Ta kurtka sprawdzi się na takie przejściowe okresy bez deszczu ? Jak z komfortem ruchu przy dodatkowej warstwie przeciwdeszczowej ? Nie jest za grubo ?
Przede wszystkim czy warto położyć ponad 1500 za taka kurteczkę ?
Tak, sprawdzi się na okresy bez deszczu jak i z lekkim deszczem
- Kurtka jest bardzo komfortowa, lekka, nie ogranicza ruchów
- Dla porównania moja analogiczna kurtka do cywilnych celów to: https://8a.pl/kurtka...own-hoody-black - i obie dają ten sam komfort cieplny, ale simms jest znacznie cieńszy i mniej nabity, wydaje się lżejszy i na pewno mniej ograniczy ruchy
Czy warto: nie odpowiem Tobie
To zależy od zasobności portfela i zastosowań
Ja kupiłem tą simmsa na łowienie w temperaturze poniżej 10C. Zakładając ją mam ciepły, bardzo lekki i nie ograniczający zestaw (w przeciwieństwie to np. 4 polarów ). Raz czy dwa zabrałem ze sobą tego marmota 700 na ryby - ale szybko zrezygnowałem, bo na rybach ciągle gdzieś woda kapie, i wtedy ona wsiąka w nią i jej puch. W przypadku simmsa tego problemu nie ma
Jak z komfortem ruchu przy dodatkowej warstwie przeciwdeszczowej ? Nie jest za grubo ?
To zależy jaką warstwę przeciwdeszczową wybierzesz
Na pewno jest bardziej komfortowo niż gdybyś założył na siebie wiele warstw innych ciuchów jako ocieplenie. Tu masz jedną, bardzo lekką i wygodną kurtkę, nigdzie Cię nie ograniczającą
Ja jako zewnętrzną warstwę przeciwdeszczową używam geoff anderson dozer