Do Zander Hunter , odpowiedź jest bardziej prosta niż myślisz , ciężko pracuję i nie mam czasu na wypisywanie w różnych innych miejscach informacji o naszym jeziorze .
Zdjęcia - jest ich mnóstwo na Facebooku gdzie mamy swój profil o nazwie ,, Nasz Dadaj '' , rzuć okiem tam i będziesz widział że to nie czcze gadanie tylko opis istniejącej sytuacji na wodzie .
Kwestia intencji mojego pisania , również prosta - oczywiście że rozreklamowanie łowiska bo jeżeli dzierżawca który zabrał z wody rybaków nie będzie miał wystarczających wpływów z licencji to będzie pewnie rozważał powrót panów z siatkami .
Z drugiej strony, nasze pisaniny ogląda może kilkadziesiąt osób , na zawodach Garmina było ponad 200 zawodników i kilkadziesiąt osób towarzyszących i każdy z nich ma pewnie dziesiątki kolegów po kiju, Teamowe Mistrzostwa Polski , podobnie , Mistrzostwa Polski Aktorów to samo itd , więc tak naprawdę takie zawody to jest tuba która wyrzuca mnóstwo informacji do światka wędkarskiego bo podobno jesteśmy najbardziej ,,rozplotkowaną '' grupą społeczną .
A nasza już rola i odpowiednich służb ( Społeczna Straż Rybacka , PSR , Policja Wodna , strażnicy dzierżawcy ) żeby przypilnować zbyt zachłannych wędkarzy czy amatorów rybiego mięsa bez licencji czy ze sznurami i siatami .
Mam nadzieję że się uda .
Jak startowaliśmy 5 lat temu z projektem ,, Dadaj '' , w necie aż roiło się od hejterów którzy nie zostawiali suchej nitki na pomyśle , na nas , na dzierżawcy itd . W tej chwili gdy wszystkie znaki na ziemi i niebie pokazują że się udało i z roku na rok jest coraz lepiej znowu pojawiają się mądrale którzy wszystko wiedzą lepiej .
Więc żeby nie bić więcej piany , wyłączam się z dyskusji i tak jak śpiewał Młynarski ,, róbmy swoje '' , będę robił swoje a Panom życzę ,, połamania '' i więcej czasu z kijem nad wodą .
Użytkownik mjarecki edytował ten post 08 czerwiec 2016 - 11:16