...Pan Wojtek Sz. brawo, bramkarz fazy zasadniczej. Podziękowania również Bartkowi B., czyli zawodnikowi, na pozycji którego od wielu, wielu lat nie mamy zawodnika lewonożnego. Mam wrażenie, że sędziowie brazylijski i z obecnych Niderlandów, nie będą dalej uczestniczyli w tej zabawie... Co do... ,,występu"... zaczęły boleć mnie zdrowe zęby...
Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia
#7761 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2022 - 23:11
#7762 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2022 - 23:18
To ja. Młodzi wyszli tylko, że byli ciency jak d..a węża (po przerwie weszli Skóraś i Kamiński).Jakoś nie widzę tych ''młodych chłopaków '' o których jeden z Kolegów pisał po ostatnim meczu.
Pan Czesław plan zrealizował. Po swojemu czyli nędznie.
Z Francją wygramy w karnych, ale FIFA nas wyrzuci z turnieju bo wszyscy reklamodawcy zrezygnują z reklam.
PS. W ostatnich minutach kibicowałem Meksykowi. Klepanie na czas jak z Japonią to antyreklama piłki.
Użytkownik Mysha edytował ten post 30 listopad 2022 - 23:22
- Voldemort, Byniek, cyprys19 i 2 innych osób lubią to
#7763 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2022 - 23:37
Jakiż piękny dzień. Jaka piękna porażka. Wszyscy się cieszą, Polacy, Argentyńczycy. Nawet odpadający Saudyjczycy się cieszyli. Ale najbardziej cieszą się Francuzi. Odpoczęli sobie dzisiaj, zobaczyli z jakimi tuzami przyjdzie im się mierzyć w niedzielę i zastanawiają się nad następnym rywalem.
Zapomniałem, że jeszcze nasz PZPN się cieszy, bo następne $ wpadną na konto. Oby tylko z tej radości, w przyszłym tygodniu nie podpisali dłuższego kontraktu z Michniewiczem!!!
- jacekp29, Byniek, Alexspin i 1 inna osoba lubią to
#7764 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2022 - 23:43
Piszesz o polskiej reprezentacji? Słyszałem, że mamy najlepszego napastnika na świecie, wybitnego pomocnika (siłę napędową świetnego Napoli), solidną obronę i bramkarza, który po kilku beznadziejnych turniejach, okazuje się objawieniem mundialu w Katarze. Jeśli to za mało, żeby zbudować silną drużynę, to za moment stoczymy się w piłkarski niebyt, podobnie jak Rumunia, Bułgaria, czy Czesi. Wyżej wymienieni udadzą się na reprezentacyjną emeryturę, a PZPN, selekcjoner i kibice zyskają żelazny argument do wieloletniego samookaleczania. I wszystko wskazuje na to, że awans z grupy na MŚ będzie epokowym osiągnięciem polskiej piłki nożnej w XXI wieku. Zważywszy na miliony wygłodniałych (czyżby?) kibiców, otoczkę medialną i pakowane w piłkę pieniądze, jest to z lekka śmierdząca zawartość opakowana w eleganckie sreberko.Można nie mieć super grajków-ale trzeba mieć Ambicję i Serce do walki
- grey, Alexspin, S.N. i 1 inna osoba lubią to
#7765 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2022 - 23:51
#7766 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2022 - 23:52
- Thomas-xXx lubi to
#7767 ONLINE
Napisano 30 listopad 2022 - 23:56
Macieju drogi,w wyczynowej piłce spędziłem 14 lat.Pieniądze to sa w PZPN.Pieniądze na szkolenie młodzieży są przeznaczone na utrzymanie drużyn seniorskich+budżet z Urzędów Miast,Gmin.Kluby muszą opłacać sędziów.A sukcesy to tylko w komercyjnych szkółkach piłkarskich za duże siano.Dla przypomnienia budżet PZPN to ok.500 mln zł rocznie.Jeżeli nie widać różnicy,to zdobędziemy mistrzostwo Świata
- uvex, przemo_w i Thomas-xXx lubią to
#7768 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2022 - 00:01
W stylu Meksykańskim już żeśmy odpadali
Cel był jeden I został osiągnięty
Michniewicz mial postawione zadania z których się wywiązał
Wygrał ten awans ze Szwedami
Miał.wyjsc z grupy i wyszedl
Co dalej będzie to się okaże
Prawdopodobnie wszyscy wiemy co bedzie dalej ale czasami można się zdziwić
Ten cel, jak na takich zawodników, nad wyraz skromny. Tu celem powinno być 1/4 finału.
A jeśli o stylu mowa... jeśli mamy uskuteczniać taką podwórkową kopaninę przez graczy, jakich nie mieliśmy od prawie 40 lat, to nie wiem czy nie lepiej żeby to Mexyk strzelił 3-go gola, a nie Arabowie? Dla mnie ten Michniewicz od początku był największym szkodnikiem reprezentacji-tak prosto z mostu. Zamiast podbudowywać morale i stawiać wysokie oczekiwania, on każe drużynie bronić się, by ze wstydem i słabymi wynikami nie wrócić z Mundialu.
Dla mnie taka taktyka, to toksyczne poniewieranie zawodników reprezentacji.
Najlepiej, gdyby po tym awansie ogłosił drużynie -cel minimum osiągnięty, grajcie panowie tak, żeby wam i waszym kibicom się podobało. I oby tak się to potoczyło, a porażkę zniosę bez problemu.
- uvex, Alexspin i Thomas-xXx lubią to
#7769 ONLINE
Napisano 01 grudzień 2022 - 00:09
P.s Ambicja i serce do walki Polskich piłkarzy kończy się na poziomie 3 ligi i zaczyna się kasa i lans,bo w 4k wszystko widać.Jeżeli ktokolwiek nie miał okazji,polecam obejrzeć zaangażowanie graczy w najniższych ligach-gdzie rolnik,pracownik fizyczny,biurowy itp,itd po pracy na treningu,meczu nie pokaże,że mu się nie chce,nie może i nogi nie odłoży.
- Mysha, Voldemort, Byniek i 1 inna osoba lubią to
#7770 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2022 - 00:23
Dino, jeżeli w tej najniższej lidze pomieszasz drużyny to tam wszyscy będą stali i gry nie będzie.
Dochodzi jeszcze u nas do głosu wewnętrzna polityka, był kiedyś pomysł aby kadra zagrała kilka sparingów z tak skleconą drużyną, nie wypalił, obawiali się mega blamażu.
Użytkownik Matteoo edytował ten post 01 grudzień 2022 - 00:29
#7771 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2022 - 00:32
- Rajfel, uvex, grey i 1 inna osoba lubią to
#7772 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2022 - 07:25
(...)Lepiej by było zrobić kadrę z czołowych drużyn ligowych i uzupełnić jak kibice tego oczekują lewym i szczeną, czyli pomoc i obrona max z 3 klubów naszej ligi i jestem pewien, że byśmy mieli wyniki. (...)
Eeee... ale jak to sobie wyobrażasz skoro, odkąd pamiętam, polityka klubów polega na jak najszybszym sprzedawaniu zawodników, na których cokolwiek można zarobić? Dawno, dawno temu Wisła Kraków całkiem nieźle poradziła sobie w (chyba) Lidze Mistrzów, wydawało mi się, że skoro osiągnęli tyle, za wynik popłynęła kasa, to wzmocnią drużynę i będą celować by za rok wynik powtórzyć/poprawić. No i jakież moje zdziwienie było, gdy w następnym sezonie okazało się, że nie było komu grać.
A co do Michniewicza, to podziwiam. Nie wiem wprawdzie co, czy szczęście, czy taktykę, czy zdolności, czy umiejętne spisanie paktu z diabłem. Nie mam pojęcia jak on to robi, ale trzeba mu przyznać, że realizuje zadania. W swoim stylu, ale realizuje. Po numerze treneiro, nie widziałem opcji, żeby polska reprezentacja na mundial pojechała, pojechali. Nie liczyłem, że wyjdą z grupy, wyszli.
- Mysha i przemo_w lubią to
#7773 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2022 - 07:49
Pełen podziwu dla niektórych komentujących. Panowie jesteście specjalistami od wszystkich dyscyplin! Czemu marnuje swoje umiejętności i wiedzę tylko pisząc w tym temacie?
Część ( w kółko ta sama) dokonuje rozliczeń i szuka winnego za każdym razem. Ba nawet w wątku o PZW mają wiele do powiedzenia.
Żeby cokolwiek zrobić trzeba ruszyć dupe a nie w kółko wylewać żale.
Ps. Prawdziwy kibic różni się tym od " niedzielnego" że jest zawsze ze swoim zawodnikiem czy drużyną a nie tylko wtedy gdy są sukcesy.
I tu kolejny raz przytoczę mój kochany WIDZEW. Było bardzo źle a co jest teraz? Trzeba coś robić a nie tylko krytykować.
Nie wiem jak tu fotkę wrzucić która idealnie obrazuje wierność i wiarę w drużynę, ktora tułała się po malutkich miasteczkach zaczynając wszystko od początku.
Screenshot_20221201_080634_Chrome.jpg 50,04 KB 4 Ilość pobrań
Od takich małych obiektów do Serca Łodzi 💪
Użytkownik przemo_w edytował ten post 01 grudzień 2022 - 08:09
- Tomfunk, martek, Del Toro i 2 innych osób lubią to
#7774 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2022 - 08:04
Ps. To jerkbait, nie forum widzewa. Większość tu niedzielnych. Tyle, że większość ma oczy. Od niedzielnych kibiców Argentyny różnią się tym, że po meczu oczy mają w gorszym stanie.
Użytkownik fonix edytował ten post 01 grudzień 2022 - 08:07
- Bartek_C i PETEREK lubią to
#7775 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2022 - 08:10
Ps. WIDZEW pisze się z duzej litery :-)
Użytkownik przemo_w edytował ten post 01 grudzień 2022 - 08:12
#7776 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2022 - 08:16
#7777 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2022 - 08:19
"Na górze róże, na dole bzy, podyktuję karnego a najlepiej trzy"
Ktoś kiedyś powiedział mądrość, która tu pasuje jak ulał: "Piłka nożna to nie jazda figurowa na lodzie, tu nie przyznaje się not za styl" to z jednej strony ale z drugiej podpisuje się pod słowami Dariusza Tuzimka, który napisał tak:
Awans do fazy pucharowej mistrzostw świata w Katarze nie jest osiągnięty w euforii całego narodu. To jest awans zdobyty z krępującym poczuciem zażenowania. Z Argentyną graliśmy piach. To był bardzo zły mecz.
Pod powiekami na zawsze zostanie przygnębiający obrazek reprezentantów Polski, którzy dramatycznie bronią… porażki 0:2 i boją się przekroczyć połowę boiska. W budowaniu akcji są porażająco bierni. W trzech meczach grupowych święta futbolu cztery razy strzelają celnie na bramkę. To się nazywa: bezradność i czekanie na to, co przyniesie los.
Jak to dobrze, że Argentyna nie potrzebowała do awansu trzeciej bramki, prawda? Ten awans ma twarz Czesława Michniewicza i zostanie nazwany imieniem tego trenera. Jest dokładnie taki jak on. A on ma - w mojej ocenie - mocno przesunięte poczucie wstydu. Nie liczy się nic poza wynikozą. Zrobić awans za wszelką cenę. Po trupach. A jeśli kibice narzekają na styl, to Michniewicz pyta z niekłamaną satysfakcją: "A jaki był wynik?". Trochę jak ten facet w filmie
"Miś": "Nie mam pańskiego płaszcza i co mi pan zrobisz?".
Cały świat ogląda mundial, bo to jest przecież święto futbolu, wielka piłkarska uczta. My na ten bal pakujemy się w gumofilcach, pikowanej kufajce i wieśniackim berecie. I są tacy, którzy próbują nam wmówić, żebyśmy się z tym dobrze czuli i żebyśmy się tym zachwycali. Ja na tym balu tak - przepraszam - nie tańczę.
Użytkownik scOOtt edytował ten post 01 grudzień 2022 - 08:27
- mons, coma i przemo_w lubią to
#7778 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2022 - 08:22
Grają tragicznie ale jesteśmy w ósemce na Mistrzostwach Świata.
Inni by się cieszyli i cieszą się a my jak zwykle.
Od razu liczymy na finał.
Półfinału i finału nie będzie jeszcze długo bo jesteśmy przecietniakiem futobolowym i tyle.
Jestem w stanie załozyć się że gdybyśmy jakimś cudem wygrywali z Francją to poza sędziami to nawet katarska trawa będzie po stronie Francuzów.
Gdyby Lewy był hiszpanem to już ze 3 złote piłki by dostał.
Użytkownik przemo_w edytował ten post 01 grudzień 2022 - 08:29
- Sławek77 i Rampampam lubią to
#7779 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2022 - 08:57
Grają tragicznie ale jesteśmy w ósemce na Mistrzostwach Świata.
Inni by się cieszyli i cieszą się a my jak zwykle.
Chyba szesnatce kolego. Jako niedzielny kibic, powiem Ci, że jestem wysoce zniesmaczony tym faktem.
Jesteśmy przykładem anty futbolu. A dobitnie o tym świadczy bronienie wyniku 0-2 Myślisz, że miliony niedzielnych kibiców na całym świecie, zasiadający przed ekranem docenią "geniusz" Michniewicza, oparty na przeliczaniu ilości otrzymanych kartek???
Powiedz mi jak przy takim "geniuszu" ma czuć się Lewandowski??? Takim czymś Michniewicz, potwierdził to, że Lewy nie zdobędzie złotej piłki.
I taka mała sugestia, nie porównuj kibiców klubowych, do kibiców narodowej. Jest to nie na miejscu i wogóle argument z d.py.
Pozdro
- PETEREK, Voldemort i BOB lubią to
#7780 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2022 - 09:01
Ustalmy fakty.
Czesław miał pokonać Szwecję i awansować na imprezę. Awansował.
Miał nie przegrać pierwszego meczu. Zabił mentalnie Meksykanów zupełnie nieprzygotowanych na nasz anty-football. Nie przegrał. Olać, na wakacje będziemy latać gdzie indziej
Miał wyjść z grupy. Wyszedł.
Wszystko zrealizował. Uczciwie zapracował na premię i przedłużenie umowy.
A styl? Tutaj nie ma czegoś takiego jak noty za styl. Liczy się wynik.
Nie można go z tego rozliczać, bo doszedł przed samą imprezą z jasno postawionymi zadaniami.
A wczoraj?
Przed meczem policzył sobie prawdopodobieństwa co będzie, jak zagramy o pierwsze miejsce (na remis, bramkowy), a co jak o drugie (względnie niska porażka).
Wyszło, że zwycięską strategią jest gra na jak najniższą przegraną i tak było. Już po braku Milika było widać, że będziemy się bronić 10 piłkarzami i minimalizować klęskę.
Niezależnie pomysłu nie wyobrażam sobie korzystnego wyniku z Argentyną. Są już za mocni, do tego prezentują trudny dla nas styl gry. Niestety podobnie jest z Francją z najlepszymi kontratakami. Co innego byłoby z Australią, czy też nawet z Anglią.. Trudno
Tak na koniec przypominam.
Odpadła pięknie przegrywająca Kanada. Odpadła Dania.
Nie widmo co dalej z Urugwajem, Szwajcarią, Belgią. Niemcy myślę przejdą.
- coma lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych