Ściska mnie w gardle, gdy patrzę na grę tego człowieka.
Jakiś czas temu dyskutowaliśmy tutaj o tym jak to nas skrzywdzili, że nasz Lewandowski nie dostał Złotej Piłki. Warto oglądać mecze z udziałem Messiego, jest geniuszem piłki nożnej.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 13 grudzień 2022 - 21:39
Ściska mnie w gardle, gdy patrzę na grę tego człowieka.
Napisano 13 grudzień 2022 - 22:01
Jutro taki sam pogrom będzie z Maroko! W końcu muszą zagrać słabszy mecz.
A w finale słabszy mecz będą mieli Francuzi , bo Argentyna już miała...................................z nami
Napisano 13 grudzień 2022 - 22:03
Jesteśmy lepsi od Chorwatów...
My tylko 0-2...
Napisano 13 grudzień 2022 - 22:04
Jutro taki sam pogrom będzie z Maroko! W końcu muszą zagrać słabszy mecz.
A w finale słabszy mecz będą mieli Francuzi , bo Argentyna już miała...................................z nami
Napisano 13 grudzień 2022 - 22:09
Argentyna nie wygra tych mistrzostw
Juz dawno to ustawione że Francuzi będą MIstrzami Świata
Od początku twierdziłem,że mistrzostwo nie zostanie w Europie.
Twój wpis zabrzmiał jak wyzwanie.... zakładzik?
Napisano 14 grudzień 2022 - 07:02
Jeśli dziś Francja wygra z Maroko to można będzie powiedzieć, że Polska przegrała z mistrzem i wicemistrzem świata. Czyli co ? 3 miejsce
Napisano 14 grudzień 2022 - 08:34
Napisano 14 grudzień 2022 - 09:32
Napisano 14 grudzień 2022 - 10:15
Użytkownik korol edytował ten post 14 grudzień 2022 - 10:19
Napisano 14 grudzień 2022 - 10:49
Napisano 14 grudzień 2022 - 12:36
Maciek, odnoszę wrażenie, że próbujesz na siłę bronić swojej tezy, ale tak na prawdę sam w nią nie wierzysz.
Spotkaliśmy na swojej drodze Argentynę i Francję. Obiektywnie mocniejsze drużyny.
Argentyna z dużo lepszą obroną, Francja z dużo lepszym kontratakiem. W obu lepiej wyszkoleni piłkarze.
Mogliśmy wygrać z Meksykiem i wbić dodatkowe trzy gole Arabii, ale i tak finalnie byłoby to drugie miejsce w grupie. Zmotywowana Argentyna by nas przeskoczyła wbijając trzecią bramkę.
Mogła? Mogła, tylko nie musiała i nie forsowała tempa przed drabinką. Koniec. Wszystkie dywagacje nad tym co się działo wcześniej nie mają znaczenia. I tak finalnie trafiamy na Francję, wszystkie drogi prowadzą nas do Francji i odpadamy w starciu z lepszą drużyną.
Mamy drużynę niejednolitą. Kilku piłkarzy odstających na plus od reszty słabszych.
Tak się składa, że Ci lepsi grają w topowych drużynach ofensywnych.
A jak było u nas przy ofensywnym stylu? Pamiętamy Souse, trener nie najgorszy, ale nie miał ludzi do swojej taktyki i głupio traciliśmy bramki, co na turniejach dyskwalifikuje.
Co z tego, że Glik ma niezłe uderzenie głową, a Krychowiak zza pola karnego. Po stracie piłki w życiu nie dogonią Di Maryi, czy Mbappe. Sfaulują na żółtą, o ile w ogóle zdążą sfaulować.
Czesław zrobił na odwrót. Taktyka na zero z tyłu, drużyna broni, przeszkadza, ukrywała część braków, ale Ci lepsi częściowo potracili atuty. Mimo wszystko i tak lepiej od poprzednika. Przegraliśmy z Argentyną i Francją, nie ze Słowacją i Szwecją. Moim zdaniem właśnie wykrzesał ile mógł. Przeszliśmy trochę mocniejsze: Szwecję i Meksyk oraz trochę słabsze: Walię i Arabię. Z Francją nawet, jakby Piotrek strzelił na 1:0, a Lewy był w super formie sprzed 2 lat nic by nie dało. Przegralibyśmy w końcówce, dogrywce. Francja to już za dużo.
Wracając do Arabii, fart polegał na tych 10 spalonych. To się zwykle nie zdarza. Nawet z nami już im nie wyszło.
W 9/10 spotkaniach Argentyna zamyka mecz w pierwszej połowie. Zupełny przypadek.
Przy Maroko (cały czas upieram się, że z trochę lepszym potencjałem od nas, na pewno równiejszym) zapomniałeś o PSG, Bayernie, Fiorentinie, Chelsea, West Hamie. Nie możesz sobie wybierać tylko pasującego wycinka, bo automatycznie tracisz wiarygodność.
Użytkownik korol edytował ten post 14 grudzień 2022 - 12:42
Napisano 14 grudzień 2022 - 13:37
Napisano 14 grudzień 2022 - 14:20
Odnoszę wrażenie, że całość można streścić do dwóch tez.
1. Przegraliśmy, bo zabrakło ambicji.
2. Przegraliśmy, bo zabrakło umiejętności
Kilka dobrych klubów u nas tez się znajdzie. W tym aspekcie jest coraz lepiej. Niestety na części pozycji mamy braki.
Wspomniany Ziyech w super formie. Nasza największa gwiazda po przejściu do słabszej drużyny i odpadnięciu z LM ma formy zniżkę, traci piłki w ataku, pudłuje karnego. Perspektywiczny Zalewski się spalił.
Ale czy to coś zmieniło z Francją. Dla mnie nie.
Ale mniejsza już o historie. Czekamy na kolejne imprezy.
Drażni mnie medialne piekiełko. Wydaje mi się, że niektórzy "dziennikarze" są zbyt głupi, aby przygotować się do wywiadu, zwykłej rozmowy. A co dopiero krytyki (w klasycznym znaczeniu) przyjętych rozwiązań taktycznych. Plotki, nastawienie na klikalność. Słabizna.
Napisano 14 grudzień 2022 - 15:00
Użytkownik Kaczor Donald edytował ten post 14 grudzień 2022 - 15:04
Napisano 14 grudzień 2022 - 18:20
Napisano 14 grudzień 2022 - 19:57
To jaki wynik dzisiaj?
Może lew zje kogucika?
Użytkownik BOB edytował ten post 14 grudzień 2022 - 20:00
Napisano 14 grudzień 2022 - 20:01
Finał Francja - Argentyna Tak czy inaczej Francja szykuje się na największe zamieszki od dawnaTo jaki wynik dzisiaj?
Może lew zje kogucika?
Napisano 14 grudzień 2022 - 20:05
Finał Francja - Argentyna Tak czy inaczej Francja szykuje się na największe zamieszki od dawna
Edit:04:45 Już mamy 1-0 dla Francji
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 14 grudzień 2022 - 20:08
Napisano 14 grudzień 2022 - 20:22
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych