Jezioro DADAJ
Napisano 24 sierpień 2020 - 11:20
- Qamil lubi to
Napisano 25 sierpień 2020 - 05:32
Napisano 25 sierpień 2020 - 09:05
Napisano 27 sierpień 2020 - 15:59

Powaznie to nie licze na zbyt wiele, bez echa z kilkoma obrotówkami i jednym wegorzem sg pewnie niewiele zdziałam

Spływając Krutynia widziałem klenia z 50cm wiec są, ale mało.
Użytkownik wujek edytował ten post 27 sierpień 2020 - 16:00
- Piotrek Milupa lubi to
Napisano 27 sierpień 2020 - 16:14
Moje obserwacje z tego roku są zupełnie inne niż Bubusa i szczupłego K. Tez jeżdżę od kilku lat nad Dadaj-a. Dwa razy w roku, wiosna i jesień. Nie wiem co się porobiło, ale chyba przez pogodę wczesną wiosną wszystko stanęło na głowie. Dotyczy to wody, ale i co ciekawe mojego ogrodu też. Tylko, że o ile w ogrodzie to jakaś masakra się rozgrywa to w wodzie jakoś wręcz przeciwnie. Najlepsza wiosna jeżeli chodzi o ilość złowionych ryb. Zrobiłem sobie nową życiówkę zarówno w ilości jak i rozmiarze szczupaka.
Bubus, on 24 Aug 2020 - 07:10, said:
zmienił się dzierżawca. Odnoszę wrażenie, że jezioro powoli jest wyrybiane
Jak zmienił się dzierżawca? No i z tym wyrybieniem to jakoś nie potwierdziły tego moje próby złowienia płotki na żywca. Potrzebna taka 15 cm, a biorą po 25, 30 i czasami większe.. Drapieżnik też współpracował.
- wujek lubi to
Napisano 27 sierpień 2020 - 20:57
Jest kilka miejsc na tym zbiorniku gdzie w pewnym okresie zbiera się dużą ilość dużych okoni.
Można wtedy nałowić się do bólu ręki.
Tylko że jest to nie regularny czas.
Jeśli jest się często nad tym zbiornikiem to można taki wynik uzyskać często.
Podobne wyniki uzyskiwałem na Słupie i Pilchowicach. Tylko trzeba było być często nad wodą żeby rozeznać się kiedy i gdzie się zbierają ryby.
Ale zdjęcie to masakra.
Jakim desperatem trzeba być żeby taką ilość ryb zabierać.
Jeszcze trochę to takim "wędkarzą" płetwy albo błony między palcami będą rosły.
- Qamil lubi to
Napisano 28 sierpień 2020 - 14:51
Jak ktos narzeka to zapraszam na mazowieckie superłowiska.
Użytkownik wujek edytował ten post 28 sierpień 2020 - 14:53
- mario, tomi78, Novis i 6 innych osób lubią to
Napisano 28 sierpień 2020 - 19:39

- golenia lubi to
Napisano 28 sierpień 2020 - 20:09
Jeszcze tem plecione trzeba wpuścić , żeby jakiś filmik nakręcili. Podpisuję się obiema rękoma i nogami za całkowitym zakazem spaliny na Dadaju.
- radosla, jacekp29 i _Junak_ lubią to
Napisano 28 sierpień 2020 - 20:46
dagu, on 28 Aug 2020 - 18:39, said:
Ojej, wszystkie te okunie ci wyłapio.Za miesiąc wszyscy będą marudzić że dużo ludzi i że ryby zabierają. Piszcie dalej. Brak słów
Jednym fuksiarskim okoniem ściągne pół Polski

Juz byl omawiany temat wedkarzy na Dadaju, ze jak nie oni to rybak.
Lepiej by przygladali sie takim dzwonkom jak ten pan co zakilowal worek 40stakow, których nie można zabierać.
Użytkownik wujek edytował ten post 28 sierpień 2020 - 20:49
Napisano 28 sierpień 2020 - 21:22
- Sandi lubi to
Napisano 28 sierpień 2020 - 21:25
Napisano 29 sierpień 2020 - 06:16
Napisano 29 sierpień 2020 - 07:27
Napisano 29 sierpień 2020 - 10:13
- Niusio99 lubi to
Napisano 29 sierpień 2020 - 11:24
Poza tym żeby to miało sens to musieliby sie skrzyknąć miejscowi wedkarze, a Stowarzyszenie juz podjęło raz taką próbe. Nie wiem na ile dalej działa, ale chyba nic z tego nie wyszło, ludzie chyba sie wypalili bo co by nie zrobili to i tak było źle.
Dzierżawca na razie jeszcze nie siatuje tego jeziora a regulamin jest ukierunkowany raczej na ochrone niz wyrybienie. Oby jak najdłużej.
Napisano 29 sierpień 2020 - 12:37
Napisano 29 sierpień 2020 - 18:49
"Garmin przeminol stowarzyszenie sie rozwiązało bo mialo uklad z Garminem" - braseine - też o tym słyszałem, ale wiedzę że masz lepsze informacje. Napisz coś więcej o tym układzie, te stowarzyszenie to chyba jakiś wałek był
- yakoto i Dano. lubią to
Napisano 29 sierpień 2020 - 19:53
myślę że sie tylko trzeba uderzyc wieksza grupa zaangażować Burmistrza przeciez zawsze mi zależało glownie chodzi tak naprawdę o dwie rzeczy siatki i zwiekszenie kontroli obecmie w roku 2020 ok 15 razu nad Dadajem zero kontroli :-((
Napisano 29 sierpień 2020 - 20:43
Sorki, ale musiałem
Nazwisko wykropkowałem
Cytuję braseine
"wg moich informacji Ż..... wszystko nagral aby Garmin chcial robic zawody woda musiala miec jakos renome dlatego ta szopka z stowarzyszeniem ktore za wiele nie robilo ale istanialo i tworzylo dupochron dla zarzadu Garmina czysty biznes ale troche dobrego zrobili bo wyciagneli te jezioro z dołka"
To powiem ci jak to było - najpierw ja z kolegą wymyśliliśmy sobie stowarzyszenie Nasz Dadaj, a Garminy i inne zawody pojawiły się później. Nie wiem skąd masz te informacje, ale już nawet mi nie odpisuj, jesteś żałosny. Obrażasz mnie i moich kolegów z Biskupca pisząc,że nic nie robiliśmy.
Robiliśmy bardzo dużo - dogadywaliśmy się z dzierżawcą, załatwialiśmy pieniądze na zarybienia, zarybialiśmy, pilnowaliśmy jako SSR, próbowaliśmy namówić kolegów z Olsztyna aby nam pomogli, ale nikt nie był zainteresowany tematem.
Garmin, celebryci z youtuba i ogólnie wędkarze tylko korzystali z tego, a my lokalni wędkarze oprócz tłoku na wodzie,kilku niezadowolonych dupków i mięsiarzy to nic z tego nie mieliśmy. Stwierdziliśmy,że to nie ma sensu.
Ktoś tu wyżej pisze,że to rola miejscowych,że zyskają na tym. Jesteś w dużym błędzie. Turystów tu nie brakuje, a tracą tylko miejscowi wędkarze. Współczuję chłopakom z Orzysza, Siemianówki i innych rozleklamowanych łowisk.
Aaaaaaa - braseine - mam pomysł!!!! Stowarzyszenie oficjalnie rozwiążemy na koniec tego roku. Widzę,że jesteś chętny, to przejmij je od nas. Zostań prezesem, załatw kolegów i działaj. Ja z chęcią zapłacę za licencję nawet podwójnie i przyjadę na ryby
Przemek
Użytkownik golenia edytował ten post 29 sierpień 2020 - 20:44
- yakoto, radosla, Dano. i 2 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych