Jedno co mi przychodzi do glowy to to, ze wazne jest jak sie uklada na linii producent - dealer. Produkt moze byc najlepszy ale nikt sie nie podejmie oferowania go (a w kazdym razie nie jako swojego produktu wiodacego), kiedy bedzie kosztowal np. 2 x wiecej niz calkiem dobry obok.
Ten 2x drozszy moze byc lepszy ale nie musi (patrz to co napisal @Friko) bo np. producent napchal tam materialu o takim module, ze stal sie on sztywny jak pret zbrojeniowy i ryby z niego schodza...
A jako ze bedzie zakupiony przez niewielu pasjonatow, trudniej bedzie o rynkowa ocene przed ew. zakupem.
To zas czy cos jest dobre, srednio dobre czy kiepskie weryfikuje rynek. Jasna sprawa, ze producenci wymyslaja nowe serie, zeby zwiekszyc sprzedaz...nasza rola jest nie ulegac na sile checi sprawdzenia, chyba ze mamy zapotrzebowanie.
Ja jestem zupelnie wolny od zadzy posiadania jakiegos wydumanego kija na kosmicznym blanku z modulu 6000mlnpsi. Mam pewnien trzon producentow, sposrod ktorych wybieram blanki.
Nie ma tam zadnych nowosci ani rewolucji, oferuje sie do bólu, do zesrania, od lat, co roku praktycznie to samo.
Jak ktos chce miec lokate kapitalu to lepiej zaczac kupowac złoto, nieruchomosci albo obrazy a wedki (jak dla mnie) sluza do lowienia ryb.
Jak ktos nie kojarzy tego trzonu a go interesuje to zapraszam do lektory forum.

Forum to jest wlasnie glos rynku..
Gumo