Hmmm, widocznie miałem lepszego celnika
Pijany był .
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 27 wrzesień 2013 - 17:54
Hmmm, widocznie miałem lepszego celnika
Pijany był .
Napisano 27 wrzesień 2013 - 17:58
Chyba trzeźwy. Zresztą temat wydaje mi się był już na forum poruszany.
http://podatki.gazet...ro_bez_cla.html
"Przede wszystkim zostały wprowadzone zmiany limitów przywozowych dla podróżnych oraz zwolnień celnych w obrocie pocztowym i kurierskim. Najważniejszą informacją dla osób, które robią zakupy przez internet, jest zwiększenie z 22 euro (ok. 86 zł) do 150 euro (590 zł) kwoty wolnej od cła przy zakupach z krajów pozaunijnych. .."
lub
http://zforum.pl/Thr...t-USA-do-Polski
Edit:
Jozi, może to Vatu Ci tyle naliczyli
Użytkownik apioo edytował ten post 27 wrzesień 2013 - 18:00
Napisano 27 wrzesień 2013 - 18:08
Ech już zapomniałem .W jednym się uda a drugim nie.
Napisano 27 wrzesień 2013 - 20:26
będzie tu pasować większość kijów bassowych z Japonii w klasie L/UL jak i RockFish od tych najdroższych jak Steez czy różne modele Evergreena, Megabass Kirisame
po te dużo tańsze, ale uzbrojone w TOP komponenty jak kije Major Craft'a (ale reczej w średniej i wyższej klasie cenowej) sprowadzenie MJ w tytanach Fuji w dwuskładnie to od 700zł do 800zł w dwuskładzie, najdroższe około 1000-1200zł (pomijam najtańsze serie)
pomiędzy gdzieś się pałęta Olimpic Graphiteleader, szczególnie popularne jako wykałaczki w Rosji i na Ukrainie
trzeba dobrze czytać, bo tak z połowa ma Solid Tip
Użytkownik bazyloss edytował ten post 27 wrzesień 2013 - 20:27
Napisano 29 wrzesień 2013 - 08:26
Co to Solid Tip?
Napisano 29 wrzesień 2013 - 17:20
Napisano 29 wrzesień 2013 - 21:55
Nie clą?Ja miałem z Cabelasa coś ponad 100$ to 90zł cła zapłaciłem.
100dol + plus przesylka i clo 90zl hmm cos tu nie pasuje chyba ze juz razem z vat-em (23%Vat + 3,5%cło.)
pozdr
Napisano 29 wrzesień 2013 - 22:00
razem z vatem, zwykło się mówić o cleniu, ale przy wprowadzeniu na rynek PL jest nakładane cło i potem od wartości celnej VAT
Napisano 30 wrzesień 2013 - 05:37
razem z vatem, zwykło się mówić o cleniu, ale przy wprowadzeniu na rynek PL jest nakładane cło i potem od wartości celnej VAT
Kamil a nie jest to jeszcze z kosztami wysyłki vatowane?
Użytkownik Jozi edytował ten post 30 wrzesień 2013 - 05:37
Napisano 30 wrzesień 2013 - 09:57
przepraszam, uznałem to za rzecz wiadomą, tak, koszt naszego zakupu+wysyłka, to dla celnego podstawa naliczania opłat
Napisano 30 wrzesień 2013 - 11:01
przepraszam, uznałem to za rzecz wiadomą, tak, koszt naszego zakupu+wysyłka, to dla celnego podstawa naliczania opłat
Czyszczą nie przerywając snu -jak herbatka paracelsus .
Napisano 08 październik 2013 - 09:04
Witam wszystkich czy miał ktoś może doczynienia z kijkami St Croix AVID UL - L chodzi mi o modele 3S70ULF, 3S66LF, lub Premierka 2S70LF szukam czegoś na lekko na okonie i sandaczyki, mam obecnie 3S70MLF ten kijek jak dla mnie jest za mocny, to typowy kij na sandacza, miałem Premierka 2S70ULF 2 a ten znów za miękki i za głęboko się uginał, max 3 gramy + paproch. Może ktoś w okolicach Kielc ma taki kijek??
Napisano 09 październik 2013 - 06:39
Ale łowienie okoni i sandaczyków to nie zawsze jest to samo . Przynęty są ważne oraz sposób ich podawania . Inny jest kij do systemów wleczonych , inny do dropshota , jeszcze inny do jigów czy jerków . Możesz nie znaleść jednego prostego uniwersała , choć zaraz zostanie Ci polecony ..
Napisano 09 październik 2013 - 08:17
To ja też bym poprosił
Napisano 09 październik 2013 - 08:45
Czy to bezwzględnie musi być St Croix?
Absolutnie zgadzam się z tym co powyżej napisał Sławek OB.
Masz w Kielcach pracownię Piotra Matusiaka i może warto do niego podjechać?
Pozdrawiam.
Andrzej
Napisano 09 październik 2013 - 15:57
Napisano 09 październik 2013 - 17:35
Tu jest niezła cena i fajny patyk, na pytania też odpowiedzą : www.waveinn.com/zeglarstwo.../major-craft-crostage-rock-fish
Napisano 09 październik 2013 - 20:11
Zauważalnie wszechstronniejsze od niższych modeli , w tym Avida , są scIV albo scV . W serii Tournament jest przynajmniej kilka blanków ktore by sprostały wyzwaniu . A czemu pajęczyną 0.12 ?
Napisano 22 listopad 2013 - 10:54
Witam. Szczęśliwie użytkuję wędkę St. Croix Avid AVS96MLF2 czyli 293 cm i 6-10 lb. Wędka opisana jako 3 – 18 g . Zakupiona z zamiarem łapania głównie kleni w rz. San. Znakomicie spisuje się również gdy celem są brzany, pstrągi, ogarnie również bolenie na lekko. Teraz moje pytanie, chciałbym ją uzupełnić o drugą wędkę w klasie ultra light’a/ light’a, która znakomicie będzie spisywała się w jej dolnym cw. i miotała nielotami np. smużakami o wadze 1 g, obrotówkami nr 00 jak najdalej. Nie powiem że w/w St. Croix nie radzi sobie z takimi przynętami ale trzeba włożyć w rzut nieco więcej siły i dynamiki w porównaniu z przynętami nieco cięższymi bądź, w którym masa ma lepsze skupienie. Ponieważ Avid wg mnie nie nadaje się za bardzo do jigowania (oczywiście moim zdaniem) fajnie by było aby wędka dobrze spisywałaby w tej metodzie z zamiarem łapania okoni.
Teraz pytanie czy dobrze trafiam, bo chodzi po głowie wędka złożona na blanku Phenix’a FX862 lub FX902. Oba blanki opisane 2-8 lb i wyrzut 0,8 -10 g.
Może jakieś inne propozycje J
pozdrawiam
Napisano 22 listopad 2013 - 11:16
ja radzil bym sie przyjrzec paladin cx thekila 1-10 gram,kupi sie to za okolo 5 paczek a ja wlasnie nabylem ten kijek i jestem mile zaskoczony chociarz to konger ale kij super
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
HM MatrycNapisany przez Matryc , 05 wrz 2023 jaż, kleń, pstrąg, hand made i 1 więcej |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Budżetowe lekkie łowienie - okonie, białoryb i wrocławski niewymiarowy szczupak ;)Napisany przez Andżej , 03 sty 2022 spinning, xul, okoń, wędka i 1 więcej |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
MJ Rod BlanksNapisany przez bartosz311287 , 26 paź 2021 blank, mjrodblanks |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank do morskiej wędki typu stickbait - prośba o pomocNapisany przez Such a Jerk... , 31 paź 2020 blank, pomoc, morski blank |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych