Trzeba rozpisać referendum w sprawie terminu
Użytkownik judo 1988 edytował ten post 24 wrzesień 2015 - 19:51
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 24 wrzesień 2015 - 19:49
Trzeba rozpisać referendum w sprawie terminu
Użytkownik judo 1988 edytował ten post 24 wrzesień 2015 - 19:51
Napisano 25 wrzesień 2015 - 08:57
Ja myślę , że na drugiej i następnych edycjach będzie coraz więcej wystawców i oglądających. Taki efekt kuli śniegowej.
Napisano 25 wrzesień 2015 - 09:44
Dzięki Daniel za świetnie zorganizowaną imprezę.Poznałem dzięki temu kilka fajnych osób z branży. Frekwencja zwiedzających nie była może najwyższa ,ale wierzę że uda się to poprawić w II edycji w 2016r.
Napisano 25 wrzesień 2015 - 13:12
Panowie ja się posłużę innym przykładem. Tutaj u mnie w okolicy w tym roku również odbywała się pierwsza edycja pewnej imprezy(biegi górskie) Na początku było też sporo obaw o frekwencje itp. Koniec końców wszystko wypaliło. Może i były małe niedociągnięcia i ilość uczestników i gości jakaś powalająca nie była ale wyszło bardzo pozytywnie. Najważniejsze jest to że temat został ruszony, ziarno zasiane. Teraz tylko odpowiednia pielęgnacja i z roku na rok będzie tylko lepiej
Napisano 25 wrzesień 2015 - 20:26
Jestem pełen podziwu dla Daniela że podołał tak wielkiemu przedsięwzięciu ja i moja rodzina jesteśmy mega zadowoleni i na pewno pojawimy sie na następnej edycji
poznałem wielu swietnych ludzi i to jest dla mnie najważniejsze dodatkowo tylu hand maderów w jednym miejscu czego mozna chcieć więcej.
Napisano 26 wrzesień 2015 - 13:25
Nie zrozumcie mnie źle ale zadajmy sobie pytanie: Czy chcemy "tłumku" turystów na targach, czy wędkarzy zainteresowanych naszymi wyrobami? Bo mnie osobiście "ochy" i "achy" w stylu "ale toto śliczne" nie przekonują.
Napisano 26 wrzesień 2015 - 13:33
BĘDZIE DOBRZE
TYLKO UWZGLĘDNIAJĄC CIĘŻKĄ PRACĘ I KONSEKWENCJĘ JESTEM W STANIE TĘ IMPREZĘ ZBUDOWAĆ JAKO WYJĄTKOWĄ I W KOŃCU OPLACANĄ DLA WYSTAWCÓW.
Użytkownik danielg edytował ten post 27 wrzesień 2015 - 16:43
Napisano 26 wrzesień 2015 - 20:38
Użytkownik Piotrek Sukingaad edytował ten post 27 wrzesień 2015 - 18:15
Napisano 26 wrzesień 2015 - 21:53
Użytkownik Manniek66 edytował ten post 26 wrzesień 2015 - 21:54
Napisano 26 wrzesień 2015 - 22:29
Napisano 27 wrzesień 2015 - 00:41
Panowie poczatkowo myslalem ze sierpien bedzie dogodniejszy niz wrzesien ale po glebszym przemysleniu w/w wpisow musze przyznac ze co do tego terminu Przemek i Piotek maja 100% racje....
Napisano 27 wrzesień 2015 - 14:28
Piękne rzeczy rodzą się w bólu i cierpieniu
Dlatego przyjmuję tę naszą dyskusję ale muszę uwzględnić wszystkie czynniki aby trafić w optymalną decyzję, która mimo pozornie złej ma się okazać celowa i bardzo skuteczna. Tak aby pogodzić wszystkie założenia
Użytkownik danielg edytował ten post 27 wrzesień 2015 - 16:45
Napisano 28 wrzesień 2015 - 15:06
pozostawię już wszystko bez komentarza
Mam jedną zasadę, staram się zawsze dawać więcej niż daję.
Zajmuję się teraz organizacją drugiej edycji.
Użytkownik danielg edytował ten post 28 wrzesień 2015 - 17:42
Napisano 28 wrzesień 2015 - 17:24
Daniel nie przejmuj się termin jest ok, poza tym to organizator zaprasza wystawców, którzy powinni być wdzięczni, że biorą udział w takiej imprezie, dostają dynamit promocyjny, który zaprocentuje im finansowo z czasem po stokroć.
Wrzesień z reguły mam zajęty, ale w wakacje podjadę i zobaczę na własne oczy to cudo.
Nie denerwujmy nam tutaj dobroczyńcy, bo się rozmyśli i targów nie będzie, a chętnego poświęcić tyle czasu i finansów na taką imprezę ze świecą szukać jeśli w ogóle ktoś kiedyś prywatnie znalazłby się chętny
Napisano 28 wrzesień 2015 - 17:45
dzięki Tomku za dobre słowo
Jak ktoś chce ze mną pogadać wie jak mnie znaleźć.
Pozdrawiam
Napisano 30 wrzesień 2015 - 23:53
Witam Przyjaciele.
Mam takie przemyślenie: niezależnie od waszych zdań
Już 1 edycją targów udowodniłem większości znawców tematu, większości twórców, większości supermenagerów i wielu wędkarzom że są w błędzie.
Przecież 95% ludzi twierdziła, ze to nie ma prawa się udać nawet na takiej pipiduwie jakim jest Mrzeżyno.
Teraz też jestem pewny swego, inaczej nie zainwestowałbym kolejnej ogromnej kwoty inwestycji w Was i imprezę. Nie zaryzykowałbym tak znacznej kwoty pieniędzy jakbym nie był tego pewny.
Myślicie i działacie według mnie zbyt schematycznie, według narzuconych schematów.
Ktoś pisze że jest gorąco i są tłumy, a w lutym był mróz, śnieżyca, ślizgawice, piździało masakrycznie a i tak dotarłem do Poznania.
Też były tłumy strasznie zmarzliśmy. Ale się podobało.
Zapominacie że to my tą imprezą kreujemy i budujemy pewne nawyki i zwyczaje.
Dlaczego mamy robic tak jak wszyscy skoro chcemy być inni.
Dlaczego mamy pozbyć się najważniejszej cechy i zalety rękodzieła i imprezy na rzecz bazarowego handlu.
Czy na prawdę nie widzicie drogi i celu który wyznaczyłem i to na razie bardziej dla Was niż dla siebie.
Bo ja nie płaczę że nie zarobiłem, nie płaczę na tłumki, nie narzekam na nagrodę a nie zarobiłem ani złotówki.
Czy tak ciężko zrozumieć że efekty dopiero przyjdą.
W targach najważniejsze jest nie jednorazowy handel ale bardziej skutek wymierny imprezy rozpisany na cały rok kalendazowy.
Poprzez udział w targach nie byliście tylko raz 3 dni w wydarzeniu.
Akcja promocyjna polegała na promocji targów i promocji każdego z Was, przedstawianiu i reklamowaniu każdego z osobna na profilu i na stronie na któr mam ponad 75 tys. wejść. Kto Wam da więcej za tak niewiele, za samo uczestnictwo???
Zejdźmy na chwilkę na ziemię i zamieńmy się rolami.
Kto tu ryzykuje więcej?
Dlaczego mysląc że mamy robić tak jak inni zrobimy dobrze.
Kto z Was zechce zainwestować tyle czasu i ciężkiej pracy co ja i jeszcze musi słuchać ciągłych narzekań.
PANOWIE, SKOŃCZYŁA SIĘ ZABAWA W MAŁYCH CHŁOPCÓW, TERAZ CZAS PODEJMOWAĆ POWAŻNE I ODPOWIEDZIALNE DECYZJE, ZA KTÓRYMI MUSZĄ IŚC OGROMNE KWOTY, CHCECIE ABYM CAŁY CZAS DOPASOWYWAŁ SIĘ DO WAS I MYŚLAŁ TYLKO O WAS, CZY CHOĆ PRZEZ CHWILKĘ POMYŚLELIŚCIE O MNIE? KTO Z WAS ROZMAWIAŁ ZE MNĄ W NOCY I NAD RANEM NIEMAL KAŻDEGO DNIA?
1 edycja imprezy miała wyjątkowo pomocowy charakter, wiecie o czym piszę, koszt stanowisk i wiele ułatwień, wiele prac wykonywanych dodatkowo, zdjęcia, opisy, promocja, banery reklamowe, wszystko aby było............................................?
Spróbujcie przygotować się do dyskusji nie na zasadzie widzi mi się tylko faktów i realiów. Rozpatrujcie wszystkie strony medalu i wszystkie spostrzeżenia.
Znajdźcie wielu ludzi co już nie jeździ na targi i zapytajcie dlaczego.
Zapytajcie się ludzi co wynoszą z targów i co im się najbardziej podoba, a co ich razi i czego nie lubią.
Może znajdziecie w końcu jakąś inną wartość i podpowiedź.
A najważniejsza ta impreza to ma być wielkie święto dla was, waszych rodzin, rękodzieła no i dla mnie.
A na każde święta zostawia się oszczędności, jak zbudujemy swięto to i znajdą się kkupcy.
Czy my w lutym kupujemy na Wielkanoc??? Chyba nie??? Ja kupuję cały rok i nie robię już zapasów no a sklepy tym bardziej.
Napisano 02 październik 2015 - 13:58
Widzę, że zrobił się mały impas . A może by zrobić tak Panowie: Zaufajcie Danielowi jeszcze rok góra dwa. Jak nie wypalą Jego pomysły to wówczas wspólnie dogadacie się i zmienicie formułę miejsce, czas. Nie chcę być źle zrozumiany, mnie na targach nie było
. Potraktujcie to jako przetarcie szlaków. Przecież wiele osób nie przyjechało być może dlatego, że nie wierzyli iż się uda. Udało się to zrobić organizacyjnie. Może w przyszłym roku będzie lepiej, jesteście bardziej doświadczeni. Powinno więcej osób przyjechać. Ta takie moje luźne przemyślenia, aby wyjść z tego impasu. Serdecznie pozdrawiam.
Użytkownik Banjo edytował ten post 02 październik 2015 - 18:45
Napisano 02 październik 2015 - 17:21
...Myślicie i działacie według mnie zbyt schematycznie, według narzuconych schematów...
...Zapominacie że to my tą imprezą kreujemy i budujemy pewne nawyki i zwyczaje...
...Dlaczego mamy robic tak jak wszyscy skoro chcemy być inni....
....Czy na prawdę nie widzicie drogi i celu który wyznaczyłem i to na razie bardziej dla Was niż dla siebie...
...nie płaczę że nie zarobiłem, nie płaczę na tłumki, nie narzekam na nagrodę a nie zarobiłem ani złotówki...
...Zejdźmy na chwilkę na ziemię i zamieńmy się rolami...
...Kto z Was zechce zainwestować tyle czasu i ciężkiej pracy co ja i jeszcze musi słuchać ciągłych narzekań...
PANOWIE, SKOŃCZYŁA SIĘ ZABAWA W MAŁYCH CHŁOPCÓW...
Amen.
Napisano 07 październik 2015 - 19:43
W najnowszym numerze Wędkarskiego Świata można znaleźć fajną recenzję z dobrymi zdjęciami z imprezy. Info dotrze do szerokiego spektrum czytelników którzy nie mieli pojęcia o targach. Sugeruję za rok by odpowiednio wcześniej postarać się o reklamę w dwóch wiodących czasopismach jak już będzie znany termin i miejsce II edycji.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych