger ponoć też zajął miejsce w pierwszej piątce.
#1085 Guest_MarcinW_*
Napisano 10 grudzień 2017 - 22:45
No i jest:
Użytkownik MarcinW edytował ten post 10 grudzień 2017 - 22:46
#1086 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 18:20
z cyklu #lowieniezafriko - Staw Wędkarski dziś rano. Nawet jak na szczecińskie standardy to 58cm to już potwór. Przynęta 5.8″ FAT SWING IMPACT
Śmieszna sprawa bo nawet w maju nie mogłem wyjąć tak dużego szczupaka ani na Głębokim (tam w ogóle nawet okonia nie wyjąłem), ani na Wirowie. Szach i mat PZW!
To tam nie ma już zakazu wędkowania?
#1087 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2017 - 20:59
To tam nie ma już zakazu wędkowania?
Więcej, do tej pory byłem przekonany, że to woda Pzw.
#1088 Guest_MarcinW_*
Napisano 11 grudzień 2017 - 22:15
Mariusz, przecież nie ma ani Uroczyska ani Stawu Wędkarskiego w rejestrze połowu Nie wolno tam łowić, po wejściu do UE przepisy stanowią o zakazie połowu w miejscach rekreacji. To fakt, ale nikt tego (u nas) nie egzekwuje. Tak jak dziś na Bulwarach, btw mam wrażenie że w tym kraju w ogóle ciężko o konsekwencje prawne: gość wyjął sandała około 60cm zaczepionego za grzbiet, policjant wszystko widział, wiedział też że nie wolno zabierać takiej ryby, coś wspominał o 500zł mandatu, ale skończyło się na tym, że sandał dostał w łeb i po kłopocie. Każdy ma w... no wiecie Kto będzie sprawdzać oczka w mieście i walić mandaty? Nawet upomnienia nie dostałem, a łowię na nich już trzeci rok. Wszystko tak naprawdę od nas zależy, jeżeli sami będziemy w porządku i stamtąd ryb nie będziemy zabierać to też nikt nie powinien się nas czepiać.
A staw wędkarski polecam Wszystkim początkującym, bo to po prostu doskonałe łowisko treningowe. Bardzo płytki zbiorniczek o wysokiej przejrzystości wody. Prowadzoną przynętę widać jak na dłoni, można kombinować z różnymi przynętami i uzbrojeniem (zwróćcie uwagę na fotkę, guma 15cm i żadnej główki jigowej, a praca - uwierzcie mi na słowo - powala z nóg), widać co się dzieje z przynętą gdy szarpiemy mocniej lub słabiej, gdy podbijamy w górę lub w bok, pojedynczo i podwójnie, kiedy zwijamy luz, kiedy oddajemy, ... przy odrobinie szczęścia trening zakończy się rybą,branie też będzie widoczne! ale najważniejsze, że później wystarczy przenieść nowe umiejętności na nieco głębsze i bardziej ambitne łowiska i cieszyć się sukcesami Kolejnym plusem tego zbiornika jest możliwość łowienia szczupaków i okoni z powierzchni. Nie było wyjścia latem, zbiornik był tak zarośnięty że każdy wystający haczyk ściągał zielsko. Wtedy odkryłem easy shinery z ciężkim offsetem ( ja stosuję gamakatsu worm lub takie z ciężarkiem na łuku jak tutaj ), praca rewelacyjna. W chwili obecnej tj bez zielska, może skuteczne byłoby łowienie popperami? Kto kombinuje ten jedzie
Kolejnym ciekawym łowiskiem z cyklu #lowieniezafriko jest Wisełka. W tej chwili jest pod opieką Lasów Państwowych. Zbiornik ten traktowany jest jako teren bagienny więc hulaj dusza piekła nie ma! Jak chcecie to napiszę coś o tym jeziorku.
W naszych okolicach to z braku czasu i trochę z lenistwa nie doczekały się mojej eksploracji dwa ciekawe zbiorniki: Wężówka i Piasecznik Mały w Puszczy Bukowej. Czy ktoś może orientuje się co pływa w tych wodach? W maju lub w kwietniu to sprawdzę
P.S. wieści z Bulwarów: dziś padło 7 wymiarów na 6 osób (wśród nich także ten zahaczony o którym pisałem na początku) z czego największy, którego widziałem miał 70cm.
- Przemek SzN lubi to
#1089 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 08:20
P.S. wieści z Bulwarów: dziś padło 7 wymiarów na 6 osób (wśród nich także ten zahaczony o którym pisałem na początku) z czego największy, którego widziałem miał 70cm.
To się zaraz zrobi na Bulwarach tłoczno
#1090 Guest_MarcinW_*
Napisano 12 grudzień 2017 - 08:33
To się zaraz zrobi na Bulwarach tłoczno
Nie zależy mi
- Przemek SzN lubi to
#1091 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 09:53
- Przemek SzN lubi to
#1092 Guest_MarcinW_*
Napisano 12 grudzień 2017 - 11:02
#1093 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 20:55
Kolejnym ciekawym łowiskiem z cyklu #lowieniezafriko jest Wisełka. W tej chwili jest pod opieką Lasów Państwowych. Zbiornik ten traktowany jest jako teren bagienny więc hulaj dusza piekła nie ma! Jak chcecie to napiszę coś o tym jeziorku.
Co do Wisełki, to nie wiem jak teraz ale parę lat temu zdarzały się kontrole leśniczego. Zezwolenie, nie pamiętam ile ale tanio, kupowało się w leśniczówce w Kołczewie. Niestety tylko w dni powszednie.
#1094 Guest_MarcinW_*
Napisano 12 grudzień 2017 - 20:58
#1095 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 21:00
To dobrze wiedzieć. Bardzo lubiłem tam łowić.
#1096 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2017 - 18:07
Kurde, ile ja się tam najeździłem pierwszym rannym autobusem z Kamienia z nastawieniem na lina i... nigdy lina nie złowiłem:) Największy sukces to okoń ponad 25 cm na kukurydzę
#1097 Guest_MarcinW_*
Napisano 13 grudzień 2017 - 18:17
#1098 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2017 - 19:06
Nie jest to precyzyjna informacja, bo tzw. Wisełka to ok. 18 ha jezioro w obrębie miejscowości o tej samej nazwie. Gdy przejeżdża się przez tę miejscowość, widać je po południowej stronie głównej drogi, pomiędzy domami. Jezioro to znajduje się obecnie w wykazie wód PZW.
Natomiast śródleśne jeziorko (sztuczne zresztą, powstałe jeszcze za czasów niemieckich) położone pomiędzy Wisełką a Kołczewem, również po południowej stronie drogi, znajdujące się w zarządzie Lasów Państwowych, to nie Wisełka, lecz jezioro Zatorek.
#1099 Guest_MarcinW_*
Napisano 13 grudzień 2017 - 19:11
Nie jest to precyzyjna informacja, bo tzw. Wisełka to ok. 18 ha jezioro w obrębie miejscowości o tej samej nazwie. Gdy przejeżdża się przez tę miejscowość, widać je po południowej stronie głównej drogi, pomiędzy domami. Jezioro to znajduje się obecnie w wykazie wód PZW.
Natomiast śródleśne jeziorko (sztuczne zresztą, powstałe jeszcze za czasów niemieckich) położone pomiędzy Wisełką a Kołczewem, również po południowej stronie drogi, znajdujące się w zarządzie Lasów Państwowych, to nie Wisełka, lecz jezioro Zatorek.
Racja Link do jeziorka Zatorek a nie Wisełka jak wcześniej pisałem:
http://www.openstree...53.9684/14.5870
- Krzysiek Rogalski lubi to
#1100 OFFLINE
Napisano 14 grudzień 2017 - 13:30
zatorek.JPG 119,81 KB 11 Ilość pobrań
Mój ulubiony pomost z Zatorka. Liny brały po kilkudniowym zanęceniu we wcięciu w grążelach skrajnie z lewej strony zdjęcia. Łowiłem siedząc przy brzegu, nie wchodziłem na sam pomost, to płoszyło ryby. Krzaczory w oddali po prawej to wysepka. W kanałku wokół niej łowili ładne karasie, trafiały się szczupaki i okonie. Najlepiej na przynęty powierzchniowe wcześnie rano. Latem po 7 rano nie było już po co siedzieć. Niestety było to około 10 lat temu. Zdjęcie też z tamtych czasów. Jak jest teraz nie wiem.
- Pumba lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: miasto, szczecin, street fishing, poland, urban fishing
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Zielona GóraNapisany przez Krismuaythai , 26 wrz 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)Napisany przez remek , 29 kwi 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
ToruńNapisany przez remek , 19 kwi 2016 |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
SFE2016 - Koszulka Street Fishing Extreme 2016Napisany przez remek , 10 kwi 2016 sfe2016, street fishing |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych