Dziś przesłuchałem nową płytkę dosyć ciekawego zespołu. Szkoda tylko że nie znalazłem na YT ,akurat tych według mnie, ciekawszych kawałków.
Oceńcie sami.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 17 maj 2013 - 18:35
Dziś przesłuchałem nową płytkę dosyć ciekawego zespołu. Szkoda tylko że nie znalazłem na YT ,akurat tych według mnie, ciekawszych kawałków.
Oceńcie sami.
Napisano 17 maj 2013 - 19:49
Napisano 17 maj 2013 - 19:50
Dzięki za pomoc.Dwie płytki do których wracam od lat:
Running Wild moje pierwsze metalowe zauroczenie
Black Label Society do dzis jedyna płytka na której nie mam ochoty przewinąc żadnego kawałka
Użytkownik havy edytował ten post 17 maj 2013 - 19:58
Napisano 18 maj 2013 - 12:10
Zespół, który śledzę od początku. Zdarzały mu się albumy lepsze, jak i gorsze.
Ten należy (według mnie) do tych lepszych.
A to kapela, na którą jestem straszliwie zły,bo w 2010 roku wydali zajefajny krążek i słuch po nich wszelki zaginął.
Raczej już nowego dzieła nie doczekam. Kawał dobrego thrashu
Napisano 21 maj 2013 - 18:54
Napisano 22 maj 2013 - 19:39
Odrobina chłodu, świetna kapela, świetny kawałek, kiepskie video, jak to często w metalu bywa.
I mała profanacja klasyka.
Użytkownik Dagon edytował ten post 22 maj 2013 - 19:45
Napisano 22 maj 2013 - 20:46
Witam,
Tak sobie jakoś ostatnio umyśliłem, że będę zamieszczał "Nasze" kawałki, a przy okazji sam sobie przypomnę to i owo. Ale już nie tak hurtowo, tylko małymi porcjami, dwa, trzy numery dziennie.
Na pierwszy ogień kapelka z pierwszej ligi i nieodżałowany Witek Kiełtyka za zestawem perkusyjnym. Pomyśleć, że nagrywając ten numer nie miał jeszcze 18 lat.
Jako drugi, może trochę odbiegający od ostatnio tu panującej konwencji, ale jakże klimatyczny numer. No i naprawdę warto obejrzeć to wideo zanim ktoś je usunie, jest nieziemskie.
Do juterka.
Arek
Użytkownik haja1978 edytował ten post 22 maj 2013 - 20:47
Napisano 22 maj 2013 - 22:07
Ubiegnę Cie pewnie haja(rówieśniku), ale coś nawiązującego do Decapitated, ale lepsze moim zdaniem.
Napisano 22 maj 2013 - 22:24
Na dobranoc, zamiast pora .
Napisano 22 maj 2013 - 22:43
Witam,
Tak sobie jakoś ostatnio umyśliłem, że będę zamieszczał "Nasze" kawałki, a przy okazji sam sobie przypomnę to i owo. Ale już nie tak hurtowo, tylko małymi porcjami, dwa, trzy numery dziennie.
Na pierwszy ogień kapelka z pierwszej ligi i nieodżałowany Witek Kiełtyka za zestawem perkusyjnym. Pomyśleć, że nagrywając ten numer nie miał jeszcze 18 lat.
Jako drugi, może trochę odbiegający od ostatnio tu panującej konwencji, ale jakże klimatyczny numer. No i naprawdę warto obejrzeć to wideo zanim ktoś je usunie, jest nieziemskie.
Do juterka.
Arek
o kapela która miała próby na garażach u mnie w mieście i stąd zresztą też pochodza krosno miasto diabła
Napisano 22 maj 2013 - 23:39
Ubiegnę Cie pewnie haja(rówieśniku), ale coś nawiązującego do Decapitated, ale lepsze moim zdaniem.
Nie ubiegłeś mnie, ale to tylko dlatego, że Atrophii po prostu nie lubię. Jak dla mnie to też muzycznie trochę inna bajka jak Decapitated. Atrophia jak dla mnie nudnawa, przekombinowana (w złym znaczeniu), mało energetyczna, a te industrialne i cieniutkie klawiszowe wstawki w kilku kawałkach... Ale uszanować trzeba, że jak na nasz kraj wyróżniali się i nie szli z prądem.
Pozdrawiam
Arek
Napisano 25 maj 2013 - 08:16
Do juterka.
Arek
muza oddająca klimat obrazu super pasuje , film super , nawet tak sie zastanawiałem jak by to było spędzić np miesiąc w takiej latarni i w tych warunkach ,bez szans na powrót na ląd
Napisano 25 maj 2013 - 08:37
Napisano 25 maj 2013 - 08:47
chyba nie w ten temat dałeś ,
Napisano 25 maj 2013 - 10:31
No to ja z troszeczkę innej beczki.
Miło usłyszeć jeszcze ten niepowtarzalny głosik
A tą kapelę przez przypadek znalazłem i strasznie mi się spodobała
Napisano 25 maj 2013 - 12:31
...Miło usłyszeć jeszcze ten niepowtarzalny głosik...
Mój młodszy brat nie trawi Kinga, na dźwięk jego głosu dosłownie szlag go trafia, ja mam zupełnie odwrotnie. Tak to już z Kingiem jest, można go albo kochać, albo nienawidzić, obojętnie ciężko przejść obok tej muzy.
Napisano 25 maj 2013 - 19:36
No to ja z troszeczkę innej beczki.
Miło usłyszeć jeszcze ten niepowtarzalny głosik
A tą kapelę przez przypadek znalazłem i strasznie mi się spodobała
Popylam w środrę an koncert Kinga HELL YEAH!!!
Napisano 25 maj 2013 - 22:38
Napisano 25 maj 2013 - 22:49
Narrator wybitnie irytujący, gdyby nie wędkarskie tło, czułbym się jak na słuchowisku instruktażowym o bezbolesnej aplikacji czopków dla chorych na hemoroidy.
Napisano 26 maj 2013 - 07:50
Pisałem już ze mam słabość do brazylijskich kapel
Pierwszy kawałek już leciwy, drugi troszkę młodszy
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych