Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia
#7341 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2022 - 21:19
#7342 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2022 - 21:19
Jeśli się ma taki zespół jak My, jeśli się ma taką taktykę jak My (murowanie bramki i ewentualną kontra lub stały fragment) czyli defensywną to nie ma co liczyć na dużo okazji do strzelenia gola w związku z czym należy wykorzystywać KAŻDĄ okazję
I w tym aspekcie RL niestety nie uniósł ciężaru odpowiedzialności i dał dupy po prostu
W ten sposób mimo może nie najgorszej taktyki przegraliśmy tak naprawdę ten mecz
Jak dla mnie-okazjonalnego oglądacza kopanej-to najgorsza taktyka. Odlądam od święta mecze dla przyjemności, dla radosnego futbolu, a w tym niczego takiego nie zobaczyłem. Destrukcja i zniechęcenie do oglądania. Kojarzy mi się to z niedawną Szwecją-flaki się wywracały od tych widoków. Nie będę się cieszył z takiej piłki tylko dlatego, ze Polska nie przegrała.
Ale co kto lubi oczywiście. I nie mam o to pretensji do zawodników, bo ci grają to, co mają nakazane.
- Maciej W. lubi to
#7343 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2022 - 21:21
Trochę przysypiałem na meczu, mogłem przeoczyć, więc się zapytam. Czy, oprócz niewykorzystanego karnego, w całym meczu był jakiś strzał w światło meksykańskiej bramki?
W światło był, zdaje się jeden, chyba że się mylę?
Jak mamy wygrać mecz, jeśli strzałów na bramkę nie ma? A stracić bramkę/i musimy przecież kiedyś, bramkarz i obrońcy to nie jest pełny mur ceglany.
- Alexspin lubi to
#7344 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2022 - 22:19
1. Czytając wasze komentarze......(przynajmniej niektóre).
2. Diagnoza o ocena meczu.
3. Prognoza na mecz z Saudami.
Załączone pliki
Użytkownik vako edytował ten post 22 listopad 2022 - 22:21
- Byniek i Alexspin lubią to
#7345 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2022 - 03:23
Już ze 150 razy wmawiałem sobie, że w następnym meczu będzie lepiej...
Ile można się łudzić?
od 86 tak sobie mowie i juz mi z tym dobrze ,idzie sie przyzwyczaić i dalej kibicowac
- Byniek lubi to
#7346 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2022 - 06:39
Kurde zabrakło mi popcornu, tylu tu specjalistów...
Oceńcie ich po mundialu ok ?(...)
(...) Nie tacy zawodnicy karnych nie strzelali to po pierwsze a po drugie jak by kto inny strzelał a by nie trafił to było by jeszcze więcej pier....nia dlaczego nie Lewy
To też tylko człowiek, sportowiec który oddał by wiele żeby strzelić w końcu swoja pierwsza bramkę na MŚ (...)
Czy ktoś pamięta MŚ w Meksyku 1978 r.? Wówczas w meczu z Argentyną, "olimpijski król strzelców" K. Deyna nie strzelił karnego. Nie ma co ronić łez nad rozlanym mlekiem, gramy jak gramy, jednym Lewandowskim meczu się nie wygra. Podziękujmy Szczęsnemu, Glikowi i Bereszyńskiemu za remis.
Od lat nie mamy selekcjonera z prawdziwego zdarzenia, a obecny to chyba największa klęska i nie odszczekam nawet jeśli wyjdziemy z grupy, bo to nie będzie jego żadna zasługa tylko zawodników.
- martek i Thomas-xXx lubią to
#7347 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2022 - 07:12
Użytkownik Werem edytował ten post 23 listopad 2022 - 07:43
- kostom63 lubi to
#7348 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2022 - 07:17
- Del Toro i Kamyk88 lubią to
#7349 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2022 - 08:12
Michniewicza zespoły zawsze grają to samo: autobus plus kontra. To bardzo skuteczne (pamięta ktoś Grecję w 2004) jak się nie ma artystów i nie trzeba wygrać (przeciwnik może poczekać = dlatego w Legii nie wyszło). Niestety ogląda się to ciężko (choć niektórzy cmokali na drużyny Mourinho). Niestety nie udało się w tym meczu przeprowadzić żadnej kontry (takiej klasycznej: 3 podania), wykorzystać karnego i rzutów rożnych. Przegrana Argentyny to dla nas bardzo ale to bardzo zła wiadomość, bo ostatni mecz nie będzie o pietruszkę i oszczędzanie sił na fazę pucharową + urosła Arabia Saudyjska.
- martek i Byniek lubią to
#7350 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2022 - 08:53
Fajnie by było jqk by Meksyk puścił z torbami Argentynę
Wtedy dopiero było by ciekawie w ostatniej kolejce
#7351 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2022 - 09:30
Jeśli zaś chodzi o Arabie to się powtórzę. Konsekwentny trener i piłkarze, którzy naprawdę chcą się grać i pokazać się z jak najlepszej strony. Kto oglądał to widział w jakim tempie doskakiwali do Argentyńczyków. Śmiem już teraz twierdzić, że to był najlepszy mecz tego tygodnia.
- Thomas-xXx lubi to
#7352 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2022 - 09:54
A niech oni nawet i przegrają. byle oczy nie krwawiły. Bo to wygląda jak walka bokserska, w której jeden biega w kółko przy samych linach.
- kostom63 i witeg lubią to
#7353 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2022 - 10:36
Michniewicza zespoły zawsze grają to samo: autobus plus kontra. To bardzo skuteczne (pamięta ktoś Grecję w 2004) jak się nie ma artystów i nie trzeba wygrać (przeciwnik może poczekać = dlatego w Legii nie wyszło). Niestety ogląda się to ciężko (choć niektórzy cmokali na drużyny Mourinho). Niestety nie udało się w tym meczu przeprowadzić żadnej kontry (takiej klasycznej: 3 podania), wykorzystać karnego i rzutów rożnych.
100 procent.
Było wiadomo, że tak zagramy. Taktyka na ten mecz była dobra. To nie wina Michniewicza, że Zieliński usiłuje dryblować w kierunku linii bocznej gdy ma wolny środek, Cash nie potrafi zagrać dokładnego podania crossowego, Zalewski plącze się o własne nogi czy pan Robert nie strzela jedenastki. Najlepiej w tym meczu zagrali Szczęsny i Krychowiak. BTW. Krycha jako defensywny pomocnik oddał dwa strzały na bramkę meksykańską, żaden ofensywny zawodnik się o to nie pokusił.
Mamy jeden punkt. W końcu nie jesteśmy po pierwszym meczu na zero. Miłośnikom stylu pana "trenejro" przypominam, że ostatnio na początek dostaliśmy bęcki od Słowaków. Zresztą pan Nawałka z Senegalem, pan Franz z Grecją, pan Janas z Ekwadorem czy też pan Engel z Koreą się nie popisali (choć ten ostatni jest usprawiedliwiony po tym co odśpiewała pani Górniak, nie można było zagrać normalnie). Pierwszy mecz na Euro 2016 wygrał jedynie Nawałka z Irlandią Północną i było to jak pamiętam, walenie głową w mur przez 90 minut.
Chciałbym też przypomnieć mistrzostwa w Hiszpanii w 1982. Pierwsze dwa i pół meczu to była mordęga dla oczu. 0-0 z Kamerunem i Włochami, a potem bezbramkowa pierwsza połowa z Peru, naprawdę ciężko się na to patrzyło. Zresztą mecz o wejście do półfinału z ZSRR też należał do ciężkostrawnych. I nikt ze stylu w tych meczach nie rozliczał bo pan Piechniczek zdobył medal.
Nie wiem jak skończy Polska w tym turnieju. Smiem jednak twierdzić, że z Arabią wygramy, a z Argentyną może wymęczymy remis naszym antyfutbolem.
- martek, Byniek, mariusz-net i 2 innych osób lubią to
#7354 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2022 - 10:37
A ja tam pozwolę sobie z Wami nie zgodzić.
To turniej, liczy się wynik, wygrana, punkty.
Ile to razy ładnie przegrywaliśmy.
Grając ładny, otwarty football najprawdopodobniej skończylibyśmy jak kiedyś z Kolumbią.
Przecież widać, że Meksyk jest mocniejszy, do tego wyjątkowo nam nie leży stylowo. Czesław zrobił co musiał.
Tam kilka razy zabrakło wykończenia, Lewy nie trafił 2 karnego w jednym sezonie, ale wciąż jesteśmy w grze.
Pomimo wczorajszych wyników akurat uważam, że Arabia jest do pokonania. Wiem jak to zabrzmi, ale bardziej nam pasują.
Użytkownik korol edytował ten post 23 listopad 2022 - 10:40
- Mysha i Byniek lubią to
#7355 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2022 - 11:18
- S.N. lubi to
#7356 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2022 - 12:55
Maciek,
obie drużyny zamurują bramkę, a na koniec wyśle się posłów na środek boiska, aby negocjować wynik
Jeszcze wszystko w naszej grupie może się zdarzyć, każdy może wyjść.
Właśnie się kończy Maroko-Chorwacja, mamy 0:0
#7357 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2022 - 13:04
Użytkownik theslut edytował ten post 23 listopad 2022 - 13:05
- S.N. lubi to
#7358 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2022 - 13:38
- godski i Kamyk88 lubią to
#7359 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2022 - 13:41
#7360 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2022 - 13:44
Z Meksyku, to raczej nikt nie pamięta MŚ, bo odbyły się w Argentynie w 1978 r.
Sorry, to przejęzyczenie po wczorajszym meczu z Meksykiem. Biję się w piersi.
A wówczas Meksykowi dokopaliśmy 3:1 (Boniek x 2, Deyna x1, Rangel x1). Łza się w oku kręci...
Użytkownik Alexspin edytował ten post 23 listopad 2022 - 13:46
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
1 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
-
Artech