Maciek, w Helixie musisz dokupić black boxa do NMEA2000 który kosztuje około 1000 PLN, w Garminie, Lowrance, Simrad jest to standard za który się nie płaci. Quickdraw nie powala jakością, ale dobrze spełnia swoją funkcję i przede wszystkim jest praktycznie bezobsługowy i w cenie urządzenia. W HB mapy są niby ekstra, ale trzeba kartę też za grube złotówki, więc nic za darmo nie ma. Rozpatrując to realnie, każdy producent ma wady i zalety i wszystko rozbija się o kwestię mądrego wyboru. A tak z ciekawości - gdzie w specyfikacji przetwornika do MEGA jest napisane, że ma 1kW - bo chciałem dzisiaj sobie przejrzeć i mi się nie udało.
Nie wiedziałem o konieczność boxa do 2000, co do quicka to jest tylko w pamięci echa, czy możesz to jest wywalić na kartę sd?
Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka
Znalazłem, mniejsze modele mają quicka tylko w pamięci urządzenienia, większe komunikują się poprzez wifi. Bo właśnie wifi to największa słabość HB, nie ma strumieniowania na tablet, jest tylko wymiana waypoints, jakieś pierdy typu nieodebrane połączenia z komórki i wiadomości tekstowe...Druga sprawa na nie w HB to dotyk tylko w najwyższym modelu. W wymienionych przez ciebie echach jest opcja na dwa ducery bez dodatkowych boxów?
Użytkownik Maciej_K edytował ten post 17 marzec 2018 - 07:06