Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9947 odpowiedzi w tym temacie

#8501 ONLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 24 styczeń 2023 - 10:00

Hahha mamy portugalskiego Michniewicza. Tyle, że w wieku (przed?) emerytalnym.

Żeby nie było, nie mam nic do Santosa. Ale konsekwencja decyzyjna mnie rozwala.
Koleś słynie z defensywnego stylu. To ten od Grecji.

Swoje wygrał, ciekawe, czy będzie mu się jeszcze chciało i jak długo z nami zostanie.

EDIT:
Z Czesławem  łączy go jeszcze więcej, ale tutaj dostrzegam wyraźną przewagę Polaka, który nie dał się złapać ;)

Użytkownik korol edytował ten post 24 styczeń 2023 - 10:17

#8502 OFFLINE   vako

vako

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1430 postów
  • LokalizacjaLoża Szyderców
  • Imię:Mariusz

Napisano 24 styczeń 2023 - 20:39

EDIT:
Z Czesławem  łączy go jeszcze więcej, ale tutaj dostrzegam wyraźną przewagę Polaka, który nie dał się złapać ;)

No weź przestań. Twierdzisz, że Czesio nie dał się złapać? A te 100+kilkanaście rozmów z Fryzjerem to jest Pikuś. Niech dziękuje za amnestię i niech udowodni, że wyniki sportowe ma dzięki umiejętnościom, a nie koneksjami w piłkarskim półświatku. Dobrze, że już go nie ma w reprezentacji.

Nikt po Czesiu płakać nie będzie

#8503 ONLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 styczeń 2023 - 20:52

vako,
wiadomo, ze nikt tu nie wierzy w przypadkowe wybieranie numeru, ale kary nie poniosl, jakos sie wykrecil. Santosowi udowodnili i zaplacil. Obaj kombinuja, moralnie watpliwi.

Ja tam prawie niczego nie oczekuje. Zeby nowy selekcjoner sprowadzil na ziemie nasze gwiazdy i jeszcze, aby mial zapal na lat kilka pracy.

#8504 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg
  • Imię:Robert

Napisano 24 styczeń 2023 - 21:50

Tak czytam wasze posty i nie rozumiem, czy to natura Polaka przemawia, czy co? Kogokolwiek by nie wybrali, nie było by cudownie. Nawet Guardiolę jak by postawili to wyszedł by zarzut, że wspierają Lewego. Dajmy facetowi szansę, a czy ma 30 lat czy 70 to w tym wypadku nie ma znaczenia fizycznego. Swoim doświadczeniem i być może bezkompromisowością może ustawić drużynę. Przykład Ronaldo pokazał, że nie ma świętych krów. Inaczej też prowadził Grecję i Portugalię, bo przecież miał innych zawodników. Czy my mamy grać futbol defensywny, ofensywny, czy mieszany to jego wybór. My chcemy wyników, a mi obojętne gdzie więcej będą grali w piłkę, na swojej połowie czy na połowie przeciwnika, mają grać i strzelać o przynajmniej 1 bramkę więcej niż przeciwnik.

#8505 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 24 styczeń 2023 - 21:59

Tak czytam wasze posty i nie rozumiem, czy to natura Polaka przemawia, czy co? Kogokolwiek by nie wybrali, nie było by cudownie. Nawet Guardiolę jak by postawili to wyszedł by zarzut, że wspierają Lewego. Dajmy facetowi szansę, a czy ma 30 lat czy 70 to w tym wypadku nie ma znaczenia fizycznego. Swoim doświadczeniem i być może bezkompromisowością może ustawić drużynę. Przykład Ronaldo pokazał, że nie ma świętych krów. Inaczej też prowadził Grecję i Portugalię, bo przecież miał innych zawodników. Czy my mamy grać futbol defensywny, ofensywny, czy mieszany to jego wybór. My chcemy wyników, a mi obojętne gdzie więcej będą grali w piłkę, na swojej połowie czy na połowie przeciwnika, mają grać i strzelać o przynajmniej 1 bramkę więcej niż przeciwnik.

Po tym co dziś słyszę i czytam też mam takie wrażenie że selekcjoner odpowidający naszym wymaganiom jeszcze sięnie urodził :-) i co gorsza chyba się nigdy nie urodzi.
  • Artech, Mysha i martek lubią to

#8506 ONLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 styczeń 2023 - 22:49

Akurat ja nic nie mam do jego stylu. Dla mnie licza sie wyniki. I nie obchodzi mnie styl reprezentacji na wielkich imprezach, byle punkty sie zgadzaly.

Ale smieszy mnie ta niekonsekwencja, te zaklamanie. Tyle gadania o nudnej defensywie i cyk, lepsza wersja Michniewicza, znow defensywa :) Moralnie rowniez podobnie. Jak z tego sie nie smiac.

Co do wieku to mam powazne obawy. Zobaczymy.
  • Kamyk88 lubi to

#8507 OFFLINE   martek

martek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 630 postów
  • LokalizacjaBialystok,TG WHITE UK
  • Imię:Marcin

Napisano 24 styczeń 2023 - 22:58

.

Użytkownik martek edytował ten post 24 styczeń 2023 - 22:58

#8508 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 25 styczeń 2023 - 02:44

Jest półfinał w Melbourne! I to nie jest żaden przypadek, bo Linette zagrała świetny mecz. Pliskova próbowała gonić wynik, ale Polka nie odpuściła nawet na moment. Niesamowita metamorfoza w tym turnieju. Trochę szkoda, że nie parę lat wcześniej. Trzydziestka to raczej czas na odcinanie kuponów, niż budowanie wysokiego rankingu. Brawa za dzisiejszy mecz.

#8509 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 25 styczeń 2023 - 08:05

Ale smieszy mnie ta niekonsekwencja, te zaklamanie. Tyle gadania o nudnej defensywie i cyk, lepsza wersja Michniewicza, znow defensywa :) Moralnie rowniez podobnie. Jak z tego sie nie smiac.

Co do wieku to mam powazne obawy. Zobaczymy.

Widzisz -korol- nie zrozumiałeś mojego posta. Facet nie rozegrał żadnego meczu, nie zdradził żadnych preferencji ustawień,a Ty oceniasz go już ofensywnie za defensywę. Facet ma 68 lat i lata potężnej praktyki a Ty zapewne byś wolał 35latka z 25 letnim stażem trenerskim. To jest właśnie u nas parszywe. Dodatkowo zapewniam Was, że jak by takiego trenera wczoraj zatrudniła Finlandia na ten przykład, dziś by były posty w stylu: można? Czemu u nas takiego nie zatrudnią. No ale nie, lepiej dawać szansę swoim... . Proszę skończcie to pierdolamento, zobaczymy jak będzie a dla mnie na plus ogromne doświadczenie z kadrami nie z klubami i brak strachu przed zawodnikami z topu.

Użytkownik Matteoo edytował ten post 25 styczeń 2023 - 08:06

• vako i przemo_w lubią to

#8510 ONLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 25 styczeń 2023 - 08:43

Widzisz -korol- nie zrozumiałeś mojego posta. Facet nie rozegrał żadnego meczu, nie zdradził żadnych preferencji ustawień,a Ty oceniasz go już ofensywnie za defensywę. Facet ma 68 lat i lata potężnej praktyki a Ty zapewne byś wolał 35latka z 25 letnim stażem trenerskim. To jest właśnie u nas parszywe. Dodatkowo zapewniam Was, że jak by takiego trenera wczoraj zatrudniła Finlandia na ten przykład, dziś by były posty w stylu: można? Czemu u nas takiego nie zatrudnią. No ale nie, lepiej dawać szansę swoim... . Proszę skończcie to pierdolamento, zobaczymy jak będzie a dla mnie na plus ogromne doświadczenie z kadrami nie z klubami i brak strachu przed zawodnikami z topu.

Nie wiem jak mocno śledzisz piłkę nożną. Santos to żadna niewiadoma. Dobry, uznany trener i tak, spodziewam się defensywnego stylu gry. 
Napiszę w tajemnicy, że przy Czesławie też się tego spodziewałem.

Czesiu dzielił hajs z pominięciem Cezarego i ot cała tajemnica.

Jak ja bym wolał 35latka z 25letnim doświadczeniem, to Ty pewnie 95 latka, który by nie wiedział, że trwa mecz.
Po co takie emocjonalne wtrącenia? Albo o Polaku trenerze. Znów nie trafiłeś, bo akurat nie jestem super zwolennikiem polskiej myśli szkoleniowej.
Jestem za zatrudnianiem najlepszych. Wolę Santosa niż wymienianych Probierza, Urbana, Magierę itd.

A obawy są uzasadnione, na kolejnych MŚ będzie miał 72 lata, a turniej ma to do siebie, że wykańcza fizycznie.
Często 50 a 70 lat to już duża różnica. Nie wiem jak się będzie trzymał, a chciałbym trenera na kilka lat.

#8511 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów
  • LokalizacjaGdzieś tam...

Napisano 25 styczeń 2023 - 09:30

Co do trenera to w mojej opinii dobrze ze go zatemrudnili

Co to da to zobaczymy

Odnoszę wrażenie że Piszczek nie przypadkowo bedzie jednym z asystentów

Być może teraz ma się przypatrywać i zbierać doświadczenie trenerskie

Nie zdziwił bym się jak by to Piszczu miał zostać następca Santosa za 2 lub 4 lata

#8512 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 25 styczeń 2023 - 11:21

Korol, widzisz dalej się nie rozumiemy, choć jest coraz bliżej. Skoro Erdogan godzi się z Asadem to i my znajdziemy wspólne nici porozumienia. Selekcjoner reprezentacji to nie trener klubowy. Mnie ten wybór cieszy, bo mam nadzieję, że będą grali ci co grają, a nie bo ma jakieś tam archiwum występów. Mam nadzieję, że to trener który ustawi drużynę wg swoich oglądów a nie kapitana czy kolesi ze związku. Spodobało mi się to co powiedział na konferencji, że chce zbudować zespół, a nie kolesi od wzajemnego opieprzania się. Wiele drużyn narodowych ma słabszych zawodników niż my, a są wyżej i grają w teamie lepiej, to nasze od lat błędy składowe i jest, być może izuloryczna, szansa na zmianę tego. W takiej drużynie jak chcą na boisku kadry odpoczywać i trenować jedynie do walki w klubie to niech siedzą na ławach. Może jak poczują zagrożenie, że będą grzać ławę to sam wstyd przed klubem ich uskrzydli i nakaże biegać. Jeden, dwóch leni w kadrze zaraża kiepskim podejściem resztę i jest jak obecnie. Tylko trener który nie będzie się patyczkował może to zmienić. Co do mnie, to słabo znam się na piłce, grałem tylko kilkanaście lat w futsal i trenowałem lokalny mały zespół. Co do Piszczka, to robi dopiero papiery uefa i nie widzę go tak szybko na samodzielnym stanowisku. Nie zawsze dobry piłkarz będzie dobrym trenerem.

Użytkownik Matteoo edytował ten post 25 styczeń 2023 - 11:23

• vako lubi to

#8513 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 25 styczeń 2023 - 13:00

W postach Piotra, między wierszami, widzę utratę zaufania do zarządzania narodowym sportem, a nie personalne wycieczki do Santosa. Jeśli tak jest, wcale się nie dziwię. Kilkadziesiąt lat bez sukcesów, progresu formy, czy odczuwalnych zmian w szkoleniu może, a nawet powinno otworzyć oczy pasjonatom polskiej piłki. Tymczasem zapchajdziury w postaci mniej lub bardziej znanych nazwisk skutecznie mydlą oczy rzeszy kibiców i nie pozwalają oderwać oczu od telewizora. W marcu znów zacznie się zabawa w sukces. Rywale potężni, więc i balon będzie monstrualny. Zamiast kłócić się o wiek Portugalczyka, lepiej zastanowić się nad tym, co ma w głowie prezes Kulesza. Bo chyba niekoniecznie sukcesy polskich drużyn, rozwój dyscypliny i satysfakcję kibiców. Tych stąpających po ziemi, a nie bujających w obłokach.
  • Sławek77 lubi to

#8514 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15678 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 styczeń 2023 - 12:37

Dobry mecz w AO. Tie-break .

Użytkownik godski edytował ten post 26 styczeń 2023 - 12:38

#8515 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów
  • LokalizacjaGdzieś tam...

Napisano 26 styczeń 2023 - 13:15

Dobry mecz w AO. Tie-break .

I tak przegra ...

#8516 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 styczeń 2023 - 13:24

Przyjemnie ogląda się grę Polki. Charakter, mental i niustępliwość. Niestety, Sabalenka unika błędów i przekuwa swoje 80 kg. na siłę uderzeń. W tym roku jeszcze nie przegrała seta i oglądając dziś jej grę, trudno się temu dziwić.
  • Byniek i coma lubią to

#8517 OFFLINE   Maciej 77

Maciej 77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 506 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Maciej
  • Nazwisko:Drewnicki

Napisano 26 styczeń 2023 - 13:29

Tak  czy  inaczej  wielkie  brawa  za   cały turniej    dla  Pani  Magdy    dzisiaj  niestety   nie dała  rady    6:7   , 2:6      i    koniec    . W sumie  to  nie  boks   ale  różnica  w  warunkach   fizycznych  dość    znaczna  .

• Maciej W., Byniek i coma lubią to

#8518 OFFLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 styczeń 2023 - 15:08

Jak wygrać z ryczącym buldożerem?! Możemy tylko podziękować za przepiękne zagrania i serce pozostawione na korcie.

Dziękuję za emocje, wspaniałą grę. Brawo Magda!!! :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:

#8519 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 29 styczeń 2023 - 13:35

Djokovic doścignął Nadala i wydaje się, że w tym roku to on stanie się liderem w klasyfikacji wygranych turniejów wielkoszlemowych. Przy małej różnicy wieku ma końskie zdrowie, a to ono zadecydowało o zakończeniu kariery Federera i to jego brakuje Hiszpanowi. Trzej wielcy tej dyscypliny zdominowali ją na lata. Dziś Serbia pęka z dumy i ma ku temu powody. Taki sportowiec to skarb narodowy. Sezon zapowiada się pasjonująco, a my będziemy drżeć przed białoruską kopią Sereny. Paryska mączka pokaże, czy faktycznie jest się czego obawiać.
  • BOB, adamos i chlodnica lubią to

#8520 OFFLINE   tofik

tofik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2141 postów
  • LokalizacjaPyrlandia
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Adamek

Napisano 29 styczeń 2023 - 23:59

Tak,Serbowie mogą być dumni ,wszak widywani są z literką Z w towarzystwie,a i Alu folia łeb uciska,do tego Białoruska "miszczyni" ...jest git. 🤦

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

2 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

korol, Wedkarz 1987