a w pawilonie 6 był w ogóle ktoś?
dla spinnigu pawilon 6 był priorytetem
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 13 luty 2016 - 20:56
a w pawilonie 6 był w ogóle ktoś?
Napisano 13 luty 2016 - 21:02
Standardowo castingowo było biednie
Napisano 13 luty 2016 - 21:08
Jeśli chodzi o multiplikatory, to owszem ( chociaż w Daiwie pojawił się Steez w dystrybucji europejskiej)Ale kijków castingowych trochę było ( Graphiteleader, St.Croix, Westin)Standardowo castingowo było biednie
Napisano 13 luty 2016 - 21:18
samo akwarium tez jakoś bidne tzn widziałem jednego marnego szczupaczka, karpi nie liczę
Napisano 13 luty 2016 - 21:21
Cały dzień na targach. Jeżeli miało się ukierunkowane zainteresowanie stoiskami - to na spokojnie z każdym wystawcą i obsługą można było spokojnie i przyjemnie porozmawiać i uzyskać informację, które były w naszym zainteresowaniu. Jak dla mnie to najlepszym stoiskiem było Savage Gear z prezentacją pracy przynęt w basenie, bardzo duże zainteresowanie widzów, stoisko sprzedaży oblegane przez kupujących. Niektórzy zachowywali się tak jakby miało zabraknąć przynęt
Stoisko muchowe nie powaliło mnie. Za to powaliły mnie ceny w bistro barze ! Jakbym był na placu przy wieży Eiffla w Paryżu
Nie mogę pojąć jak to się stało, że nie znalazłem stoiska jerkbait Otworzyłem w Googl plan szczegółowy stoisk i nic! Nie znalazłem, pomimo masy ludzi nie dowiedziałem się, gdzie się ukryli
Bardzo, bardzo przyjemną pamiątką pozostała mi z targów fotka z Jakubek Vagnerem, ambsadorem stoiska DAM i autografem na widokówce pocztowej ze zdjęciami "potworów" z jego wypraw
Przed 18 kręgosłup trzeszczał z przeciążenia i nadszedł czas powrotu do domu.
Napisano 13 luty 2016 - 21:25
Po cichu liczyłem na Złotego Karasia z Megabasami a tam tylko spiny .
Napisano 13 luty 2016 - 21:57
Szczerze powiem iż i mnie rozczarowało stoisko Shimano, ale także niepełna oferta Daiwy,nawet nowych modeli jak na lekarstwo(piszę o castingu, nie wiem jak w spinie?) Spodziewałem się także większej liczby rękodzielników, Świetne stoiska Savage Gear i Dragona oraz Varivasa, Andrzej czekamy na wyprzedaż Twoich perełek Basiu, Rafale i Jędrula jeszcze raz dziękujemy
Dzięki za odwiedziny z samego rana, takiego wjazdu na stoisko nie mieliśmy jeszcze na targach
Zazwyczaj podchodzimy to takich targów z przymrużeniem oka i na luzie, staramy się żeby każdy mógł wziąć w rękę każdy nasz produkt, pomachać wędką, poplątać linki. Niejednokrotnie też kupić jakiś produkt ale nasze marki są tak niszowe że dla wielu wędkarzy to jedyna okazja żeby kupić coś z naszej oferty nie wysyłkowo
Napisano 13 luty 2016 - 22:28
A ja na luziku. Nie jechałem do Poznania (w super towarzystwie chłopaków ze starekołowrotki.pl), że odkryję cokolwiek. Ogarnąłem ten cały bazar bardzo ogólnie nie usiłując nawet skupiać się na gumeczkach, woblerkach i identycznie wyglądających blankach, bo ... to nie jest miejsce na poważne analizy. Dla mnie to wyjazd rekreacyjno - towarzyski. Odbyć wszystkie zaplanowane spotkania, choć by po to aby tylko przybić piątkę lub pogadać dłużej ze znajomymi, z którymi nie sposób spotkać się w ciągu roku/lat. I się udało!!! I to mnie cieszy i to jest bezcenne Nie będę nikogo wymieniał aby kogoś nie pominąć Natomisat opinię o sprzęcie i nowościach i tak zdobędę w inny sposób
Pozdrawiam Wszystkich
PS aha, był mały plan: kupić fajną plecionkę co by grała z nowo zakupionym ATC ... zrealizowane na stoisku Varivasa (Basia, Rafał, Andrzej ... )
Wisienką na torcie tej imprezy, były nieoczekiwane prezenty do "mojej szafy" pod postacią pięknych "kręciołków" (Wojtek, Sebastian... )
Użytkownik BOB1 edytował ten post 13 luty 2016 - 22:56
Napisano 13 luty 2016 - 22:34
Ja tam chciałem podziękować osobom z Jerkbaita które spotkałem za to iż udało się zbić piątkę i milo spędzić czas.
PS
Również spotkałem te dwie fajne dziewczyny w buffach
Napisano 13 luty 2016 - 22:38
Napisano 13 luty 2016 - 22:45
A ja na luziku. Nie jechałem do Poznania (w super towarzystwie chłopaków ze starekołowrotki.pl), że odkryję cokolwiek. Ogarnąłem ten cały bazar bardzo ogólnie nie usiłując nawet skupiać się na gumeczkach, woblerkach i identycznie wyglądających blankach, bo ... to nie jest miejsce na poważne analizy. Dla mnie to wyjazd rekreacyjno - towarzyski. Odbyć wszystkie zaplanowane spotkania, choć by po to aby tylko przybić piątkę lub pogadać dłużej ze znajomymi, z którymi nie sposób spotkać się w ciągu roku/lat. I się udało!!! I to mnie cieszy i to jest bezcenne Nie będę nikogo wymieniał aby kogoś nie pominąć Natomisat opinię o sprzęcie i nowościach i tak zdobędę w inny sposób
Pozdrawiam Wszystkich
na następne targi też się wybiorę.....
Napisano 13 luty 2016 - 22:58
Użytkownik Manniek66 edytował ten post 13 luty 2016 - 23:00
Napisano 13 luty 2016 - 23:12
Panowie,pamiętacie chyba doskonale że był rok w którym targi się nie odbyły.Ludzie przestali chodzić bo po same katalogi nie było warto.Po tej przerwie ruszyło wszystko od nowa,ale już z możliwością handlu.I to skutecznie przyciągnęło zarówno wystawców jak i zwiedzających/kupujących. Jak ludziom dogodzić? Chyba nie realne. A wystarczy przyjść na targi ok. godz.14-15 i już jest wystarczająco luźno na rozmowy,wymachy wędkami i szeroko pojęte poznawanie rynku/oferty.Coś za coś,inaczej widocznie nie może być,taki kraj. Co do alkoholu-wyraźnie wina organizatora ,bo udostępnia "towar" na terenie targów,jednak to tylko jakiś ułamek winy,bo przecież ludzie zazwyczaj wchodzą ze swoim alkoholem.Szokuje jednak to, że widziałem część 'wystawców" tak pozamiatanych że ledwie stali na nogach,byli to głównie ci, którzy nie mieli zbytnio czego pokazać,lub właśnie przyjechali prowadzić rozmowy (biznesowe) :lol:Do castingowców-naprawdę nikt z was nie zauważył stoiska np Kistlera ze sporym wyborem wędek?Złota Rybka -naprawdę sporo multików...........
Napisano 13 luty 2016 - 23:21
Napisano 13 luty 2016 - 23:42
Na targach nie byłem. Żałuję tylko tego, że nie miałem okazji spotkać się z forumowiczami. Z relacji wynika,że coraz bardziej jest to targowisko i coraz bardziej karpiowe. Miałem okazję oglądać (i nie tylko) targi kilkakrotnie, ostatnio w roku ubiegłym.
Ci, którzy chcieli coś kupić, wyjechali raczej zadowoleni, inni wracali z niedosytem.
Większość wystawców, to po prostu sklepy wędkarskie i hurtownie, które w dość mizernym, zimowym sezonie chcą trochę pohandlować. Dlatego tak to wygląda. Wiele lat temu, wystawiali się producenci i importerzy niczego nie sprzedający, było spokojniej.
Czy teraz jest lepiej? Zależy dla kogo, dla jednych lepiej dla innych gorzej. Dla wędkarzy oddalonych od większych ośrodków, to okazja w jednym miejscu duża oferta. Można pooglądać i nawet coś kupić.
Napisano 13 luty 2016 - 23:45
Jak ktoś potrzebuje mam dwie w pdfie wejsciowki i 6 szt. już papierowych, ale te do odbioru bylyby u mnie na stoisku - jeden wchodzi i może komuś pomóc. Temat do ogarniecia.
Dzięki serdeczne za pomoc. Jak będziesz we Wrocku przy jakiejś okazji to służę wszelką pomocą.
Dla mnie targi bardzo udane może z tego powodu, że jechałem zobaczyć konkretne rzeczy. Wszystko co chciałem to sobie dokładnie obejrzałem i sprawdziłem.
Wielkie dzięki dla pana Tomasza z ART-RODU, za rozjaśnienie większości wątpliwości, które mnie ostatnio męczyły. Pozdrawiam.
Bardzo miła i konkretna obsługa w Żbiku, ciekawe wędki Kongera "dedykowane" Street fishingowi zwłaszcza ta najdelikatniejsza, dobre blanki wydają się za rozsądne pieniądze, raczej niewypał z moim ulubionym Mikrosem bo nowe komponenty Fuji wywindowały cenę chyba poza moją percepcję.
Parę nowości mnie zaskoczyło a zapachu kulek, atraktorów, dipów i całej tej karpiowej reszty prawie nie czułem
No i to co najważniejsze to poznanie nowych ludzi, większość to nasi forumowicze, o spotkaniu ze starymi znajomymi nawet nie wspomnę
Edyta: i brakowało mi jakiegoś spokojnego miejsca pod szyldem j.b
Użytkownik FidoAngel edytował ten post 13 luty 2016 - 23:52
Napisano 14 luty 2016 - 02:56
A opłaca się kupować coś na targach?-jak wypadają ceny w stosunku do cen internetowych?
Napisano 14 luty 2016 - 08:40
A opłaca się kupować coś na targach?-jak wypadają ceny w stosunku do cen internetowych?
Zabawne że o konwencjonalnych sklepach już nikt nie wspomina. Ach tak, tam się tylko chodzi zapytać gdzie biorą...
Dobra, ironizuję. Na targach opłaca się kupić tak samo jak w sklepie, internetowym czy normalnym. Ceny są porównywalne. Zaletą jest to, że przynajmniej na niektórych stanowiskach był niemal cały asortyment, a wiadomo: np. dotknąć przynętę, a zobaczyć na zdjęciu to dwie różne sprawy.
Ja jestem zwolennikiem formuły: producenci wystawiają się na targach, macamy macamy, a później jedziemy do przedstawiciela tej firmy do sklepu (lub na stronę sklepu internetowego) i kupujemy to co obejrzeliśmy.
...Płonne nadzieje;)
jeśli 6 to tam gdzie akwarium to byłem, samo akwarium tez jakoś bidne tzn widziałem jednego marnego szczupaczka, karpi nie liczę 2 małe jesiotry
Ale, ale! Był (przynajmniej w piątek) fajny sumek i stadko przyzwoitych okoni, jeden naprawdę bardzo duży. Płetwy tłuszczowe też w dużej liczbie, oczywiście paliowo-tęczowo. Szczupak jak sądzę przypłacił targi życiem, już w piątek miał problemy...
Napisano 14 luty 2016 - 11:02
Napisano 14 luty 2016 - 11:22
W życiu nie piłem gorszego piwa niż ten Lech .
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych