zapomniałeś dodać że , na Wełnie masz rezerwat przyrody i obręb ochronny na przyujściowym odcinku i najważniejsze , zakaz zabierania ryb łososiowatych
...no i zapomniałeś dodać, tarlisko od Jaracza do Flinty z zakazem łowienia 01.09-31.01
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 26 luty 2017 - 23:06
zapomniałeś dodać że , na Wełnie masz rezerwat przyrody i obręb ochronny na przyujściowym odcinku i najważniejsze , zakaz zabierania ryb łososiowatych
...no i zapomniałeś dodać, tarlisko od Jaracza do Flinty z zakazem łowienia 01.09-31.01
Napisano 26 luty 2017 - 23:10
łowił już ktoś w mieście w tym roku?
Napisano 27 luty 2017 - 13:36
Jeszcze pytanko mam jeśli chodzi o Wartę, czy jest możliwość brodzenia?, jakie dno czy muł, kamienie czy piasek? jakie głębokości i czy ogólnie jest to w miarę bezpieczne?
Napisano 27 luty 2017 - 14:42
Napisano 27 luty 2017 - 15:49
Jeszcze pytanko mam jeśli chodzi o Wartę, czy jest możliwość brodzenia?, jakie dno czy muł, kamienie czy piasek? jakie głębokości i czy ogólnie jest to w miarę bezpieczne?
podłoże różne z przewagą piasku , co do bezpieczeństwa , to nigdy nie jest bezpiecznie , latem przy niżówce możesz przejść w spodniobutach na drugi brzeg
Napisano 28 marzec 2017 - 21:10
Cześć! łowicie może w Poznaniu w miejscu ze zdjęcia ? 17521905_1335517816516560_608284352_o.jpg 26,27 KB 11 Ilość pobrań
Można tam wędkować ? Jaka głębokość mniej więcej ? I czy w ogóle się opłaca tam czegoś szukać
Jak tam wam idzie street fishing w tym sezonie? Pozdrawiam
Napisano 29 marzec 2017 - 17:56
Witam, to stary port na garbarach. Zimowisko i tarlisko wszelakich ryb, tak że o tej porze lepiej odpuścić i dać rybkom spokój
Niestety jest to miejsce gdzie patologii i kłusownictwa nie brakuje
Napisano 29 marzec 2017 - 18:47
Napisano 29 marzec 2017 - 18:55
Dno czyste i płaskie...
Napisano 29 marzec 2017 - 19:21
Słyszałem, bo nie próbowałem... z uwagi na fakt, że w mieście nie łowię, iż sekret "betonów" tkwi w tym by do wody wejść i prowadzić przynętę na krawędzi tego wszelkiego badziewia, które jest w wodzie. Stojąc na brzegu ponoć urywa się wszystko... ciągle.
Napisano 29 marzec 2017 - 19:34
Same betony, trzeba po prostu polubić...fakt trochę się urywa, ale jak trochę poznasz dno to zdarzają się wyjścia bez strat nigdy też nie właziłem do wody, chyba że woda była wysoka i trza było szczytówkę za trawsko wystawić...
Napisano 29 marzec 2017 - 19:47
Ja tam przy betonach do wody raczej właził nigdy nie będę bo to za dużo gapiów , durnych komentarzy i w ogóle za duże zamieszanie w środku miasta hehe mimo to lubie tam wyskoczyć z UL spinem połowić okonki(których w tym roku niestety jeszcze tam nie znalazłem) , często gęsto trafia się fajny boleniowy przyłów , no ale niestety przynęt urywa się sporo , przynajmniej tam gdzie ja chodzę czyli zazwyczaj odcinek z 300m od mostu św Rocha w dół rzeki. Nie umiem złowić kleni a wiem że są w tym Poznaniu , także w tym roku spróbuje kilku dorwać się do skóry. Mam właśnie ochotę spróbować jeszcze połowić w tym porcie z nadzieją na zabawę z okoniami bez straty tylu przynęt.
Napisano 25 maj 2017 - 21:46
Ja tam przy betonach do wody raczej właził nigdy nie będę bo to za dużo gapiów , durnych komentarzy i w ogóle za duże zamieszanie w środku miasta hehe mimo to lubie tam wyskoczyć z UL spinem połowić okonki(których w tym roku niestety jeszcze tam nie znalazłem) , często gęsto trafia się fajny boleniowy przyłów , no ale niestety przynęt urywa się sporo , przynajmniej tam gdzie ja chodzę czyli zazwyczaj odcinek z 300m od mostu św Rocha w dół rzeki. Nie umiem złowić kleni a wiem że są w tym Poznaniu , także w tym roku spróbuje kilku dorwać się do skóry. Mam właśnie ochotę spróbować jeszcze połowić w tym porcie z nadzieją na zabawę z okoniami bez straty tylu przynęt.
Bywałem wielokrotnie na tej miejscówce. Piękne bolki sie rzucaja co chwile. W tym roku nie mialem nawet czasu otworzyc sezonu i nie zapowiada sie by cokolwiek sie zmienilo..
Napisano 08 czerwiec 2017 - 22:16
Z chęcią bym się z kimś wybrał nad warte w Poznaniu. Chciałbym dodać, że nie łowiłem jeszcze na rzekach niejednokrotnie widzialem wieczorami nad warta jak prawdopodobnie bolen torpeduje drobnice przy brzegu
Napisano 09 czerwiec 2017 - 13:06
Czasem bywam sam lub z kolegaZ chęcią bym się z kimś wybrał nad warte w Poznaniu. Chciałbym dodać, że nie łowiłem jeszcze na rzekach niejednokrotnie widzialem wieczorami nad warta jak prawdopodobnie bolen torpeduje drobnice przy brzegu
Napisano 09 czerwiec 2017 - 13:59
Napisano 02 wrzesień 2017 - 12:29
Napisano 16 wrzesień 2017 - 10:49
Tak, no i zakaz spina...
Napisano 26 luty 2018 - 14:41
Jak to jest ze spinningowaniem na Rusałce? Czytałme gdzieś o jakimś zakazie, ale w wykazie wód nie ma o tym ani słowa.
Napisano 27 luty 2018 - 09:21
Jak to jest ze spinningowaniem na Rusałce? Czytałme gdzieś o jakimś zakazie, ale w wykazie wód nie ma o tym ani słowa.
kiedyś był
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Street Fishing BERLINNapisany przez Karpiu95 , 03 kwi 2019 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Zielona GóraNapisany przez Krismuaythai , 26 wrz 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
Trójmiasto (Gdańsk, Sopot, Gdynia)Napisany przez remek , 29 kwi 2016 |
|
|
||
MIASTO
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
ToruńNapisany przez remek , 19 kwi 2016 |
|
|
||
Wędkarz nad wodą →
Street Fishing Poland →
SFE2016 - Koszulka Street Fishing Extreme 2016Napisany przez remek , 10 kwi 2016 sfe2016, street fishing |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych