Tran zamówiony, nie słyszałem aby komuś zaszkodził a jak pomoże to będę skakał z radości.
Syndrom łokcia tenisisty/golfisty
#181 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2024 - 10:33
- Rheinangler i bob74 lubią to
#182 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2024 - 12:40
https://www.facebook...e/r/1AtJRXKNuK/
Czego nie dokonało 2 medyków, powoli, dzięki tym wskazówkom z różnych filmików, zmierza ku poprawie. Polecam przejrzeć tę filmotekę. Może być rozwiązniem.
Ale temat uciekł 🤣🤣🤣
Użytkownik popper edytował ten post 17 listopad 2024 - 13:07
- guciolucky, S.N. i Darek_W lubią to
#183 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2024 - 18:21
Jak mawiają angole co najmniej na 3 łokcie
- popper, bob74 i Darek_W lubią to
#184 OFFLINE
Napisano 18 listopad 2024 - 18:29
#185 OFFLINE
Napisano 18 listopad 2024 - 18:31
#186 OFFLINE
Napisano 18 listopad 2024 - 18:33
Zdaję sobie sprawę ze swojego uzależnienia i niestety na koniec sezonu, dorobiłem się entezopatii nadkłykcia bocznego Rozpocząłem kurację falą uderzeniową i lekarz zabronił mi, na razie, łowić ryby.
Dzisiaj nie wytrzymałem i trochę łowiłem ale napierd...a jakby ktoś gwoździe wbijał w łokieć. Mam nadzieję, że do stycznia trochę się polepszy bo jak nie to będą musieli mnie zamknąć w zakładzie zamkniętym.
Ja przerabiałem temat jak wróciłem po wielu latach przerwy do ćwiczeń tricepsa na wyciągu... Niestety pomogło dopiero zaprzestanie ćwiczeń z obciążeniem. Rozciąganie i rolowanie ścięgien bez zaprzestania ćwiczeń nie dawało żadnej poprawy.
#187 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2024 - 06:42
U osob cwiczacych silowo, najczesciej ta przypadlosc bierze sie z niewlasciwego doboru cwiczen a w szczegolnosciu chwytu oraz nadmiernej objetosci treningowej...
Brak zrozumienia tego powoduje, ze przeciazony organizm napierw wysyla sygnaly inhibicyjne, zazwyczaj ignorowane, w mysl zasady ze "przetrenowanie nie istnieje" a potem wystawia juz rachunek za zagapienie sie, ignorancje, glupote itd...
#188 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2024 - 07:13
#189 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2024 - 17:00
- guciolucky lubi to
#190 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2024 - 21:49
Ból sam w sobie nie jest niczym złym – to jedynie sygnał, że w organizmie dzieje się coś niepokojącego. Czasami wynika z przeciążenia wskutek powtarzalnych ruchów, innym razem jest efektem zaburzeń metabolicznych, które ograniczają zdolność organizmu do regeneracji.
Nie każdy ból w okolicy nadkłykcia bocznego to łokieć tenisisty, tak samo jak nie każdy ból po wewnętrznej stronie kolana oznacza uszkodzenie łąkotki.
- Stachu lubi to
#191 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2024 - 18:45
Masz pełną rację. I teraz pędzisz do lekarza ...
na NFZ - dostaniesz się za jakieś pół roku i nie wiadomo do kogo
na Medicover (jak masz szczęście mieć) - trafisz do znudzonego ortopedy i usłyszysz "chce pan blokadę"?
pójdziesz prywatnie - zapłacisz sporo i trafisz albo dobrze, albo źle (bo to w większości ci sami lekarze co w NFZ i Medicoverze czy innym Luxmedzie).
A moje doświadczenia są takie, że jak już mam płacić, idę do porządnego rehabilitanta. Za te same pieniądze co u lekarza masz zainteresowanie, w moim przypadku analizę TK i zdjęć, oraz ... godzinę dotykania i pomocy ( a nie 15 min jak u lekarza). Nie chcę umniejszać lekarzom, ale moje doświadczenia z nimi są słabe, za to rehabilitanci postawili mnie na nogi. I ich diagnoza była nie tylko dokładna ale i trafiona.
- doktorek lubi to
#192 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2024 - 19:12
- Sławek Oppeln Bronikowski, miramar69, Biesan i 1 inna osoba lubią to
#193 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2024 - 19:48
Dzisiaj 90 % lekarzy to businessmani bez powołania co zamiast prawa poszli na medycynę aby kosić cash . Znaleźć fachowca to prawdziwy cud.
Trafna diagnoza,
#194 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2024 - 20:58
Dzisiaj 90 % lekarzy to businessmani bez powołania co zamiast prawa poszli na medycynę aby kosić cash . Znaleźć fachowca to prawdziwy cud.
Generalnie to samo można powiedzieć o prawnikach... itd...
#195 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2024 - 21:06
Od takich rzeczy nie jest fizjoterapeuta a lekarz radiolog\ ortopeda
Wynika to z paru powodów :
-wykształcenia ( nie da się tego zrobić na weekendowym kursie )
-odpowiedzialności cywilnej
Leczy lekarz resztą zawodów medycznych bierze udział w procesie leczenia.
Fajnie jak Fizjo rzuci okiem na : Tk , RtG , MRI ale problem w tym, ze jego ocena w tej materii nie jest wierząca i niestety często obarczona jest błędem.
Brak umiejętności pracy w zespołach medycznych oraz brak umiejętności uzupełniania kompetencji rodzi wiele problemów na których najwięcej traci pacjent.
Ego straszna rzecz często nie mająca nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem.
I żeby nie było nie jestem lekarzem.
#196 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2024 - 21:18
Zgadza się, ale lekarz stoi na straży naszego życia a nie jak prawnik w zależności od strony ma sprawnymi manewrami "manipulować", uzyskiwać dla nas korzyści itd... to coś więcej, to ma być strażnik naszego zdrowia .Generalnie to samo można powiedzieć o prawnikach... itd...
Przykład z ostatnich dni , znajomy mojej rodziny skarżył się od dwóch lat na bóle kości.Lekarze badali itd ... , wkręcili mu hipochondrie a finał jest taki , że to przerzuty raka prostaty na którego kilka lat temu był operowany - ktoś się w końcu nad tym pochylił. Oczywiście nikt za to nie odpowie bo to rak , podstępna choroba bla bla bla no i są ważniejsze sprawy - romanse , kredyty , zakupy ... pacjenci mają grzecznie stać w kolejce do wizyty , oczywiście płatnej za kilkaset zł aby dostąpić zaszczytu wysłuchania kilku minutowego mamrotania pod nosem.
Przepraszam za odejście od tematu
Użytkownik Szymon82 edytował ten post 25 listopad 2024 - 21:42
#197 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2024 - 18:55
Niestety, kuracja falą uderzeniową nie daje u mnie rady. Andrzejek, uderza mnie teraz prądem, powiem szczerze, trudno zachować sztywność
https://youtu.be/hj9...dY3g7mPAnFedkoa
#198 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2024 - 21:05
Idź do fizjo, do wiosny wyleczysz.
#199 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2024 - 23:22
To już mój trzeci fizjo
#200 OFFLINE
Napisano 14 grudzień 2024 - 11:41
Mój znajomy, Edmund Cichomski, specjalista rehabilitant, swego czasu opiekujący się naszymi olimpijczykami, całkowicie przestawił się na leczenie fanów i miłośników zdrowego stylu życia. Uprawiających body building, jogging and cetera, odżywiających się makro biotycznie oraz keto.
Taka karma
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych