Perełka połacznia świetnej muzyki z przełomowym jak na lata 80 clipem.
JERKBAIT w RYTMIE dobrej MUZYKI
#1421 OFFLINE
Napisano 28 październik 2019 - 20:53
#1422 OFFLINE
Napisano 28 październik 2019 - 21:00
dzis są to kompletne opowieści, miast wykonawców są aktorzy, sami często chowają się za maskami...
- golsyl i Flame lubią to
#1423 OFFLINE
Napisano 28 październik 2019 - 23:15
Delikatnie o tym Krzysiek wspomniałem w poście 1404. Telewizja chyba nawet miała decydujące znaczenie w wylansowaniu tych panienek. Nie wiem, czy ludzie by się tak rzucili na płyty Sabriny albo Sammy Fox, gdyby nie telewizje muzyczne? Oczywiście muzyka w tv była w zasadzie od samego początku, ale kulminacja nastąpiła w latach 60-tych. Kiedy każda większa stacja w Stanach, później BBC i inne zaczęły zapraszać znane zespoły i piosenkarzy. Krótki wywiad, jedna lub kilka piosenek, oklaski zgromadzonej publiczności. W niemieckich telewizjach na przełomie 60/70 w takich stałych programach też występowali wtedy najlepsi z USA i W. Brytanii. No i fajnie, że to się zachowało. Te późniejsze też. Jak Nirvana bez prądu. Zastanawiam się, czy Yellow Submarine The Beatles, który oglądałem jeszcze w podstawówce w kinie, nie można uznać za taki długi, ale pierwszy animowany clip? Te typowe teledyski to gdzieś koniec 70-tych? Różnie o tym wtedy mówiono, ale jak większość nowości były raczej dobrze przyjmowane. Trzeba powiedzieć, że niektóre chyba przeszły do historii i pamięta się je latami. Money For Nothing, Sledgehammer Pitera Gabriela, czy takie jak te Gorillaz. To też jak wszystko kiedyś minie. Młodzi ludzie raczej już nie siedzą przed telewizorami. Już się robi próby z koncertami nieżyjących gwiazd. Koncert holograficznego Hendrixa szalejącego na scenie i będzie jak żywy. A ci żyjący przestaną robić męczące wielomiesięczne trasy koncertowe. Puszczą ich jednocześnie na kilkudziesięciu stadionach na świecie i po sprawie. https://www.youtube....8rć-tXRLazs
- Krzysiek P lubi to
#1424 OFFLINE
Napisano 28 październik 2019 - 23:56
- Krzysiek P lubi to
#1425 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 00:47
Przecież to już się dzieje. Jackson, Zappa. Trochę jak seks z gumową lalą, ale jedno i drugie znajduje amatorów. Czy się przyjmie? Nie takie rzeczy ludzie kupowali. https://muzyka.dzien...koncertowa.html
#1426 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 07:13
- Krzysiek P lubi to
#1427 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 11:02
A może to my się już starzejemy i (na szczęscie) nie nadążamy za coraz łatwiejszymi i niekoniecznie lepszymi rozwiązaniami. Też najbardziej wolę/lubię muzykę live. Koncert to koncert. A playback w "naszej" muzyce raczej nie wystepuje. Live jak w sporcie- weryfikuje zawodników. Czy z CD czy TV może sie równać koncert na żywo np takiego Rammsteina ?
Użytkownik Krzysiek P edytował ten post 29 październik 2019 - 11:09
- Mysha lubi to
#1428 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 13:01
Odnośnie starzenia, Krzysiu mów za siebie.A może to my się już starzejemy i (na szczęscie) nie nadążamy za coraz łatwiejszymi i niekoniecznie lepszymi rozwiązaniami. Też najbardziej wolę/lubię muzykę live. Koncert to koncert. A playback w "naszej" muzyce raczej nie wystepuje. Live jak w sporcie- weryfikuje zawodników. Czy z CD czy TV może sie równać koncert na żywo np takiego Rammsteina ?
Co do koncertów, zawsze są to inne doznania np jak Kazik wyjdzie najebany, że tekstu nie pamięta lub jak przerywał koncert bo nie dawał rady.
https://youtu.be/byEGjLU2egA
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
#1429 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 13:04
Że nie jest w fhd czy 4k to nie znaczy, że stare
https://youtu.be/eBShN8qT4lk
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
- Mysha lubi to
#1430 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 17:03
- Krzysiek P lubi to
#1431 OFFLINE
#1432 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 18:14
Wybaczcie ale co jakiś czas odmłodzę wątek czymś świeżym i energetycznym . Proszę o wyrozumiałość . Lubię w muzyce to jebnięcie a Ci kolesie to czysta adrenalina , miłego odsłuchu życzę .
- Mysha, pieczywko i Krzysiek P lubią to
#1433 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 18:48
Jebło, aż w nerkach poczułem, ale gość słabo R wymawia
aż zapytałem net o nich
Ostatnio solo mnie urzekło w tym
https://www.youtube....h?v=1WeeMHq3I3Y
- Mysha, Krzysiek P i Sawiola lubią to
#1434 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 20:03
Oooo tu z "R" i w ogóle dykcją o niebo (nomen omen) dużo lepiej Amerykańce zapragneli swojej Mgły..?
skoro zahaczyliśmy o blacka i diaboły
- Mysha i Sawiola lubią to
#1435 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 20:25
Jak na "R" i z black to płoszę bałdzo
...kiedyś, za młodu sporo słuchałem i Rotting i Satyr..
Użytkownik Flame edytował ten post 29 październik 2019 - 20:26
- Mysha, ezehiel, Krzysiek P i 1 inna osoba lubią to
#1436 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 20:26
Użytkownik Mysha edytował ten post 29 październik 2019 - 20:28
- Flame, Krzysiek P i Sawiola lubią to
#1437 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 20:33
...w ramach przeprosin za sacrum profanum coś z przeciwnego bieguna ... zupełnie inne walory estetyczne i wizualne, ale w dalszym ciągu dla moich uszu atrakcyjne
- ezehiel lubi to
#1438 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 20:41
Oj tam, oj tam Mysha,..wolisz "po" śþiewać pastorały w niebie czy robić to co na ziemi tylko na legalu ...
Wspomnijmy dziadków przecierających szlak polskim kapelom na zachód..
- Flame i ezehiel lubią to
#1439 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 20:43
#1440 OFFLINE
Napisano 29 październik 2019 - 20:49
Kredki i ja miałem na kasecie, ale były dla mnie jakieś takie świecowe....wolałem co bardziej z grafitem
...ten zaśpiew basisty na początku drugiej minuty w tym numerze zawsze na mnie działa hehehe
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych