Może to tylko fotka tak zrobiona a w rzeczywistości są widoczne "wąsy pod spodem".
42 odpowiedzi w tym temacie
#41 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2021 - 09:44
#42 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2021 - 13:21
To teraz przykład jak nie powinny wychodzić wstawki z niteczek na omotkach czyli tzw. tippety czy jakoś tak.
O te rzeczy pytałem i niestety wyszło beznadziejnie tak jak się tego spodziewałem. Niteczki-"wąsy" z tych srebrnych wstawek musza się chować pod nimi bo inaczej będą wyglądać jak u mnie na fotkach (i kiju).
Może wystrczy przycisnąć je mocno jedną nitką koloru omotki i będą się trzymać, ale tego nie sprawdzałem. Podejrzewam że najlepiej "wciągnąć" je pod srebrną wstawkę i tam pod spodem na pewno się zgubią z kolorem. A tak wyglądają jak na fotkach. Porażka, a miało być tak ładnie.
Fotki ku przestrodze.
--------
O te rzeczy pytałem i niestety wyszło beznadziejnie tak jak się tego spodziewałem. Niteczki-"wąsy" z tych srebrnych wstawek musza się chować pod nimi bo inaczej będą wyglądać jak u mnie na fotkach (i kiju).
Może wystrczy przycisnąć je mocno jedną nitką koloru omotki i będą się trzymać, ale tego nie sprawdzałem. Podejrzewam że najlepiej "wciągnąć" je pod srebrną wstawkę i tam pod spodem na pewno się zgubią z kolorem. A tak wyglądają jak na fotkach. Porażka, a miało być tak ładnie.
Fotki ku przestrodze.
--------
Załączone pliki
#43 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2021 - 19:42
Kiepsko to wygląda. Najprostszym rozwiązaniem będzie "wciągniecie" nitki tipetu pod "spód" omotki w odwrotnym kierunku niż na załączonym zdjęciu. Szukam sposobu na zlikwidowanie wąsów. Jedynym który przychodzi mi na myśl w tej chwili to klejenie nitki bezpośrednio do blanku. Jestem w fazie testów.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, omotka, nici
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych