Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Na narty - czyli zimowa odskocznia od ryb!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
581 odpowiedzi w tym temacie

#181 OFFLINE   radek_u

radek_u

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 335 postów

Napisano 27 styczeń 2018 - 09:48

Innych marek oprócz Fischera nie znam więc zaproponuję Ci żebyś popatrzył Cruzar 8.5. Czy zeszłoroczny czy tegoroczny, konstrukcyjnie to to samo(występuje w dwóch kolorach). Jeden z lepiej się sprzedających bytów w Pl, gdzie Fischer postawił przede wszystkim na wygodę i komfort. 

I serwis gwarancyjny zdecydowanie ma chyba najlepszy Fischer  ;)

#182 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4699 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:S.
  • Nazwisko:N.

Napisano 27 styczeń 2018 - 09:54

Popaczyłem, poczytałem, cena w miarę, może się i zdecyduje :) aczkolwiek poczekam też na inne opinie bo jeszcze ze dwa tygodnie mam.

#183 OFFLINE   Kozi

Kozi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 380 postów
  • LokalizacjaŚrem

Napisano 27 styczeń 2018 - 10:00

Jeśli jezdzisz totalnie amatorsko i głównie chodzi o komfort to idz do sklepu i kup te w których będzie ci najwygodniej

#184 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4699 postów

Napisano 27 styczeń 2018 - 10:09

Jeśli jezdzisz totalnie amatorsko i głównie chodzi o komfort to idz do sklepu i kup te w których będzie ci najwygodniej

Kolego ja pierwszy rower kupiłem w znanym sklepie w stolicy z dwoma super doradcami i efekt był taki, że cieszyłem się jak dziecko jak go sprzedawałem ... :P

Dlatego mądrzejszy o doświadczenia sprzed wielu lat teraz najpierw wolę przeprowadzić tzw. wywiad choćby tylko sieciowy ;)

#185 ONLINE   Archanioł

Archanioł

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 501 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 29 styczeń 2018 - 12:12

Po zeszłorocznych doświadczeniach zakupem butów - teraz też bym poszedł do sklepu, przymierzył i wybrał najwygodniejsze w określonej twardości.

przy tej samej twardości i rozmiarze - różnice w komforcie były ogromne.

Od takich które bolały już an etapie zakładania, po takie w których czułem się jak w pantoflach.

Warto podejść do kilku rożnych sklepów, w którymś trafisz na odpowiedniego sprzedawce. W moim przypadku było to dopiero w trzecim sklepie.

#186 OFFLINE   radek_u

radek_u

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 335 postów

Napisano 29 styczeń 2018 - 13:08

przy tej samej twardości i rozmiarze - różnice w komforcie były ogromne.

Może dlatego, że oprócz twardości bardzo ważnym parametrem w butach jest jego szerokość i wysokość w podbiciu ;) Stopy są różne i nie każdy but na każdego pasuje, dlatego trzeba długo i uważnie wybierać buty.  Fajną sprawą jest też wygrzanie pod siebie bucików i wtedy ma się pewność, że będą pasowały jak ulał  :D

#187 ONLINE   Archanioł

Archanioł

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 501 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 29 styczeń 2018 - 15:02

Radek, wiem, wiedziałem o tym - tj różnych szerokościach i wysokościach. Dlatego trzeba mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć.

Bo czasem to co jest opisane u jednego producenta nie jak się am do innego.

Wygrzanie tez fajna sprawa, ale ja np fisherów nie musiałem grzać -były od razu idealne i komfortowe. Natomiast atomici nawet po grzaniu - rano były ok, wieczorem po całym dniu jednak gdy stopa przy puchła i się trochę rozbiła, już uciskały. Ale one maiły flex 130 :)

Teraz użytkuje komfortowe fishery 100 i po 12h na stoku mogę zakładać lakierki i iść na bankiet.

.... mierzyć i jeszcze raz mierzyć....

#188 OFFLINE   skilos

skilos

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 152 postów
  • LokalizacjaOpolskie
  • Imię:Arek

Napisano 29 styczeń 2018 - 15:21

W sobotę Czarna Góra , niestety ciepło,mglą  mżawka, muldy, trasy skopane . W niedziele  Zieleniec i powtórka z soboty, plus mocny wiatr . Alpy Francuskie jednak nie do podrobienia, nawet Austria to już nie to samo .

#189 OFFLINE   mateusz998

mateusz998

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 299 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 29 styczeń 2018 - 15:25

Alpy Francuskie jednak nie do podrobienia, nawet Austria to już nie to samo .

Mógłbyś to uzasadnić krótko ? Wyższe góry ? Lepsza pogoda ? Lepsze ośrodki ? 

Użytkownik mateusz998 edytował ten post 29 styczeń 2018 - 15:26

#190 OFFLINE   skilos

skilos

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 152 postów
  • LokalizacjaOpolskie

Napisano 29 styczeń 2018 - 15:49

Dużo śniegu   :) Jade na tydzień i mam do dyspozycji 600 km tras na 1 karnet.Każdego dnia nie powtarzam żadnej trasy ,oprócz  ostatniego odcinka ,  pod same drzwi hotelu . Pogoda chyba tez bo -10  i słońce.Co do ośrodków, to wszystko zależy jakim budżetem dysponujesz.  

#191 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1454 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 29 styczeń 2018 - 16:55

Dużo śniegu   :) Jade na tydzień i mam do dyspozycji 600 km tras na 1 karnet.Każdego dnia nie powtarzam żadnej trasy ,oprócz  ostatniego odcinka ,  pod same drzwi hotelu . Pogoda chyba tez bo -10  i słońce.Co do ośrodków, to wszystko zależy jakim budżetem dysponujesz.  

również polecam Francję. Miałem okazję odwiedzić 3 doliny, espace killy, Risoul-Vars, Alpe'd Huez i Les2Alpes. Najbardziej polecam espace killy (Tignes i Val d' Isere).

• skilos lubi to

#192 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4699 postów

Napisano 29 styczeń 2018 - 17:08

Panowie, a buty marki tecnika. Jeździ w nich ktoś ? Jak wrażenia ?

#193 OFFLINE   skilos

skilos

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 152 postów
  • LokalizacjaOpolskie

Napisano 29 styczeń 2018 - 17:50

Head  Edvant Edge ,flex 105 i pierwsze jazdy po 5 godzin dziennie  przez tydzień , dla mnie rewelacja .Tecniki rożne mierzyłem, ale mimo renomy, dla mnie niewygodne .

#194 OFFLINE   radek_u

radek_u

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 335 postów

Napisano 30 styczeń 2018 - 18:16

Sławek jeśli źle dobierzesz buty to czy marka x czy y, to marka nie będzie miała znaczenia  :D  To już też końcówka sezonu, to i w sklepach będziesz miał mniejszy wybór, bo te najlepsze to jednak się sprzedają  ;) Zresztą w województwie lubelskim to i tak nie masz gdzie poszaleć ze sklepami :D 

#195 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4699 postów

Napisano 30 styczeń 2018 - 18:19

Sławek jeśli źle dobierzesz buty to czy marka x czy y, to marka nie będzie miała znaczenia  :D  To już też końcówka sezonu, to i w sklepach będziesz miał mniejszy wybór, bo te najlepsze to jednak się sprzedają  ;) Zresztą w województwie lubelskim to i tak nie masz gdzie poszaleć ze sklepami :D

Ooo panie nie doceniasz mojej mobilności ... Kupować będę w stolicy, w której to coś tam pewnie znajdę ... :P

Tylko jak kuźwa wybrać w sklepie te wygodne ? Godzinę mam w nich człapać ? 5 modeli 5 godzin ... :D

Użytkownik SlawekNikt edytował ten post 30 styczeń 2018 - 18:19

#196 OFFLINE   Małkociniak

Małkociniak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaStargard
  • Imię:Krzysiek

Napisano 30 styczeń 2018 - 18:29

Na pewno twarde do wyczynu nie rekraacji, godzina na nogach i dosyć dyskomfort Ja w butach w sklepie spędziłem min. 2 h , na miejscu odbarczanie, jak chcesz kupić buty korespondencyjnie? Szerokość stopy, wysokość podbicia, przede wszystkim umiejętności.

Polecam skiteam

Użytkownik Małkociniak edytował ten post 30 styczeń 2018 - 18:36

#197 OFFLINE   Małkociniak

Małkociniak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaStargard

Napisano 30 styczeń 2018 - 18:33

Użytkownik Małkociniak edytował ten post 30 styczeń 2018 - 18:34

#198 OFFLINE   radek_u

radek_u

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 335 postów

Napisano 30 styczeń 2018 - 19:03

Ooo panie nie doceniasz mojej mobilności ... Kupować będę w stolicy, w której to coś tam pewnie znajdę ... :P

Tylko jak kuźwa wybrać w sklepie te wygodne ? Godzinę mam w nich człapać ? 5 modeli 5 godzin ... :D

Może nie pięć modeli, ale przeważnie wybiera się 2, 3 modele i i te 2,3 godziny dobierasz  :DMało tego ja zawsze twierdzę, że jeszcze jak wrócimy do domu to powinniśmy obejrzeć film w zakupionych butach  :)

Akurat Skiteam to najdroższy sklep sportowy w Wawie i z budżetem Sławka może być krucho  :D  

#199 OFFLINE   Małkociniak

Małkociniak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaStargard

Napisano 30 styczeń 2018 - 19:11

W profesjonalnym sklepie dobry doradca zweryfikuje Twoje wymagania, potrzeby, możliwości  i fanaberie.

#200 OFFLINE   radek_u

radek_u

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 335 postów

Napisano 30 styczeń 2018 - 19:33

W profesjonalnym sklepie dobry doradca zweryfikuje Twoje wymagania, potrzeby, możliwości  i fanaberie.

Zdaje Ci się  :lol:  :lol: Za dużo widziałem i za dużo miałem z tym do czynienia  :D

• ObraFM i S.N. lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych