Korol, widzisz dalej się nie rozumiemy, choć jest coraz bliżej. Skoro Erdogan godzi się z Asadem to i my znajdziemy wspólne nici porozumienia. Selekcjoner reprezentacji to nie trener klubowy. Mnie ten wybór cieszy, bo mam nadzieję, że będą grali ci co grają, a nie bo ma jakieś tam archiwum występów. Mam nadzieję, że to trener który ustawi drużynę wg swoich oglądów a nie kapitana czy kolesi ze związku. Spodobało mi się to co powiedział na konferencji, że chce zbudować zespół, a nie kolesi od wzajemnego opieprzania się. Wiele drużyn narodowych ma słabszych zawodników niż my, a są wyżej i grają w teamie lepiej, to nasze od lat błędy składowe i jest, być może izuloryczna, szansa na zmianę tego. W takiej drużynie jak chcą na boisku kadry odpoczywać i trenować jedynie do walki w klubie to niech siedzą na ławach. Może jak poczują zagrożenie, że będą grzać ławę to sam wstyd przed klubem ich uskrzydli i nakaże biegać. Jeden, dwóch leni w kadrze zaraża kiepskim podejściem resztę i jest jak obecnie. Tylko trener który nie będzie się patyczkował może to zmienić. Co do mnie, to słabo znam się na piłce, grałem tylko kilkanaście lat w futsal i trenowałem lokalny mały zespół. Co do Piszczka, to robi dopiero papiery uefa i nie widzę go tak szybko na samodzielnym stanowisku. Nie zawsze dobry piłkarz będzie dobrym trenerem.
Użytkownik Matteoo edytował ten post 25 styczeń 2023 - 11:23