Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9954 odpowiedzi w tym temacie

#7421 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 24 listopad 2022 - 08:34

Ciekaw jestem takiej sytuacji.
Przychodzi odważny trener i gramy otwartą, piękną piłkę. Ale... dostajemy w meczu towarzyskim, obojętnie z kim,6:1. Taki mecz z czapy dla sprawdzenia.
Jaka będzie reakcja kibiców?
I chyba mogę od razu odpowiedzieć że cysterna pomyj wyleje się na piłkarzy i trenera.
Tak niestety mamy. Choć mecz będzie o pietruszkę to dla kibiców każdy mecz u nas jest na wagę mistrzostwa.

#7422 OFFLINE   drag

drag

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1654 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Andrzej

Napisano 24 listopad 2022 - 08:44

Ciekaw jestem takiej sytuacji.
Przychodzi odważny trener i gramy otwartą, piękną piłkę. Ale... dostajemy w meczu towarzyskim, obojętnie z kim,6:1. Taki mecz z czapy dla sprawdzenia.
Jaka będzie reakcja kibiców?
I chyba mogę od razu odpowiedzieć że cysterna pomyj wyleje się na piłkarzy i trenera.
Tak niestety mamy. Choć mecz będzie o pietruszkę to dla kibiców każdy mecz u nas jest na wagę mistrzostwa.

My piękną i otwartą piłkę?Jak,kim?Zielińskim który w reprezentacji praktycznie zawsze wygląda jak ostatni junior z ławki?Lewandowskim który jest ofiarą zespołu w którym gra i nigdy nie ugra niczego więcej bo nie ma wsparcia?Więcej pytań nie ma sensu zadawać.Gramy to na co nas stać i ja osobiście nie rozumiem oczekiwań że będzie inaczej.

• JerryM lubi to

#7423 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów

Napisano 24 listopad 2022 - 08:57

My piękną i otwartą piłkę?Jak,kim?Zielińskim który w reprezentacji praktycznie zawsze wygląda jak ostatni junior z ławki?Lewandowskim który jest ofiarą zespołu w którym gra i nigdy nie ugra niczego więcej bo nie ma wsparcia?Więcej pytań nie ma sensu zadawać.Gramy to na co nas stać i ja osobiście nie rozumiem oczekiwań że będzie inaczej.

Przepraszam ale po Twoim wpisie widać że nie miałeś do czynienia ze sportem.
B klasowi zawodnicy są w stanie zagrać piękną piłkę odkrywając dupę :-)
A poza tym to zawodnik wykonuje założenia trenera a nie swoje widzimisie i tylko czasem improwizuje. Nie ma nic gorszego w sporcie jak zawodnik który musi całą grę improwizować.
Kiedyś zadałem pytanie Michałowi Winiarskiemu czemu grał taką piłkę choć mógł pięknie zagrać inaczej.
Odpowiedź była prosta. Gram taktykę założoną przez trenera i ustaloną z zespołem.
I tu jeśli Lewy zgodził się z Czesiem na takie granie to tak grali. Tylko nie mogę pogodzić się z tym że się na to zgodził. Podobna sytuacja z Zielińskim.

#7424 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 24 listopad 2022 - 08:58

Wracając do Mistrzostw.
Mecz Kanada-Belgia okazał się na prawdę super, a obawiałem się jednostronnego spotkania.
Kibicowałem Kanadyjczykom, mile mnie zaskoczyli, ale ta ich nieskuteczność była porażająca. Na 21 prób tylko 4 celne strzały. Davis zmarnował karnego. My mieliśmy 2 celne na 7 prób, super bramkostrzelna Belgia 3 na 9.

Wyobraźcie sobie komentarze po takim naszym meczu z Meksykiem. Milik za niecelność medialnie straciłby obywatelstwo :)

Podobnie jak wyżej Mysha uważam, że Czesław nie zabronił Zelewskiemu pokazywać tego co w Romie, podobnie Zielińskiemu. Dodając do uporczywej obrony kreatywną grę tych dwóch piłkarzy i w konsekwencji więcej fajnych piłek mogłoby wyglądać odrobinę inaczej. Ja sam bardzo mocno na nich liczyłem. I liczę dalej...
Czekamy na sobotę :)

Jeszcze co do otwartej gry.
Mieliśmy w Lidze Narodów Belgię i Holandię. Pograliśmy z lepszymi i pewnie cała drużyna zrozumiała, że na otwarcie i Argentynę autobus.
  • coma i przemo_w lubią to

#7425 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 24 listopad 2022 - 09:08

Udanego kibicowania życzę bo dzisiaj same ciekawe i warte obejrzenia spotkania
  • Maciej W. i coma lubią to

#7426 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 24 listopad 2022 - 09:20

Wracając do Mistrzostw.
Mecz Kanada-Belgia okazał się na prawdę super, a obawiałem się jednostronnego spotkania.
Kibicowałem Kanadyjczykom, mile mnie zaskoczyli, ale ta ich nieskuteczność była porażająca. Na 21 prób tylko 4 celne strzały. Davis zmarnował karnego. My mieliśmy 2 celne na 7 prób, super bramkostrzelna Belgia 3 na 9.

Wyobraźcie sobie komentarze po takim naszym meczu z Meksykiem. Milik za niecelność medialnie straciłby obywatelstwo :)

Podobnie jak wyżej Mysha uważam, że Czesław nie zabronił Zelewskiemu pokazywać tego co w Romie, podobnie Zielińskiemu. Dodając do uporczywej obrony kreatywną grę tych dwóch piłkarzy i w konsekwencji więcej fajnych piłek mogłoby wyglądać odrobinę inaczej. Ja sam bardzo mocno na nich liczyłem. I liczę dalej...
Czekamy na sobotę :)[/quote]
Peace!

Trudno powiedzieć, co tam Czesław nakazał, a czego zabronił zawodnikom, to wiedzą tylko oni sami. Jednak zęby bolą, gdy ogląda się grę naszych, przynajmniej w pierwszym spotkaniu, z praktycznie najsłabszym rywalem w grupie. Będzie tylko trudniej. A juz wiemy, że Argentyna musi zagrać z nami na całego, nie będą liczyć na remis, który prawdopodobnie niczego im nie da.
Piłkę oglądam okazjonalnie, tylko mecze reprezentacji, oraz prawie wszystkie mecze turniejów MŚ i ME. Porównując grę repry i innych, to nasz mecz był najgorszy ze wszystkich. Owszem, np. Kostaryka fatalnie grała, ale to wynika ze słabego poziomu prezentowanego przez ich kopaczy. Nasi umieją dużo więcej, ale oglądało się ich wcale nie lepiej.
Ale nadziei nie tracę, jeśli wynik będzie dobry, np. awans do 1/4, to i ten antyfutbol nie będzie bolał. Ale jeśli nie wyjdziemy z grupy, to...treser zbierze zasłużone gromy, ani wyniku, ani futbolu. I jakość czuję w sobie, że tak właśnie będzie.

#7427 OFFLINE   Rampampam

Rampampam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów
  • LokalizacjaGdzieś tam...

Napisano 24 listopad 2022 - 09:28

Warto posłuchać

Może ktoś coś zrozumie
  • korol i przemo_w lubią to

#7428 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 listopad 2022 - 10:32

Przeglądam tytuły na meczykach i widzę "..przestraszony Krychowiak"
Nie wiem, kto to pisze. Krycha zagrał dobry mecz.
Wiadomo, szkoda, że nie dobił po karnym, czy też nie dograł w ostatniej akcji, ale swoje główne zadania wykonał.
Atak w jego przypadku to dodatek.

Co do Czesława.
To nie Sousa. Wszyscy go znamy. Było wiadomo, jak ustawi drużynę. Ja go rozumiem, też zawsze jestem przygotowany i lubię wygrywać.
Cofnijmy się trochę czasu. Dostał kadrę w ostatniej chwili i Szwecję do pokonania. Kto wtedy wierzył?
Liga Narodów też bez tragedii. Tylko ten jeden mecz z Belgią.

#7429 OFFLINE   drag

drag

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1654 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Andrzej

Napisano 24 listopad 2022 - 10:53

Przepraszam ale po Twoim wpisie widać że nie miałeś do czynienia ze sportem.
B klasowi zawodnicy są w stanie zagrać piękną piłkę odkrywając dupę :-)
A poza tym to zawodnik wykonuje założenia trenera a nie swoje widzimisie i tylko czasem improwizuje. Nie ma nic gorszego w sporcie jak zawodnik który musi całą grę improwizować.
Kiedyś zadałem pytanie Michałowi Winiarskiemu czemu grał taką piłkę choć mógł pięknie zagrać inaczej.
Odpowiedź była prosta. Gram taktykę założoną przez trenera i ustaloną z zespołem.
I tu jeśli Lewy zgodził się z Czesiem na takie granie to tak grali. Tylko nie mogę pogodzić się z tym że się na to zgodził. Podobna sytuacja z Zielińskim.

Nie masz za co przepraszać chociaż dość grubo się mylisz.Koszykówka zawodniczo,na poziomie juniorskim i seniorskim.

Reszty tego co napisałeś pozwolę sobie nie komentować.

#7430 OFFLINE   mav3rick

mav3rick

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 72 postów
  • LokalizacjaPrzewóz
  • Imię:Emil

Napisano 24 listopad 2022 - 10:56

Nie żyjmy tylko piłką nożną

Nasz Janek Błachowicz 10 grudnia stanie przed szansą, by odzyskać pas w UFC

Jiri Prochazka wypada podobno na rok przez kontuzje i nie chcąc blokować swojej kategorii postanowił zawakować swój pas. Mega zachowanie ze strony Czecha, klasa prawdziwego mistrza.

Janek znów będzie wychodził z pozycji underdoga do walki, a On lubi jak nie jest faworytem. Wierzę, że pas znów zagości na biodrze Cieszyńskiego Księcia

b8201bdd55d0644bdcb293af64be7b7c.jpg

Użytkownik mav3rick edytował ten post 24 listopad 2022 - 11:01

• coma lubi to

#7431 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 listopad 2022 - 10:56

Łatwo się wymądrzać post factum, więc pokombinujmy z cyferkami po pierwszej rundzie grupowej. Do meczu z Meksykiem przystępowaliśmy w o tyle komfortowej sytuacji, że znaliśmy wynik meczu faworyta grupy. Ten faworyt stanął pod ścianą i musi teraz wygrać z Meksykiem i Polską. Arabowie z kolei, skazywani przed mundialem na łomot, nie dość że na najtrudniejszym przeciwniku ugrali trzy punkty, pokazali że niekoniecznie będą chłopcem do bicia. Ich mecz powinien zmienić podejście Michniewicza do pierwszego meczu. Dlaczego? Czy ktoś, również trener, przewidywał inny scenariusz po fazie grupowej, niż komplet punktów Argentyny i czyste konto Arabów? Przecież wszyscy trąbili, że nasz pierwszy mecz jest o drugie miejsce w grupie. Sytuacja wymusiła wygraną z Meksykanami. Sytuacja wymusiła stworzenie tylu sytacji w ofensywie, by schodzić z murawy z trzema punktami. One tak naprawdę dawałyby nadzieję na awans do fazy pucharowej. Nie ma geniusza, który z rozmysłem będzie czekał do końca trzeciego meczu, robił małe tabelki, liczył bramki w bezpośrednich meczach i mówił, że tak to sobie zaplanował. Jeśli dziś sądzicie, że punkt zdobyty z Argentyną da nam awans, bierzcie pod uwagę, że utopi on najprawdopodobniej Argentynę. Zapytam, czy łatwiej tego dokonać, czy łatwiej było pójść do przodu i strzelić gola słabiutkim Meksykanom? Łatwo tłumaczyć, że graliśmy z silniejszym Meksykiem. To demagogia, która odwraca uwagę od błędów własnych. A te błędy wynikają nie ze spudłowanego karnego, tylko z braku podjęcia kolejnych prób do zdobycia gola. I o ile z poprzednich imprez wracaliśmy na tarczy głównie z krytyką piłkarzy, tu główną odpowiedzialność ponosi twórca taktyki. To słychać w jego wypowiedziach, gdzie chwali się, że tak zaplanował, a chłopcy wykonali zadanie (z jednym małym wyjątkiem). To słychać w wypowiedziach piłkarzy, zadowolonych z wykonania powierzonych im zadań. Skupiliśmy się w emocjonalnych komentarzach na stylu przyprawiającym o wymioty. Jeśli Michniewicz jest kolejnym Rehhagelem, który dopasuje się perfidnie do każdego przeciwnika i paskudną grą zaprowadzi nas do półfinału, zbudujmy mu pomnik pod Narodowym. Zanim podniesiecie wrzask, że nie mamy ku temu piłkarzy, sprawdzie sobie skład Greków Rehhagela. Jeśli zatrzymaliście się mentalnie na awansie do 1/8 finału możecie przyjrzeć się bliżej Duńczykom z 1992, Turkom z 2002, czy Szwedom z 1994. Mistrzostwa Świata to nie wycieczka krajoznawcza z kilkoma meczami towarzyskimi. Awans na nie nie jest sukcesem, a jedynie przepustką do sukcesu. Michniewicz jest typem trenera, którego można chwalić za wynik, a nie za styl. I można go zjechać za wynik z Meksykiem. 0:0 z ZSRR w 1982, po 90 minutach męczarni, dawał nam awans do półfinału MŚ. Wtedy można było rozpływać się nad drużyną Piechniczka. Nikt nie zwracał uwagi, że nie strzeliliśmy gola. Bo i po co strzępić język? Teraz ten gol był, według mnie, potrzebny jak powietrze. Jeśli mamy odnieść sukces, a nie wziąć udział.
  • coma i S.N. lubią to

#7432 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów

Napisano 24 listopad 2022 - 11:01

Nie masz za co przepraszać chociaż dość grubo się mylisz.Koszykówka zawodniczo,na poziomie juniorskim i seniorskim.
Reszty tego co napisałeś pozwolę sobie nie komentować.

Tym bardziej nie rozumiem Twojego wcześniejszego wpisu. Skoro wiesz jak to działa.

#7433 OFFLINE   fonix

fonix

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 484 postów
  • LokalizacjaŁomianki
  • Imię:Tomek

Napisano 24 listopad 2022 - 11:05

...

Użytkownik fonix edytował ten post 24 listopad 2022 - 11:08

#7434 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 24 listopad 2022 - 11:40

Kamerun sensownie gra.

#7435 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 listopad 2022 - 11:47

Fajny mecz, jestem za Kamerunem.

#7436 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 listopad 2022 - 11:59

Trochę przypomina to Chorwację z Marokiem. Myśląc o awansie do 1/8 trzeba wygrać ten mecz. Szwajcaria bezbarwna, w porównaniu z tą, która eliminowała Francję. Kamerun tradycyjnie beztroski. Myślę, że Serbia nie będzie miała problemu z jednymi i drugimi. Brazylię można przemilczeć.

#7437 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 listopad 2022 - 12:10

Dla mnie to najfajniejsza grupa, chociaż F również niezła.

#7438 OFFLINE   witeg

witeg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 168 postów
  • Imię:Witek

Napisano 24 listopad 2022 - 13:10

Kamyczek do rozważań o pięknej piłce. W futbolu z pięknem jest trochę jak z oceną stylu w skokach narciarskich, jak nie ma odległości, to noty za styl też nie za wysokie. W piłce trudno mówić o pięknie, jak nie ma bramek, więc wynik 1:6 sugeruje, że jednak urody trudno byłoby się w grze doszukiwać. Natomiast na przegraną w walce z dobrą drużyną wynikiem 5:6, tylko najwięksi malkontenci by marudzili na drużynę. 

Chyba już tu pisałem, że jeśli Polacy w sporcie osiągają sukcesy, to gdy za każdym razem wychodzą, żeby wygrać. Bez kombinowania, kalkulowania, że tu remis bądź przegrana potem da słabszego rywala, że remis wystarczy, że potrzebny jeden punkt, etc.

• Maciej W. i mav3rick lubią to

#7439 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 24 listopad 2022 - 14:32

Korea sensownie gra i na tym się skupmy.
Kamerunu meczu nie widziałem, więc nie wyrażę swojej opinii.
  • S.N. lubi to

#7440 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 listopad 2022 - 15:49

Na razie Urugwaj:Korea 8:4 w strzałach na bramkę, wszystkie niecelne, zablokowane.
Ale trzeba oddać Urugwajowi słupek :)

EDIT,
dobra, już nie uderzą
Urugwaj (Suarez, Cavani) pokonał Polskę w strzałach na bramkę 8:7, ale przegrał z nami 0:2 w strzałach celnych :D

Użytkownik korol edytował ten post 24 listopad 2022 - 15:56

• S.N. lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

2 użytkowników, 0 gości, 1 anonimowych

Goliat, mario