Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9950 odpowiedzi w tym temacie

#7801 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 01 grudzień 2022 - 13:34

Nie ,nie jestem fanatykiem

Ale niestety takie są realia.A jqk ktoś myśli czy też oczekuje gry w stylu Brazylii to niech ogląda Brazylię.Nigdy nie byliśmy i nie będziemy potęgą piłkarska tylko średniakiem któremu czasami wyjdzie mecz z silniejszym rywalem.

Może w ogóle niech rozpiedr...ą reprezentacje.Po co w ogóle grać w piłkę. Po co ta reprezentacja ma w ogóle istnieć. Może lepiej grać jak San Marino i wszystko w plecy tylko żeby sobie drużyny po 3 punkty naszym kosztem dopisywali.

Zawsze się znajdzie ktoś kto będzie narzekał

Jeszcze raz mówię

Jqk komuś się gra naszej reprezentacji nie podoba to niech nie oglada i nie męczy oczu.Lepiej jechać na ryby.

Słusznie!

Nie podoba się zasobność naszych wód-nie jeździć na ryby. Nie narzekać, nie wypowiadać się, zmilczeć, o naszych wodach mogą wypowiadać się jedynie ludzie, którym się podobają nasze wody.

Nie podobają się nam drogi-nie jeździć. Chodzić na piechotę, albo ewentualnie rowerem. Drogi mozna tylko chwalić, a komu źle, to niech w domu siedzi.

Itd., itp.

Świetna idea.

#7802 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 01 grudzień 2022 - 13:35

Generalnie już się gubię gdzie jest aplauz a gdzie sarkazm :huh:  B)  :D

Tu chyba nie ma problemu, by dostrzec co jest czym?! ;)

• BOB lubi to

#7803 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 01 grudzień 2022 - 13:46

W Łodzi tylko Rodowici Łodzianie.

Podobnie jak w Wawie. Szczególnie to widać w poniedziałek na wlotówkach :-)
A Ci rodowici Łodzianie spod Nowego Miasta wracają w niedzielę :-)
Tylko ja nie jestem ani nie mieszkam w Łodzi :-)

#7804 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 01 grudzień 2022 - 13:48

No i jeszcze szydera, tą też można pomylić.
Ale jak przez 90 minut ogląda się taktyczne nowinki Michniewicza tj. defensywny napastnik - Świderski czy też rozgrywający bramkarz - Szczęsny, to percepcja siada. Razem z psychą zresztą.
A i taka niespodzianka. Przebąkują już w mediach, że nasz trenejro dostanie prolągatę na następne miesiące.

Po takim wielkopomnym sukcesie, nie ma innego wyjścia.

Rywale mogą się brzydzić i nie wyjść na boisko w następnych eliminacjach ;), awansujemy walkowerami.

Polska drużyna nie gra w piłkę nożną, tylko psuje grę w piłkę swoim rywalom. O ile jest to słabszy albo równorzędny rywal, bo lepsi robią sobie rozrywkę w stylu głupiego jasia. Gra po zdobyciu przez Argentynę 2-go gola, to był żenujący widok. Nasi bali się atakować by nie załapać się na żółtą kartkę, a Argentyna albo oszczędzała siły, albo pragnęła wyrzucić z Mundialu Meksyk. Może o trenera chodziło? Ale być może tylko oszczędność sił?

Nasi tylko bezradnie czekali na wieści z drugiego stadionu i albo gilotyna, albo awans dzięki innym. Moralność i motywacja godna trenera walk w kisielu, a nie reprezentacji w piłce nożnej.

Jeśli kontraktu trener jeszcze nie podpisał, to może jakaś Brazylia albo Hiszpania weźmie Michniewicza, im też się coś należy.

• uvex, cyprys19 i Kopytko lubią to

#7805 OFFLINE   witeg

witeg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 168 postów
  • Imię:Witek

Napisano 01 grudzień 2022 - 13:57

Czytając o wstydzie i upokorzeniu jakie Michniewicz nam funduje, zaczęło mi coś dzwonić o Portugalii.

No to sprawdziłem, cytat z wiki :

Na Euro 2016 Portugalczycy grali w grupie razem z Węgrami, Islandią i Austrią. Po trzech remisach kolejno z: Islandią (1:1), Austrią (0:0) i Węgrami (3:3), z trzema punktami na koncie i bilansem bramkowym 4:4 awansowali ostatecznie do kolejnej fazy turnieju. W 1/8 finału spotkali się z reprezentacją Chorwacji, z którą wygrali po dogrywce 1:0. Gola na wagę awansu do ćwierćfinału zdobył Ricardo Quaresma. W 1/4 finału reprezentacja Portugalii zmierzyła się z reprezentacją Polski. Po regulaminowych 90 minutach, oraz dodatkowych 30 minutach dogrywki na tablicy wyników widniał remis 1:1. Do wyłonienia zwycięzcy potrzebne były więc rzuty karne, które Portugalczycy wygrali 5:3. W półfinale reprezentacja Portugalii zmierzyła się z reprezentacją Walii. Wygrała ten mecz 2:0 po golach Cristiano Ronaldo i Naniego. Awansowała tym samym do finału, w którym zmierzyła się z gospodarzem turnieju, Francją. Portugalia pokonała Francję po dogrywce 1:0 po golu strzelonym przez Édera

Po takiej grze wg naszych standardów Portugalczycy powinni zapaść się ze wstydu pod ziemię i zrezygnować z uczestnictwa w jakichkolwiek zawodach międzynarodowych po wsze czasy.

Nie jestem fanem pana Michniewicza, ani polskiej piłki kopanej i najchętniej widziałbym cofnięcie państwowego finansowania tej dyscypliny, ale oburzanie się za styl osiągnięcia najlepszego wyniku od 30(?) lat to chyba lekka przesada.

• Artech lubi to

#7806 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów

Napisano 01 grudzień 2022 - 14:02

Smutne jest to,że do Ciebie nie docierają żadne argumenty i obawiam się ,że w Twoim przypadku nie jest to kibicowanie ,a wręcz FANATYZM!
Cieszysz się jak byśmy już grali o mistrzostwo,a tylko wyszliśmy z grupy i na pewno przejdziemy do historii jako drużyna ,która w trzech meczach oddała cztery celne strzały...i nawet dobry mecz z Francją już tego nie zmieni!

Marcin Twój wpis nie do mnie był ale napiszę. Rozmawialiśmy i znasz moje zdanie ale... za 30 lat nikt nie będzie pamiętał że to była h...a z patatajnią a pamiętać będą awans i tyle.
W 86 roku wyszliśmy z 3go miejsca z jeszcze gorszym bilansem.
Mało kto o tym mówi. A pozostało odliczanie ile to lat z grupy nie wyszliśmy.
Nie mamy i jak narazie nie będziemy mieli ani porządnego grania ani trenera.
I nawet nie mamy "kultury" futbolowej takiej jak mają Ci najwìęksi.
Mówi się że u nas piłka jest sportem narodowym he he. H..ja jest. A naszymi sportami narodowymi są te w których są sukcesy.

Użytkownik przemo_w edytował ten post 01 grudzień 2022 - 14:03

#7807 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 01 grudzień 2022 - 14:22

Ponarzekaliśmy, a teraz czas myśleć o następnym meczu. Czy jest o czym? Czy nasza repra moze odmienić swoje oblicze, zmienić styl, otworzyć pole? W ciągu 4-ch dni chyba nie bardzo? A w takim razie obejrzę sobie mecz bez specjalnego oczekiwania, raczej jako potwierdzenie tego, co ma się zdarzyć.

Miałem mała nadzieję na zmianę w meczu wczorajszym, była możliwość, bo awans był i tak w zasięgu ręki. Teraz taka możliwość odpadła.

#7808 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów
  • LokalizacjaGdzieś tam...

Napisano 01 grudzień 2022 - 14:44

Ile kosztuje utrzymanie reprezentacji San Marino, z którą gramy jak równy z równym a ile kosztuje nas, nasza reprezentacja? ;)

Idąc tym tokiem myślenia to ile musi kosztować utrzymanie reprezentacji Francji?
Może jak by więcej wydawali na piłkę to byli byśmy lepsi ?

Wychodzi na to że to ciągle za mało ;)

Użytkownik Kaczor Donald edytował ten post 01 grudzień 2022 - 14:45

#7809 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 grudzień 2022 - 15:03

Marcin Twój wpis nie do mnie był ale napiszę. Rozmawialiśmy i znasz moje zdanie ale... za 30 lat nikt nie będzie pamiętał że to była h...a z patatajnią a pamiętać będą awans i tyle.
W 86 roku wyszliśmy z 3go miejsca z jeszcze gorszym bilansem.
Mało kto o tym mówi. A pozostało odliczanie ile to lat z grupy nie wyszliśmy.
Nie mamy i jak narazie nie będziemy mieli ani porządnego grania ani trenera.
I nawet nie mamy "kultury" futbolowej takiej jak mają Ci najwìęksi.
Mówi się że u nas piłka jest sportem narodowym he he. H..ja jest. A naszymi sportami narodowymi są te w których są sukcesy.

Jestem starszy od Ciebie i pewnie dlatego nie pamiętam awansów z grupy, które były wstępem do spektakularnych porażek. Nie uważam, żeby było warto, bo jaki w tym sens? Nie odliczam, od ilu lat nie wyszliśmy z grupy. Mogę odliczać, od ilu lat nie wróciliśmy z medalem. Mogę ubolewać od ilu lat trenerem nie został facet na miarę Górskiego i dlaczego nikt nie próbuje takiego poszukać. Nie ma co się ekscytować 2:0 z Niemcami na Narodowym. Epizod dla nich i dla nas. Nic więcej. W piłce możemy wygrać trzy znaczące trofea. Liga Mistrzów odpada na wstępie. To nie czasy Widzewa z Bońkiem, Smolarkiem, Młynarczykiem i Surlitem. I nie te pieniądze. Zostaje Mistrz Europy i Mistrz Świata. I są jeszcze cztery medale na otarcie łez. Dwa udało nam się zdobyć i to powinien być wyznacznik do aspirowania wyżej. Jasne, że może się nie udać, bo chętnych jest co niemiara. Ale trzeba chcieć, być zdeterminowanym i zrobić wszystko, żeby to osiągnąć. Piszesz, że nie będziemy mieli drużyny i trenera. Piszesz, że nie mamy kultury futbolowej. Trenerów jest na pęczki i właśnie kończy się generacja najlepszych piłkarzy, jakich mieliśmy w historii, a kulturę futbolową pokazują oni gdzie indziej. W reprezentacji była ona zabita przez ignorantów bez ambicji. Dwa i cztery lata temu wieszałem tu psy na piłkarzach. Myliłem się w większości przypadków. Ta impreza pokazuje, że beznadziejny dyrygent może wydobyć z dobrych muzyków kocią muzykę. I ma głęboko w dupie, jakie będą odczucia słuchaczy. Na końcu powie: zagraliśmy na miarę naszych możliwości i w przekonujący sposób. Lepiej się nie dało. Sukcesem jest to, że udało się zagrać i że damy jeszcze jeden koncert. Cieszmy się.

#7810 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów

Napisano 01 grudzień 2022 - 15:19

Jestem starszy od Ciebie i pewnie dlatego nie pamiętam awansów z grupy, które były wstępem do spektakularnych porażek. Nie uważam, żeby było warto, bo jaki w tym sens? Nie odliczam, od ilu lat nie wyszliśmy z grupy. Mogę odliczać, od ilu lat nie wróciliśmy z medalem. Mogę ubolewać od ilu lat trenerem nie został facet na miarę Górskiego i dlaczego nikt nie próbuje takiego poszukać. Nie ma co się ekscytować 2:0 z Niemcami na Narodowym. Epizod dla nich i dla nas. Nic więcej. W piłce możemy wygrać trzy znaczące trofea. Liga Mistrzów odpada na wstępie. To nie czasy Widzewa z Bońkiem, Smolarkiem, Młynarczykiem i Surlitem. I nie te pieniądze. Zostaje Mistrz Europy i Mistrz Świata. I są jeszcze cztery medale na otarcie łez. Dwa udało nam się zdobyć i to powinien być wyznacznik do aspirowania wyżej. Jasne, że może się nie udać, bo chętnych jest co niemiara. Ale trzeba chcieć, być zdeterminowanym i zrobić wszystko, żeby to osiągnąć. Piszesz, że nie będziemy mieli drużyny i trenera. Piszesz, że nie mamy kultury futbolowej. Trenerów jest na pęczki i właśnie kończy się generacja najlepszych piłkarzy, jakich mieliśmy w historii, a kulturę futbolową pokazują oni gdzie indziej. W reprezentacji była ona zabita przez ignorantów bez ambicji. Dwa i cztery lata temu wieszałem tu psy na piłkarzach. Myliłem się w większości przypadków. Ta impreza pokazuje, że beznadziejny dyrygent może wydobyć z dobrych muzyków kocią muzykę. I ma głęboko w dupie, jakie będą odczucia słuchaczy. Na końcu powie: zagraliśmy na miarę naszych możliwości i w przekonujący sposób. Lepiej się nie dało. Sukcesem jest to, że udało się zagrać i że damy jeszcze jeden koncert. Cieszmy się.

A propo trenera

Bardzo Cie proszę podaj jedno nazwisko kogo byś widział w roli selekcjonera reprezentacji Polski

Jedno nazwisko ...

Użytkownik Kaczor Donald edytował ten post 01 grudzień 2022 - 15:20

• przemo_w lubi to

#7811 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 01 grudzień 2022 - 15:20

Idąc tym tokiem myślenia to ile musi kosztować utrzymanie reprezentacji Francji?
Może jak by więcej wydawali na piłkę to byli byśmy lepsi ?

Wychodzi na to że to ciągle za mało ;)

... albo wręcz przeciwnie ... 😉
  • Alexspin lubi to

#7812 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 grudzień 2022 - 15:42

Roberto Martinez, Mauricio Pochettino, Marcelo Bielsa. Silne osobowości z mentalnością zwycięzców, nie pękające przed żadnym rywalem.

#7813 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów

Napisano 01 grudzień 2022 - 15:53

Roberto Martinez, Mauricio Pochettino, Marcelo Bielsa. Silne osobowości z mentalnością zwycięzców, nie pękające przed żadnym rywalem.

Pytanie teraz jest takie ile będą musieli wziąć do kieszeni podstawowej kasy i ile dodatku szkodliwego za pracę z naszymi piłkarzami

Czy będzie nas na nich stać

Trenejro też miał być zajebisty a zarazem mało też w kieszeń nie kasował (na pewno więcej jak Michniewicz)i co to dało?

Powiedzmy ze zatrudnia takiego trenera
I co dalej

Kilka spotkań w dupe I trener do zwolnienia i tak przez kolejne lata

Chyba że z gory zakladaja że trener pracuje z kadra kilka ładnych lat i ma wolna rękę

Przez te kilka lat nie osiągamy totalnie nic i co dalej ...

Nie wiem i zastanawiam się co jest przyczyną tego co się dzieje w reprezentacji.W klubach potrafią a na reprezentacji albo im faktycznie się nie chce albo są zesrani ze strachu i nie wiem czy wymiana trenera tu coś pomoże

#7814 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów

Napisano 01 grudzień 2022 - 15:55

Dobra

Szkoda czasu

Mecz Chorwatów z Belgami się zaczyna ;)

#7815 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów

Napisano 01 grudzień 2022 - 15:58

He he Nawet gdyby Kulesza pojechał do nich z workiem ojro to raczej nie będą chętni :-)

#7816 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów

Napisano 01 grudzień 2022 - 16:20

He he Nawet gdyby Kulesza pojechał do nich z workiem ojro to raczej nie będą chętni :-)

Dokładnie...

#7817 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 01 grudzień 2022 - 16:25

Maroko już dwa gole.
Czy Belgia odpadnie?

• S.N. lubi to

#7818 OFFLINE   theslut

theslut

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 197 postów

Napisano 01 grudzień 2022 - 16:48

Krótko mówiąc, po zakwalifikowaniu się na mistrzostwa i dwóch pierwszych meczach, ten awans naszej reprezentacji się po prostu należał. Polska piłka nożna wstała z kolan i w niedzielę Francuzi pobiorą kolejne już nauki tym razem o kopaniu piłki.
  • BOB, Alexspin i Thomas-xXx lubią to

#7819 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Robert

Napisano 01 grudzień 2022 - 17:00

Widziano dziś na lotnisku w Katarze skarbnika reprezentacji Francji jak kupował bilety, pakiet, do Paryża na niedzielę chwilę przed pólnocą. 🤣🤣🤣

Użytkownik Matteoo edytował ten post 01 grudzień 2022 - 17:00

• przemo_w i Rampampam lubią to

#7820 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 01 grudzień 2022 - 17:38

Maroko już dwa gole.
Czy Belgia odpadnie?

Do końca meczu jeszcze ponad 15 minut, a Kanada pomimo zerowych szans na awans gra w piłkę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych