Moc to tylko jeden z parametrów - zależy do czego kij jest stworzony - jeżeli pod jigi, texas etc to będzie szybki kij, ale jeżeli to wędka crankbaitowa to będzie sie giąć ładnie :-)
MEGABASS - wędki wędeczki ja was wszystkie...
#361 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2016 - 10:14
- MarcinZet lubi to
#362 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2016 - 11:22
Misiu wyłączę Ci sam słownik w telefonie... przy najbliższej okazji:-)Moc to tylko jeden z parametrów - zależy podbić kij jest stworzony - jeżeli pod jigi, tecas etc to bedzie szybki kij, ale jeżeli to wędka crankbaitowa to bedzie sie giąć ładnie :-)
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
- Meme, BOB i Dano. lubią to
#363 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2016 - 21:45
Wędrówka pomiędzy massclusive a masstige, są naturalną konsekwencją marketingowego wizerunku..Autosugestia sama w sobie nie jest zła, może nawet czynić cuda, ale to zdecydowanie wyrasta ponad poziom made in china.. domo jdm..
#364 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2016 - 08:25
#365 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2016 - 07:53
Wędki Megabass - pomijając naprawdę elegancki, wysmakowany design, nie odbiegają użytkowo na plus od takiego powiedzmy budżetowego Mojo. Są całkiem przeciętne nawet pośród innej chińszczyzny . Być może niespotykany nigdzie indziej transgeniczny tytan/thytan? czyni jakąś istotna różnicę..
#366 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2016 - 08:11
...a ha
- gaweł, Franc i MarcinZet lubią to
#367 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2016 - 08:18
Sławku - ale nikt nie pisze ze megabassy sa wyjątkowe, wszystkie jdm - na prawdę - znam kije które pewnie za polowe kasy dawały by podobna przyjemność łowienia, ale jak zawsze ale - czesto my wędkarzy lubimy by nasze zabawki były wspaniałe, wyglądało swietnie i miały nutkę smaku w tym jak sa wykonane czy tez wyglądają. Dodatkowo np ja bardzo cenie punkt wyważenia zestawu gdzie czesto w innych kijach ten aspekt jest pomijany - miałem przygodę z kijami rb - fajne ale to nie to, miałem przygodę z kijami z u.s. Fajne tez ale to nie to, zacząłem miec przygodę z kijami jdm - i to mi pasuje, wiem ze pewnie czasem przepłacam, wiem ze z wielu produktów MB prawdziwymi MB jest niewiele, ale kije leżą w ręku, kije słuchają sie mnie i współpracują na całej lini - więcej mi nie jest potrzebne.Wędki Megabass - pomijając naprawdę elegancki, wysmakowany design, nie odbiegają użytkowo na plus od takiego powiedzmy budżetowego Mojo. Są całkiem przeciętne nawet pośród innej chińszczyzny . Być może niespotykany nigdzie indziej transgeniczny tytan/thytan? czyni jakąś istotna różnicę..
Ty zaś wiem ze lubisz st.croix jak i lamiglassa - chwała Ci za to - moze kiedyś bedzie okazja spotkać sie nad woda i obrzucać kije nawzajem.
- kondzio 77, BOB i Franc lubią to
#368 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2016 - 11:01
Ja akurat zainteresowaniem przeglądam wątek Megabass , i jak ktoś założy Talon , Ever Grenn, czy inne to też chętnie popatrzę , nigdy nie miałem wędki firmy Magabass, nie mogę jej obejrzeć u nas w kiosku na wsi bo sprzedawca mówi że ,,niema na magazynie,,
Więc bardzo chętnie czytam i zaglądam , a czy są wędki lepsze czy gorsze to każdy ma swoje kryteria w których je ocenia i stawia wędkę swojego uznania na piedestale.
I chyba dzięki kolegom którzy mają doświadczenie i wiedzę możemy się dowiedzieć dla nas cennych informacji .A każdy ma swój rozumek jeden mniejszy inny większy i sobie jakieś tam wnioski wyciągnie ...
- slawek_2348, kondzio 77, BOB i 1 inna osoba lubią to
#369 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2016 - 12:13
Wędki Megabass - pomijając naprawdę elegancki, wysmakowany design, nie odbiegają użytkowo na plus od takiego powiedzmy budżetowego Mojo. Są całkiem przeciętne nawet pośród innej chińszczyzny . Być może niespotykany nigdzie indziej transgeniczny tytan/thytan? czyni jakąś istotna różnicę..
Pozwolę sobie zapytać,pytanie myślę będzie zasadne w kontekście Twojej wypowiedzi.
Ile wędek Megabassa przetestowałeś nad wodą?Co to ta "inna chińszczyzna" wśród której umiejscawiasz Megabassa?
Jestem użytkownikiem "japońskiej chińszczyzny"(Major Craft,Graphiteleader),se bardzo chwalę i ciekaw jestem opinii człowieka który pisząc co pisze powyżej,eeee-wie zapewne dlaczego to pisze?
#370 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2016 - 16:52
Sławek znów wstałeś lewą nogą.:-)
- gaweł, BOB i Dano. lubią to
#371 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2016 - 18:13
Świat entuzjastów i sprzętowych fascynatów to prawdziwe wyzwanie, na którym każdy objawiony pogląd albo wybór grozi nieuniknioną katastrofą. Fanclub nie przepuści obrazy..
Tym niemniej podejmę ryzyko
Zanim cokolwiek nowego kupię, próbuję to przede wszystkim empirycznie obadać, nie zdając się wyłącznie na obiegowe opinie, z czego nieuchronnie wynika osobista ocena, której wynikiem jest za albo przeciw. W mieście Łodzi jest przynajmniej kilkanaście MB. Stara marchewa po pół wieku w hobby nawet jak nie chce, nauczy się niejednego. A jak chce, to bez specjalnego trudu zauważy wyższość Phenixa, Airrusa albo innego Batsona.. które jednak nie zdobią tak wspaniale jak czyni to Louis Vuitton..
- sucks_one, rothen i @Brig lubią to
#372 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2016 - 18:39
Sławku, jak zwykle składnia zdania przez Ciebie pisanego zaciemnia prostą myśl, którą usiłujesz przemycić.
Zwróciłeś uwagę na moje stwierdzenie "jak zwykle"? znając Twoją wysublimowaną i nie obojętną w wyrazie, dbałość o dobór słów ... jestem pewien, że tak. To świadomie użyte przeze mnie uogólnienie (nawet nie wiesz jak mnie coś takiego wkurza!) A ty właśnie użyłeś uogólnienia i nie dziw się potem, że "fanclub" reaguje? (nie zaliczam się do niego choć cenię MB) A za co? łowię pewnie 40 lat, spinning na poważnie jakieś 25 (co nic nie oznacza b jak patrzę na poziom uprawiania Sztuki Wędkarskiej przez współczesnych młodziaków to kopara mi opada) Więc mając swoje doświadczenie pewnie wiem "coś tam, coś tam" (to był cytat) I otóż już baaaaardzo dawno nie zdarzyło się abym po wzięciu kija do łapy (nawet czasem podpinam dedykowany do niego kręcioł ) wydał niewłaściwą ocenę: pasuje mi czy nie? A tak się zdarzyło w przypadku jednego z modeli MB i do tego na wielki plus! Sprzęt mnie całkowicie zaskoczył i za to mój szacun. Może to prostacki przykład ale realny (dodam, że moje kije to zbieranina wszystkiego ... co mi pasuje)
Użytkownik BOB1 edytował ten post 15 listopad 2016 - 18:40
- gaweł i Franc lubią to
#373 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2016 - 18:50
dla mnie osobiście MB to tez nic niesamowitego, ale problem jest inny, bo tak naprawdę jakikolwiek sens ma porównywanie MB do innych wędek fabrycznych, z którymi ma konkurować na rynku (swoim rynku)
- Franc lubi to
#374 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2016 - 19:24
#375 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2016 - 19:34
dla mnie osobiście MB to tez nic niesamowitego, ale problem jest inny, bo tak naprawdę jakikolwiek sens ma porównywanie MB do innych wędek fabrycznych, z którymi ma konkurować na rynku (swoim rynku)
Dokładnie
- Franc lubi to
#376 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2016 - 20:14
MayBach to też seryjny samochód
Użytkownik slawek_2348 edytował ten post 15 listopad 2016 - 20:15
- golsyl i Franc lubią to
#377 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2016 - 22:19
BOB, nie tyle miałem zamiar złośliwie wyeksponować moje "uprzedzenie", ile po koleżeńsku nakłuć balon sztampowej, monotonnej mantry. Parafrazując tą niezmiernie przyjazną intencję - przeciwstawiam fajerwerkom parareligijnych ochów i achów kwaterkę chłodnej wody.
Lubię MB.. szczególnie za fantastyczny tupet pana Ito..
#378 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2016 - 22:33
ja to nawet mógłbym to zrozumieć, tylko jakoś nie bardzo mogę dostrzec tą bezkrytyczną mantrę ...
- Franc lubi to
#379 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2016 - 01:34
Czytam, czytam i... cały czas jestem fanem. Bo tak. Bo użytkowo są to dobre produkty - na pewno nie są najlepsze - ale dla mnie, prostego w sumie pod względem praktyki wędkarza - optymalne, które dają mi frajdę użytkowania.
Wracając do tematu i wątku - nikt VI fazy nie ma jeszcze?
- kondzio 77 lubi to
#380 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2016 - 05:20
- kondzio 77 i MarcinZet lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych