Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9942 odpowiedzi w tym temacie

#861 OFFLINE   tofik

tofik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2141 postów
  • LokalizacjaPyrlandia
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Adamek

Napisano 27 styczeń 2016 - 23:24

A dlaczego szkoda słów?Że co,że wyszedł?

Dokładnie tak,o to chodzi. O to że się wk..wił,każdy by się wk..wił,ale myślę że jako klasowy trener powinien zachować się inaczej. Skoro miał jaja żeby tak po prostu wyjść,to niech ma jaja i tak po prostu odejdzie,a nie zostawia decyzję komuś innemu ,jak zaznaczył w wywiadzie po meczu. Żeby było jasne,nie winię za porażkę ani trenera ,ani chłopaków-myślę że robili co mogli,inaczej nawet boję się myśleć.

#862 OFFLINE   coloumb

coloumb

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 670 postów

Napisano 27 styczeń 2016 - 23:41

Jezeli zrobili co mogli...to sa najgorsza druzyna na swiecie. Nie sa i nie zrobili 😒

#863 OFFLINE   tofik

tofik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2141 postów
  • LokalizacjaPyrlandia

Napisano 28 styczeń 2016 - 00:19

Myślę że po prostu przegrali z lepszym,dużo lepszym,w danym dniu przeciwnikiem.Nie oni pierwsi,i nie ostatni.

#864 OFFLINE   Tomek88

Tomek88

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3209 postów
  • LokalizacjaGrójec
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Zienkiewicz

Napisano 28 styczeń 2016 - 00:36

Dobrze, że mecz dopiero dziś był, bo po takim obrocie spraw już chyba żaden Francuz nie stanął by po naszej stronie w europarlamencie :D

A tak na serio drużyna z duszą i pazurem pokazali piękne chwile kibicom w tych kilku meczach, ale trener nie pasował do ułańskich charakterów i nie ten poziom jeszcze dla gościa, nawet w meczu z Francją mało wniósł wartości dodanej do zespołu. Od trenera na takim poziomie oczekuje się czegoś więcej, zabrakło długofalowych pomysłów. Chorwaci mieli czas nas rozpracować i zrobili to, jako pierwsi obnazyli wszystkie błędy plus slabsza dyspozycja niektórych zawodników i finał musiał być bolesny, ale żeby aż tak... przykro się zrobiło... Gdyby tak Venta wrócił...ale nie zrobi tego jak doświadczał :(

#865 OFFLINE   mateusz998

mateusz998

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 299 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 28 styczeń 2016 - 00:40

Niestety mecz fatalny, aż żal było oglądać. Przegrany już chyba przed rozpoczęciem... Może gdyby Norwegowie przegrali, to Chorwaci byliby mniej zmotywowani i nasi bardziej skoncentrowani, a tak z jednej strony wyszli ze świadomością, że mogą przegrać trzema i może poczuli się zbyt pewnie, a z drugiej Chorwaci spięli się i grali po prostu poprawnie. A może sparaliżowała ich presja... tego się już nie dowiemy.

A teraz przyszedł czas na podsumowania. Jeśli chcemy coś ugrać na igrzyskach, a najpierw się tam dostać, musimy zmienić trenera, bo niestety ale Biegler za dużo innowacji do naszej reprezentacji nie wniósł. Począwszy od MŚ 2013 w Hiszpanii do tych mistrzostw zero taktyki i pomysłu na grę, takiego jakiego powinno się oczekiwać, czyli dynamicznej gry, szybkich wznowień, częstej gry skrzydłami, kontrataków. My niestety jak zawsze pchamy się tym środkiem. Jak rozgrywający mają dobry dzień, to jest ok - trochę rzucą z drugiej linii, trochę podadzą na koło i gra jakoś się ciągnie... Do tej pory dość dobrze funkcjonowała obrona , która jednak na tych mistrzostwach zawiodła. Jedyny plus dla Bieglera można dać za wprowadzenie do reprezentacji kilku zawodników min. Krajewskiego i Daszka.

Same mistrzostwa dość zaskakujące . Myślę, że mało kto przewidywał taki skład półfinałów, a w szczególności obecności NOR i GER. Jedyny plus tego składu jest taki, że gra w tych zespołach 4 zawodników z Kielc, z których trzech ma dość realne szanse na zagoszczenie w siódemce mistrzostw.

No i oczywiście mam nadzieję, że w końcowym rozrachunku wygra Chorwacja. Należy się im za to, co dzisiaj pokazali.

#866 OFFLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2037 postów
  • Lokalizacjamałopolskie\łódzkie

Napisano 28 styczeń 2016 - 03:39

Kto wstał na Agę? :)
  • Kamil Z. lubi to

#867 OFFLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2037 postów

Napisano 28 styczeń 2016 - 04:07

Chyba tylko ja i chyba zaraz będę mógł się z powrotem położyć niestety :(

#868 OFFLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2037 postów

Napisano 28 styczeń 2016 - 04:53

No i koniec. W drugim secie była przynajmniej próba nawiązania walki. Nie udało się.

#869 OFFLINE   tofik

tofik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2141 postów
  • LokalizacjaPyrlandia

Napisano 28 styczeń 2016 - 04:59

Nie tylko Ty wstałeś ;)Trudno było myśleć o innym wyniku,brawa dla Agnieszki za postawę w drugim secie.Teraz idę pospać :) 

#870 ONLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 28 styczeń 2016 - 08:13

Gratuluję wszystkim, którzy wstali i dopingowali Radwańską :)

#871 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów
  • LokalizacjaWałbrzych/Wrocław
  • Imię:Kamil

Napisano 28 styczeń 2016 - 08:28

Niestety, obraz tego "meczu", był straszny...

#872 OFFLINE   t-a-d-e-k

t-a-d-e-k

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • Imię:tadek

Napisano 28 styczeń 2016 - 08:29

a mnie żona miała obudzić , i wyszło jak zawsze -- ale checi miała  :angry:

#873 OFFLINE   Marcyś

Marcyś

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 866 postów
  • LokalizacjaGdańsk
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 28 styczeń 2016 - 08:36

Na temat Sereny pewnie są takie same dyskusje jak na temat wyższości Stelli nad Existem. Dla mnie to wynaturzenie. Doceniam jej wyniki, na pewno ciężko na to pracowała, ale z kobiecym tenisem to nie ma wiele wspólnego. Zresztą troszkę wątpię, patrząc na fizykę jej siostry, że zbudowała swoje ciało naturalnie. 

Agnieszka nie ma z niej szans w równej walce. Chwała Radwańskiej za to, że się trzyma tak długo czuba. Że daje nam sporo radości. Jednak możliwości fizycznych nie przeskoczy. Trudno, nie każdy może być mistrzem, ale ma u mnie wielki szacunek, nieważne jak się potoczy dalej jej kariera. Tak samo jak Kubica, który teraz się rozbija rajdówką. Jednak za sam fakt, że był w F1 to już respekt. Z kraju o zerowej chyba historii wyścigowej wyskoczył taki talent. Jego wypadek sprzed lat boli mnie do dziś. Byłby z niego mistrz, tego jestem pewien... Ehh, rozpędziłem się:) 

• urasenty i Sebalos lubią to

#874 OFFLINE   coloumb

coloumb

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 670 postów

Napisano 28 styczeń 2016 - 09:33

Cala noc w plecy...co tylko przysne, budzi mnie koszmar chorwacki! O nie, nie dam sie juz nigdy na baloniki hurrra optymistow nabrac, co to widzieli w recznych pilkarzach mistrzow swiata. Polski sport jest zbyt bolesny dla kibica. Zaczynam traktowac naszych sportowcow jak hobbystow, amatorow, pasjonatow. Moga przegrywac z kim chca, bo z zawodowcem amator przeciez nie ma szans, nie ma co sie denerwowac. Na pilke reczna dla wlasnego dobra nie spojrze przez kilka lat 😐
  • Majo i David77 lubią to

#875 Guest_Piokowal_*

Guest_Piokowal_*
  • Guests

Napisano 28 styczeń 2016 - 09:47

Może będę kontrowersyjny ale mnie to pachnie ustawką,niestety... Przegrać można, ale nie w takim stylu, to wyglądało tak, jakby outsider grał ze zdecydowanie mocniejszą drużyną, a jedyne o co mógł walczyć, to jak najniższa porażka, nawet Chorwaci mówili, że wygrana z Polską 11 bramkami jest niemożliwa, a wygrali 14-ma.

#876 OFFLINE   maicke82

maicke82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1022 postów
  • Lokalizacjapałownia na Szuminie

Napisano 28 styczeń 2016 - 09:49

Nie ma co się oszukiwać,Radwańską również przejechał walec.Kończące piłki Agnieszki można było policzy na palcach jednej ręki, brak serwisu.Może gdyby Amerykanka grała ze złamaną noga mecz mógłby być wyrównany,a tak Serena jest poza zasięgiem dla naszej drobnej dziewczyny.Na poprawę humoru po porażce Agnieszki proponuje obejrzeć powtórkę meczu szczypiornistów  ;)

Użytkownik maicke82 edytował ten post 28 styczeń 2016 - 09:50

#877 OFFLINE   Majo

Majo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1095 postów

Napisano 28 styczeń 2016 - 10:15

Cala noc w plecy...co tylko przysne, budzi mnie koszmar chorwacki! O nie, nie dam sie juz nigdy na baloniki hurrra optymistow nabrac, co to widzieli w recznych pilkarzach mistrzow swiata. Polski sport jest zbyt bolesny dla kibica. Zaczynam traktowac naszych sportowcow jak hobbystow, amatorow, pasjonatow. Moga przegrywac z kim chca, bo z zawodowcem amator przeciez nie ma szans, nie ma co sie denerwowac. Na pilke reczna dla wlasnego dobra nie spojrze przez kilka lat

Dmuchanie balonika to domena polskiego sportu. Najlepsze przykłady z kliku ostatnich lat: Euro 2012 balon nadmuchany do granic możliwości, ME w piłce ręcznej 2016, a jeszcze większą propagandą sukcesu były zapowiedzi złotoustego prezesa PZN Apoloniusza Tajnera dotyczące naszych skoczków- kilku zawodników będzie regularnie walczyć o podium, co najmniej 8 zawodników na pierwszą ,,dwudziestkę", reprezentacja jest tak silna jak nigdy dotąd. I co wyszło??? Ze względu na żenujący poziom imprezą docelową dla skoczków były... konkursy w Zakopanem. Co tam Mistrzostwa Świata w Lotach czy Turniej 4 Skoczni(co by nie mówić, w kalendarzu PŚ są dość prestiżowe) :D I tak jest w niemal każdej dziedzinie sportu w Polsce. Chyba najlepiej z taką presją radzą sobie siatkarze.

Użytkownik Majo edytował ten post 28 styczeń 2016 - 10:15

#878 OFFLINE   Tom@son

Tom@son

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 415 postów
  • Lokalizacja麻疹の近くの町

Napisano 28 styczeń 2016 - 10:30

Cala noc w plecy...co tylko przysne, budzi mnie koszmar chorwacki! O nie, nie dam sie juz nigdy na baloniki hurrra optymistow nabrac, co to widzieli w recznych pilkarzach mistrzow swiata. Polski sport jest zbyt bolesny dla kibica. Zaczynam traktowac naszych sportowcow jak hobbystow, amatorow, pasjonatow. Moga przegrywac z kim chca, bo z zawodowcem amator przeciez nie ma szans, nie ma co sie denerwowac. Na pilke reczna dla wlasnego dobra nie spojrze przez kilka lat

Akurat kibice przed wczorajszym meczem mogli mieć spore nadzieje.

Chyba nawet sami Chorwaci nie wierzyli, że mogą zrobić przewage 11 bramek i łapali sie za głowy podczas meczu, że im to tak gładko idzie.

W polskiej ekipie zapanowała dziwna niemoc , wręcz strach i paraliż. To jakiś ewenement, żeby gospodarz meczu w taki sposób grał. Powietrze zeszło, brak woli walki.

Można przegrać, ale po walce, zwłaszcza że tyle tysięcy kibiców patrzy.

Nasi wyglądali jak amatorzy na tle rywala. Naprawde nie przystoi w taki sposób zbierać baty od śrewdniaków tego sportu.

Trzeba przełknąć ta gorzką pigułke i czekać na kolejną dużą impreze w recznej.

Odśieżyc kadre i pewnie chłopaki dadzą nam jeszcze wiele radości.

#879 OFFLINE   maicke82

maicke82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1022 postów
  • Lokalizacjapałownia na Szuminie

Napisano 28 styczeń 2016 - 11:22

Obejrzałem wywiad z Bieglerem.Zachował się przyzwoicie, przeprosił kibiców za tą katastrofę, całą porażkę wziął na siebie,przyznał się do błędów i oddał się do dyspozycji związku. A jeszcze odnośnie wczorajszego meczu i nie tylko  to jesteśmy drużyną pionierów,wytyczamy nowe standardy w piłce ręcznej ,grając w przewadze skupiamy się głównie na rzutach z drugiej linii.

Użytkownik maicke82 edytował ten post 28 styczeń 2016 - 11:29

#880 Guest_Piokowal_*

Guest_Piokowal_*
  • Guests

Napisano 28 styczeń 2016 - 12:36

Obejrzałem wywiad z Bieglerem.Zachował się przyzwoicie, przeprosił kibiców za tą katastrofę, całą porażkę wziął na siebie,przyznał się do błędów i oddał się do dyspozycji związku. A jeszcze odnośnie wczorajszego meczu i nie tylko  to jesteśmy drużyną pionierów,wytyczamy nowe standardy w piłce ręcznej ,grając w przewadze skupiamy się głównie na rzutach z drugiej linii.

A nawet podał się do dymisji...

Użytkownik Piokowal edytował ten post 28 styczeń 2016 - 12:36

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

1 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Radek_Z