Plecionka na jazie i klenie
#81 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2024 - 18:51
#82 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2024 - 19:22
To taki ma nawinięty myślałem że coś cieniej znajdę
Jeśli cena nie jest przeszkodą to spróbuj Varivas Si-x avani pe 0.8. Nie sugeruj się grubością, to cienka i bardzo miękka linka. Super właściwości rzutowe. W porównaniu do niej Pitbul to sztywny drucik.
#83 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2024 - 21:11
Sztywny drucik to określenie, które w żaden sposób nie pasuje do PX12 natomiast Varivas w najmniejszym stopniu nie może konkurować z pitbullem w kwestii trwałości. Zużywam wiele motków w sezonie ale Pitbull jest dla mnie najtańszą linką bo wystarcza na dłużej niż inne linki, często jest to czterokrotnie dłużej.
- przemo_w i Alexspin lubią to
#84 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2024 - 21:21
Nic - żadna plecionka, nie może się równać z Sufixem 0.18, żyłką oczywiście
- grzesiekp. i przemo_w lubią to
#85 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2024 - 21:23
#86 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2024 - 21:31
Bardzo mało łowisz dlatego trwałość nie jest dla Ciebie ważna natomiast porównywanie Px12 do drucika jest oderwane od rzeczywistości.
#87 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2024 - 21:56
#88 OFFLINE
Napisano 11 listopad 2024 - 22:17
Obecnie moją ulubioną linką jest Pitbull x12 😀 Nigdy nie miałem okazji porównać jednej i drugiej plecionki bezpośrednio, ale nie wpadłbym na to, że pitbull to „drucik”.
- guciolucky lubi to
#89 ONLINE
Napisano 11 listopad 2024 - 23:48
Ja dość często przecieram przelotki, z racji tego że wędki zawsze składam i odkręcam kołowrotem podczas przewożenia w samochodzie to za każdym razem przewlekam linkę przez przelotki itd.. i kiedy widzę że są brudne to w samochodzie mam takie nawilżone chusteczki dziecięce i nimi przecieram. Cały Wiślany osad schodzi bez problemu. A chusteczkami przecieram boczki i deskę to jest główny powód posiadania ich w aucie
- psd27 i Voiteh lubią to
#90 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2024 - 01:16
Ja też mam podobne chusteczki w aucie ale o głównym powodzie ich posiadania nad wodą, nie chciałbym publicznie, opowiadać na forum
Przydają się w różnych sytuacjach, czasem nawet aby przetrzeć buty, które zabrudzą się wędkarzowi, łowiącemu podczas szybkiej pauzy w pracy, co nazywam biomonitoringiem.
Łowiąc w różnych łowiskach naszego kraju i kilku zagranicznych, zdążyłem docenić wielosplot Shimano, choć przyznam, że totalnie zawiódł mnie produkt X8 tejże marki. Na x12 trafiłem przypadkiem, kolega zostawił mi tę linkę na szpuli kołowrotka, który od niego kupiłem. Zwykłe nie używam linki, której nie znam ale wyglądała fajnie i postanowiłem spróbować, jakież było moje zdziwienie kiedy okazała się sporo trwalsza od linki X4, której używałem wcześniej... Kolejne motki, upewniły mnie, że to produkt, który chcę używać i mogę śmiało polecić.
Moim zdaniem, jakość linki można ocenić dopiero jak się ją zniszczy, na podstawie ilości czasu przeznaczonego w tym celu.
- psd27 lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych