Najsmutniejsze jest to, że na stronie poznańskiego PZW nawet się wzmianka o tej tragedii nie pojawiła....

Ktoś dzisiaj zatruł Wartę! Setki martwych ryb!
Napisano 25 październik 2015 - 19:41
Napisano 25 październik 2015 - 19:45
Mordeo, on 25 Oct 2015 - 18:41, said:
Najsmutniejsze jest to, że na stronie poznańskiego PZW nawet się wzmianka o tej tragedii nie pojawiła....
Admin pracuje od 8-mej w poniedziałek.......
A tak serio. Nie liczcie na PZW. Lepszy rozgłos medialny zrobiłby WWF albo inne organizacje ekologiczne.
Napisano 25 październik 2015 - 19:55
Napisano 25 październik 2015 - 20:00
Mam nadzieję, że sku**syny zapłacą za tą tragedię, jutro jadę zobaczyć jak to wygląda ale szczerze mówiąc- boję się
Napisano 25 październik 2015 - 20:03
Jak zwykle pewnie winnych nie będzie, na Nysie Kłodzkiej niedawno było to samo.
Napisano 25 październik 2015 - 20:03
Masakra…
- adis lubi to
Napisano 25 październik 2015 - 20:36
I naszą miejscówkę diabli wzieli , człowiek się nie spodziewał że takie ryby pod nogami stały ! I troć ! Sumów nie widać na zdjęciach póki co...
Guest_mikolaj_*
Napisano 25 październik 2015 - 20:43
Ryby generalnie są sprzątane w pewnej mierze przez miejscowych więc jutro pewnie niewiele będzie widać. Na razie wygląda to tak, jakby padało wszystko. Nie widziałem sumów, ale płocie, leszcze padały więc diabli wiedzą czy cokolwiek przetrwało.
Napisano 25 październik 2015 - 20:43
Kolejne zatrucie, pewnie nie ostatnie Czytając to wszystko pojawia się wspólny mianownik, większość tych zatruć ma miejsce w weekendy.
Wtedy kiedy inspektorzy z WOŚ sobie odpoczywają, a sprawcy o tym wiedzą. Ok inspektory mają takie prawo. Tylko skoro są od tej roboty to może powinni mieć jakieś dyżury?Telefon i się zjawiają etc? Nysa Kłodzka, Bystrzyca, Warta która następna?
Brak jakiejkolwiek odpowiedzialności, kar , odszkodowań..... PZW ma wywalone na wszystko, ale czym oni mają się przejmować jak inspektory maja to w d..ie,
to oni będą się ciągać po sądach????
Napisano 25 październik 2015 - 22:41
Prawda jest taka ze jeśli znajdą winnego i udowodnią to kara finansowa i tak będzie opłacalna do zapłacenia niż opłata za utylizację niebezpiecznych odpadów.A jeśli chodzi o Drużno ktoś słyszał o ukaraniu winnego,jaka to była suma,czy ustalono kto to był?
Napisano 25 październik 2015 - 23:16
No to sezon mogę uznać za zakończony............. :wacko:Boli, tym bardziej ,że z rybą wcale nie jest fajnie na Warcie, boli, bo jak znam los,nikt beknie za to.......
- Maciek Rożniata lubi to
Napisano 26 październik 2015 - 08:53
Napisano 26 październik 2015 - 09:06
- Maciek Rożniata i NARA lubią to
Napisano 26 październik 2015 - 09:32
Witam, niestety Życie w Warcie na odcinku Koziegłowy-Czerwonak umarło , nie bede już pisał jak bardzo jestem wsciekły bo gdybym użył słowa K........... to zapisał bym Ksiązke Telefoniczną , poprostu Masakra , Porażka na maxa i coś czuje że nic i nikogo nie znajdą .
Brak słów.
P.S Jednego leszcza znalazłem jeszcze próbował oddychać , wrzuciłem do Wody ale czy mu sie uda mam nadzieje że tak ...............
Załączone pliki
Użytkownik pretorian297 edytował ten post 26 październik 2015 - 09:34
- Maciek Rożniata i coma lubią to
Napisano 26 październik 2015 - 09:43
Tak sie zastanawiam , byc moze sa wsród nas Osoby obeznane z Prawem ( Prawnicy , Sedziowie itp ) czy Osoby zamieszkujace lub dojezdzajace na ten odcinek Rzeki , nie powinnismy napisac jakiegos Pozwu zbiorowego i zazadac Odszkodowania za te Zatrucie od Aqunetu................
Jezeli ktos moglby sie wypowiedziec , tylko prosze mi nie zarzucac ze zwietrzylem interes dla siebie itp .............
Co o tym sadzicie ..............
Przykład :
http://czestochowa.w...ucie_Warty.html
Użytkownik pretorian297 edytował ten post 26 październik 2015 - 09:44
Napisano 26 październik 2015 - 09:54
Na pewno uprawiony okręg PZW musi złożyć zawiadomienie do prokuratury. Na tej podstawie można wszcząć śledztwo dotyczące zatrucia. Za ten sam czyn z zeszłego roku na Drużnie w tym roku przed Sądem stanęły bodajże 3 osoby z zakładu chłodniczego który zatruł jezioro.
Napisano 26 październik 2015 - 09:55
W Obrzycku ładują do reklamówek to na brzegu i w słoiki. Można sobie Wartę odpuścić na kilka lat.
Napisano 26 październik 2015 - 10:07
No fakt z tym zbieraniem , sam wczoraj widzialem na wlasnie oczy .
Napisano 26 październik 2015 - 10:12
Ręce opadają jak się na to patrzy....
Napisano 26 październik 2015 - 10:21
to czy sprawa zostanie zamieciona czy też nie zależy również od nas ,będziemy patrzeć na ręce ZO i pytać ,co się dzieje w tej kwestii i nie przestaniemy pytać aż się dowiemy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych