W takiej Danii można.
Z czego Darek strzelacie? Z tym mięsem to dobrze się składa że zjadliwe . Tylko rozpowszechnić tą informację to problem szybko się rozwiąże.
Kilku postrzelonych przy okazji też się znajdzie.
Niech będzie. Ciekawość mnie zżera. Próbowałeś ? Może próbkę kiełbasy z Kormorana nad Syrsan byś zabrał?
Próbowałem z wiatrówki, tak jak kolega wyżej pisał jak trafisz w głowe to i owszem..tylko traf:)My strzelamy z 7mm ostrej. Tzn nie ja tylko mój kierownik on myśliwy, ja mam w planie. Co do kiełbasy to nie wiem. Ja wyciełem filety i usmażyłem jak ''sztejka''. Też pierwszy raz podszedłem do tego sceptycznie, ale jak mój kierownik zabrał, to dało mi do myślenia(koleś ma pełna lodówe dziczyzny). i kolejnym razem zdecydowałem że jednak spróbuję. Często myśliwi nie chcą tracić kuli na darmo, w tym przypadku cos by z tego mieli:). Niestety nie sądzę że w najbliższym czasie ktoś pójdzie po rozum do głowy i zacznie coś w tym kierunku robic.
Kolego Silrus nikt tu nie pisze o kompletnym wybiciu tych ptaków, mówimy tu tylko o jakiejś kontroli. My sie tu bawimy w c&r a takie stado kormoranow robi dziennie taką robote ze cięzko sobie to wyobrazić