Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9950 odpowiedzi w tym temacie

#7601 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 27 listopad 2022 - 11:04

Np Benzema lub Haaland

Benzema w ubiegłym roku, Haaland w obecnym.
I koniec. Nie będzie kilku lepszych. Poza tym sezon trwa.

Wracając na spokojnie do mistrzostw.
Zadanie super ciężkie. Wczoraj w drugiej połowie Argentyna była bardzo mocna. Z tak grającym przeciwnikiem już nas nie widzę, o drobinę za dużo.
Wydaje też mi się, że Francja jest dla nas nie do przejścia.

Szkoda, bo mam wrażenie, że na tym turnieju jesteśmy w stanie wygrać z większą częścią drużyn. Już nie ważne jakim sposobem, zupełnie mnie to nie obchodzi.
Możemy przejść Danię, możemy przejść Anglię, ale czy powyższych? Trzeba by było wszystko wykorzystać, jak kiedyś z Niemcami i grać super destrukcję.

Zobaczymy co zaplanuje Czesław. Pewne jest, że swój plan w kilku wariantach już ma. Wystarczy go posłuchać na konferencji, dobrze się przygotował.

#7602 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 27 listopad 2022 - 11:13

Dokładnie. Zlicza się bilans żółtych i czerwonych kartek. Na ten moment Meksyk prowadzi 6:4. Jeśli Cashowi zwiążą sznurowadła przed Argentyną, powinno być ok. Z tym narzekaniem na krytykę drużyny i trenera i z (rzekomo) wygórowanymi oczekiwaniami, to chyba kwestia PESEL-u dyskutantów ma decydujący wpływ. Dla mnie jest normalką, że oczekuję postępu w grze na miarę półfinału/finału MŚ. Tylko, że mój punkt odniesienia jest dla większości abstrakcyjną prehistorią. Mój najmłodszy syn zabrania mi nawet używać porównań z bramkami Deyny, Szarmacha, czy Bońka z Belgią. Daje do zrozumienia, że to inna dyscyplina sportu. Zdaję sobie sprawę, że 1/8 finału może być dla dzisiejszych 30-40 latków szczytem marzeń i wielkim krokiem naprzód. Będę się upierał, że nie na tym polega udział w finałach MŚ i zaręczam Wam, że wspomnienia po awansie do półfinału zostają w pamięci do końca życia. Mecz o trzecie miejsce to już nie to samo, bo biega za piłką 22 smutnych facetów. I jeszcze dygresja na temat naszego zapłakanego kapitana. To najprawdopodobniej jeden z jego ostatnich występów na imprezie tej rangi. Może przestańmy kupować bajkę o niekończącym się budowaniu drużyny. Jej kręgosłup przechodzi zaraz na emeryturę, a po odejściu najlepszego strzelca dopiero zdamy sobie sprawę, jaki potencjał zmarnowano przez ostatnie kilkanaście lat.

Dokładnie myślę tak samo. Od czasu Bońka w reprze mamy najlepszych napastników, wyśmienitego bramkarza i dobrą obronę. Oczekiwanie na mniej niż 1/4 finału z takim składem, to oczekiwanie na "nigdy". Już dwukrotnie powinniśmy osiągnąć jakiś znaczący sukces, jeśli nie na Mundialu to na ME, teraz jest ostatni moment na spełnienie realnych marzeń, następny raz może zdarzyć się za 30 lat.

Piłkarzy mamy dobrych, już od dawna, tylko trzeba pozwolić im na rozwinięcie skrzydeł. Tego kogoś brakowało i mam wrażenie że nadal brakuje.

• vako lubi to

#7603 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów
  • LokalizacjaGdzieś tam...

Napisano 27 listopad 2022 - 12:39

I jest mala niespodzianka

Samuraje przegrywają z Kostaryką 0:1

Użytkownik Kaczor Donald edytował ten post 27 listopad 2022 - 12:39

• Sławek77 lubi to

#7604 OFFLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1377 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 27 listopad 2022 - 12:43

I jest mala niespodzianka

Samuraje przegrywają z Kostaryką 0:1

Niedobrze...

#7605 OFFLINE   Bartek_C

Bartek_C

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 440 postów
  • LokalizacjaPółnocne rubieże Polski

Napisano 27 listopad 2022 - 12:57

Dokładnie myślę tak samo. Od czasu Bońka w reprze mamy najlepszych napastników, wyśmienitego bramkarza i dobrą obronę. Oczekiwanie na mniej niż 1/4 finału z takim składem, to oczekiwanie na "nigdy". Już dwukrotnie powinniśmy osiągnąć jakiś znaczący sukces, jeśli nie na Mundialu to na ME, teraz jest ostatni moment na spełnienie realnych marzeń, następny raz może zdarzyć się za 30 lat.
Piłkarzy mamy dobrych, już od dawna, tylko trzeba pozwolić im na rozwinięcie skrzydeł. Tego kogoś brakowało i mam wrażenie że nadal brakuje.

Po prostu zatrudnianie Brzęczka, Sousy i teraz na szybko Michniewicza,to zmarnowanie potencjału tej kadry...

#7606 OFFLINE   Mysha

Mysha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1033 postów
  • LokalizacjaOstrołęka

Napisano 27 listopad 2022 - 13:05

Niedobrze...

Bardzo dobrze. Jest ciekawiej. Prócz tego czym innym jest prowadzenie gry (mecz dzisiejszy), a czym innym jest granie z kontry (mecz z Niemcami).

#7607 OFFLINE   Mysha

Mysha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1033 postów
  • LokalizacjaOstrołęka

Napisano 27 listopad 2022 - 13:16

Po prostu zatrudnianie Brzęczka, Sousy i teraz na szybko Michniewicza,to zmarnowanie potencjału tej kadry...

Najbardziej to potencjał tej kadry zmarnował Nawałka. Schrzanił mecz z Portugalią na ME 2016 (mieliśmy ich na widelcu), a później dał ciała na MŚ w Rosji. Mając najlepszy skład od 30 lat.
Michniewicz został zatrudniony jako straż pożarna gdy pan trenejro wyciął nam numer. Dostał zadania i się z nich wywiązuje. Awansował na MŚ, utrzymał nas w Lidze Narodów i wciąż jesteśmy w grze na MŚ. Nie ma się go o co czepiać.
  • korol i przemo_w lubią to

#7608 OFFLINE   ŻoliborzFishingTeam

ŻoliborzFishingTeam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 145 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 listopad 2022 - 15:20

Z Tym wysmienitym bramkarzem to Cie ponioslo.

#7609 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 listopad 2022 - 15:35

1:0, fajny mecz. Jestem za Marokiem
  • przemo_w, S.N. i Rampampam lubią to

#7610 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów

Napisano 27 listopad 2022 - 15:36

1:0, fajny mecz. Jestem za Marokiem

I bardzo ładny gol ;)

#7611 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 27 listopad 2022 - 15:40

Coraz ciekawiej się robi w tej grupie :-)
No i ciekawy mecz o 19.50 :-)

#7612 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 listopad 2022 - 15:50

Belgowie sami sobie winni. Dwa razy w ten sam sposob. Trzeba sie uczyc.

Nie lubie ich za Kongo.

A wieczorem wiadomo, vamos!!!

Edit:
Pozamiatane ;)

Użytkownik korol edytował ten post 27 listopad 2022 - 15:53

• coma, przemo_w i Thomas-xXx lubią to

#7613 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 listopad 2022 - 16:05

Świetne Maroko i dramatyczna Belgia. Kto by się spodziewał? Po blamażu Japonii, będącej zdecydowanym faworytem w meczu z Kostaryką, Maroko liderem swojej grupy. Dzień niespodzianek. A jeszcze Kanada może spłatać figla Chorwatom.
  • Thomas-xXx lubi to

#7614 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 27 listopad 2022 - 16:35

Jakby Kanada miała środek mocniejszy to kto wie ... Obejrzę, ale czekam na ostatni mecz dnia dzisiejszego bo będzie się działo.

#7615 OFFLINE   jachu

jachu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1112 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Skowron

Napisano 27 listopad 2022 - 16:51

"Nie lubię ich za Kongo." A cóż winien taki De Bruyne rzeźni w Kongo sprzed lat? :) To pewnie Polaków też nie lubisz za parę rzeczy z naszej historii? Belgów nie lubię z powodu tego, co robią teraz u siebie.

Lwy ( Atlasu) pożarły tresera. :D Treser-chyba jeszcze do niedawna jedynka w rankingu, raczej już nie tak groźny jak się mogło wydawać jeszcze niedawno. Ostatnie mecze w ich grupie zapowiadają się ciekawie. 

#7616 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów

Napisano 27 listopad 2022 - 17:04

Jakby Kanada miała środek mocniejszy to kto wie ... Obejrzę, ale czekam na ostatni mecz dnia dzisiejszego bo będzie się działo.

Narazie prowadzą 1:0 z Chorwatami
  • Thomas-xXx lubi to

#7617 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 listopad 2022 - 17:08

Naszych rodakow tez slabo traktuja w Brukseli.
Poza tym, czy musze miec wytlumaczenie :)

Latwy wybor wieczorem, lubie Hiszpanow, nie lubie Niemcow...

A w tym, niech wygra lepszy, obie nacje maja moje sympatie.

Edit:
W Belgii zamieszki na ulicach, ale jaja:)

Użytkownik korol edytował ten post 27 listopad 2022 - 17:35

• coma i vako lubią to

#7618 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 27 listopad 2022 - 17:49

Narazie prowadzą 1:0 z Chorwatami

Już się Chorwaci obudzili. Gdyby Kramaric podjął dezyzje na rzecz drużyny byłoby 3:1.

#7619 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 listopad 2022 - 17:57

Jaja to nie tylko zamieszki, ale i polskie (europejskie) dziennikarstwo: "Belgowie wpadli w szał po porażce! Zamieszki na ulicach Brukseli." I w tym samym artykule: "Kim dokładnie są uczestnicy zamieszek, nie jest jasne ze względu na ich zakryte twarze, ale wielu z nich to marokańscy fani, którzy w ten sposób świętowali wygraną nad Belgią." (Onet/Przegląd Sportowy)
  • vako i Thomas-xXx lubią to

#7620 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 listopad 2022 - 18:31

Jakby nie patrzec smiesznie sie porobilo na zachodzie, bez roznicy juz ktora to nacja podpalala ;)

A tutaj bardzo fajny mecz. Chorwacja zamyka wynik. Kanade zapamietamy z ladnych akcji i pecha.

Użytkownik korol edytował ten post 27 listopad 2022 - 18:32

• coma i Thomas-xXx lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych