Sielawki jest sporo? Czy jest odławiana ?.
Bo na Litwie w większości jezior sielawowych odławiają tylko sielawę.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 01 listopad 2015 - 22:46
Sielawki jest sporo? Czy jest odławiana ?.
Bo na Litwie w większości jezior sielawowych odławiają tylko sielawę.
Napisano 01 listopad 2015 - 23:04
odławiają. Węgorza też.
Więcej nic. A raczej zarybiają ładnie
Użytkownik Dano-G edytował ten post 01 listopad 2015 - 23:04
Napisano 30 listopad 2015 - 12:09
włączam się do dyskusji o Dadaju , ponieważ kieruję Stowarzyszeniem Nasz Dadaj to będziecie mieli info z pierwszej ręki :-) .
Od początku współpracy z dzierżawcą umowa była taka że odławiają wylącznie sielawę a jak znajdziemy na Dadaju , Biesowie lub Stryjewie inne siaty mamy zbierać ( założyliśmy Społeczną Straż Rybacką więc możemy śmiało to robić ) bo są to siaty kłusownicze . My robimy swoje , dzierżawca swoje , jeziora się odradzają a tradycyjnie sceptycy pukają się w głowę i zastanawiają ,, o co im chodzi ''
Napisano 30 listopad 2015 - 21:25
Cześć @mjarecki. Powiesz ilu Was jest w stowarzyszeniu? Podziwiam Waszą pracę i chciałbym, żeby jej wyniki nie poszły na marne, może warto zwiększać liczbę członków tego zacnego stowarzyszenia.
Napisano 30 listopad 2015 - 22:04
Witam!
To i ja podepnę się do dyskusji. Liczba osób w stowarzyszeniu ciągle się zmienia. Na początku było kilkadziesiąt osób, teraz jest około 15. Pracy jest całkiem sporo- zarybienia, tarliska, straż rybacka, oznakowanie jeziora, itp. Na początku było bardzo duże zainteresowanie stowarzyszeniem,mam wrażenie, że ludziom nie chce się. Wolą jechać na ryby a inni niech zapieprzają Tak to chyba wygląda. Nie ważne, te 15 osób jest od początku, tworzy trzon stowarzyszenia i pchamy to dalej !!
Jeżeli komuś się chce poświęcić trochę swojego czasu to jak najbardziej przyjmiemy do stowarzyszenia.
przemek
Napisano 01 grudzień 2015 - 14:15
Dokładnie tak jak napisał Przemek który kieruje naszą Strażą Rybacką , osób zainteresowanych poprawą ,, rybności '' okolicznych jezior było na pierwszym spotkaniu ok 80 ale jak się okazało że trzeba po prostu wziąć się do roboty a nie narzekać to nagle została garstka . Jest to jednak reguła w tego typu typu organizacjach . Ważne że pojawiły się ryby , my zadowoleni , dzierżawca też , przyjezdni wędkarze zachwyceni więc nie ma co narzekać :-)
Napisano 22 kwiecień 2016 - 14:01
Odświeżam.
Majówka za pasem więc czemu nie pojechać nad Dadaj.
Poszukuję miejsca z możliwością wypożyczenia solidnej łódki do której podepnę spalinę 10 KM.
Ewentualnie czegoś położonego tuż nad wodą tak aby można było zostawić napompowany ponton i dojechać nim do wody.
Napisano 22 kwiecień 2016 - 14:14
poszedł priv
Napisano 24 kwiecień 2016 - 19:01
godski, on 22 Apr 2016 - 13:01, said:
Odświeżam.
Majówka za pasem więc czemu nie pojechać nad Dadaj.
Poszukuję miejsca z możliwością wypożyczenia solidnej łódki do której podepnę spalinę 10 KM.
Ewentualnie czegoś położonego tuż nad wodą tak aby można było zostawić napompowany ponton i dojechać nim do wody.
Pływanie od 1 czerwca chyba że za 100 zł kupisz majówkę.
http://www.grolsztyn.pl/regulamin
Dojazd jest super z parkingiem tu.
Użytkownik Pietruk edytował ten post 24 kwiecień 2016 - 19:06
Napisano 01 maj 2016 - 18:01
Zapraszam na Dadaj od 1 maja z wkładką majową lub podwójną licencją okresową !
Wynik otwarcia na Dadaju ( szczupaki o których wiem na pewno ) :
wczoraj - jedna metrówka , dwie dziewięćdziesiątki , dwie osiemdziesiątki i kilka klocków które się spięły przy łódce z czego dwie w okolicach metra , jedna na mojej łódce , trzy okonie powyżej 40 cm złapane przy okazji szukania szczupłego .
Dziś - ok 100 metrów od mojej łódki , po długim holu spiął się szczupaczek którego wędkarz też opisał ,, dobry metr ''
Mówiąc krótko , ZACZĘŁO SIĘ :-)
Użytkownik mjarecki edytował ten post 01 maj 2016 - 18:02
Napisano 02 maj 2016 - 13:39
Cześć, szukam godnej polecenia kwatery nad Dadajem na tygodniowy pobyt w połowie czerwca. Warunek - możliwość wypożyczenia łodzi. Z góry dzięki za info
Napisano 02 maj 2016 - 17:16
Ja również poprosiłbym o namiary na jakąś sprawdzoną kwaterę blisko wody, i na teraz i na później.
Napisano 04 maj 2016 - 11:29
Witam , informacja o noclegach nad Dadajem :
- pensjonat Słoneczny Brzeg ( zarówno hotel z restauracją jak i domki letniskowe ) , miejscówka od strony Biskupca , poniżej link na stronę hotelu :
http://www.slonecznybrzeg.mazury.pl/
- hotel Star Dadaj ( hotel , domki , restauracja , przystań z możliwością wynajęcia łódek wędkarskich ) , baza wypadowa wszystkich dużych imprez wędkarskich na Dadaju , link na stronę :
- Gościniec Pod Dębem , pensjonat położony ok 150 metrów od jeziora , dobre jedzenie , mili właściciele , w pobliżu wynajem łódek wędkarskich , link na stronę poniżej :
http://www.gosciniecpoddebem.pl/
Gdyby były jakieś pytania , problemy , proszę śmiało oficjalnie lub na priva .
Gdyby ktoś miał problem z wynajęciem łódki lub parkingiem dla łódki , również proszę o maila , coś wymyślimy .
Zapraszamy na wodę :-)
Użytkownik mjarecki edytował ten post 04 maj 2016 - 11:31
Napisano 05 maj 2016 - 12:18
To miejsca każdy może znaleźć bo wujek google pcha je od razu pod oczy myślałem raczej o czymś mniejszym, bardziej kameralnym ... jakby ktoś miał sprawdzoną kwaterę tego typu nad Dadajem będę wdzięczny za info
Napisano 06 maj 2016 - 08:39
w wyszukaniu takich bardziej kameralnych miejscówek również wujek google może pomóc , trzeba tylko więcej czasu poszperać .
Tak na już nie mam takiego namiaru .
Napisano 06 maj 2016 - 08:53
Nie no jasne :-) tylko sam wiesz jak jest w necie wszystko pięknie, opisane wręcz epicko a na miejscu okazuje się, ch**, du** i kamieni kupa. Dlatego też pytam o sprawdzone miejscóweczki, mam jeszcze trochę czasu więc mimo wszystko jakby ktoś coś polecał to poproszę info, może być na priv.
Z góry dzięęęęęęęęęęki :-)
Napisano 23 maj 2016 - 11:46
Nie bez powodu podałem te 3 miejscówki do ogólnej wiadomości - korzystamy z nich od kilku lat i z reguły klienci są zadowoleni .
W Stardadaju i na Słonecznym Brzegu są zarówno hotel jak i domki więc jest wybór gdzie i w jakim standardzie chcemy mieszkać .
Napisano 24 maj 2016 - 07:34
Napisano 24 maj 2016 - 10:08
mjarecki, on 30 Nov 2015 - 11:09, said:
włączam się do dyskusji o Dadaju , ponieważ kieruję Stowarzyszeniem Nasz Dadaj to będziecie mieli info z pierwszej ręki :-) .
Od początku współpracy z dzierżawcą umowa była taka że odławiają wylącznie sielawę a jak znajdziemy na Dadaju , Biesowie lub Stryjewie inne siaty mamy zbierać ( założyliśmy Społeczną Straż Rybacką więc możemy śmiało to robić ) bo są to siaty kłusownicze . My robimy swoje , dzierżawca swoje , jeziora się odradzają a tradycyjnie sceptycy pukają się w głowę i zastanawiają ,, o co im chodzi ''
A to ze strony Gościniec Pod Dębem :
"W ofercie gastronomicznej Gościńca Pod Dębem dużo miejsca poświęcamy daniom rybnym, bazującym na świeżych produktach pochodzących między innymi z otaczającego nas jeziora Dadaj. Zapraszamy do spróbowania idealnego sandacza, sielawy, szczupaka i okonia..."
Ktoś tu mataczy . Bez urazy...
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych