Pierwszy raz na wodzie z tym diabelskim ustrojstwem ( 7 SI G2N ) podniósł tylko ciśnienie i poziom frustracji . Na pierwszy rzut oka to mnie przerasta . Coś tam ustawiałem , jakieś obrazki się pojawiały ( choć nie do końca takie jak chciałem pewnie ) , GPS-a na razie nie tykam . Pierwsze i pewnie banalne pytanie dla wszystkich , którzy temat mają w paluszku - jak do cholerki zrobić , coby w danych wyświetlanych pojawił się odczyt napięcia baterii ( ustawiłem tylko alarm napięcia ) i zegar/czas rzeczywisty ?
Wiesz już teraz, że najlepiej w domu ćwiczyć, na wodzie szkoda czasu i nerwów.
2x c lick przycisk menu. W menu ustawienia masz opcję tryb użytkownika - wybierz zaawansowanego. W moim H5 są dwa rodzaje - skrzynki i nakładki. Wybierz na początek skrzynki. W menu poniżej(wybierz odczyty) masz 5 odczytów, w każdym możesz wybrać to, co potrzeba. Napięcie też.
Nie pamiętam jak wygląda sprawa odczytów - nakładek,musiałbym być na wodzie, bo w domu w trybie normalnym nie wyświetlają się te nakładki, a w demo nie można tam wiele zmienić. Także wszytkie odczyty są do wyboru jako skrzynki, jako zakładki już raczej nie.
Pamiętaj o jednej rzeczy, potrzeba czasu, by rozkminić temat
Żeby komfortowo się pływało powyłączaj nadmiar widoków echa:
2xclick przycisk menu-opcja widoki(po prawej u góry) Pozostaw widoczne: widok sonaru, DI i obrazowania bocznego. Jeżeli nie używasz jeszcze mapki, to na początek wystarczy.