Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie
BLANKI

BLANKI MHX

blank mhx

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1330 odpowiedzi w tym temacie

#61 OFFLINE   barwena1977

barwena1977

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 822 post贸w
  • LokalizacjaBia艂ystok

Napisano 18 luty 2010 - 22:57

Chyba wiem co zbroi艂e艣 :mellow:.Mam takie dwie szpady i trzecia ju偶 si臋 zbroi :mellow: .
Pozdrawiam!

#62 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 luty 2010 - 05:37

je艣li uznasz, 偶e z powodu tego rozpasania jestem snobem to zabraknie mi arument贸w i zabijesz mnie jako dalszego dyskutanta na 艣mier膰.

:lol: spokojnie, ja sceptycznie podchodz臋 tylko do ekstrem贸w i ekstremist贸w, regu艂臋 z艂otego 艣rodka popieram i sam jej si臋 trzymam

#63 OFFLINE   S艂awek Oppeln Bronikowski

S艂awek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d偶
  • Imi臋:S艂awek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 19 luty 2010 - 16:10

Cos zamar艂o tutaj ..
Z艂oty 艣rodek to kompromis , czyli oportunizm motorem :D

A s膮 jakie艣 wie艣ci , kto z naszych bedzie szcz臋艣liwym dealerem z艂otego 艣rodka , czyli MHX blanks ?
Nie da艂o sie tego wyczesa膰 z burzy poglad贸w , kt贸ra - w co wierz臋 serdecznie , nikogo nie pozostawi艂a nad膮sanym :D :D

#64 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 luty 2010 - 16:55

Nie czyta艂e艣 uwa偶nie S艂awku, nie zanosi sie na dealera w og贸le, pozostaje indywidualne zaopatrzenie.

Kompromis to nie oportunizm. U nas jako艣 tak jest 偶e musi by膰 po bandzie - jak mas贸wka, to ostatni najtanszy ch艂am, jak z pracowni, to to co najmniej 2 ko艂a zostaw, bo inaczej kij nie na poziomie :lol:

A dla mnie, pomi臋dzy jednym ektremum a drugim, jest do zagospodarowania ogromna przestrzen dobrych i bardzo dobrych produkt贸w za rozs膮dne pieniadze. Chyba 偶e to nazywasz oportunizmem, to og艂aszam si臋 pierwszym oportunist膮 !

<_<

#65 OFFLINE   S艂awek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d偶

Napisano 19 luty 2010 - 17:56

Tak po prawdzie , to trudno by艂oby mi nakre艣li膰 og贸lne granice ekstremizmu sprz臋towego . Napewno nie jest to SCV , ATCV , czy cho膰by XMG bo wysz艂o by na to , 偶e taki Vivian albo Loomis brothers to ekstremistyczne farmazony , ze swoim nieobyczajnym uwielbieniem do lepszych form grafitowych konstrukcji . O tolerancj臋 tu upraszam B) , miej ty sobie zachwyt do segmentu ekonomicznego lub chi艅szczyzny , ale mnie pozw贸l publicznie uwielbia膰 SCIV Inshore , kt贸ry jest najzwyczajniej 艣wietny .. :D

#66 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 luty 2010 - 21:13

Nowy inshore jest 艣wietny to prawda - ale jest r贸wnie偶 wiele ta艅szych blank贸w na kt贸rych mo偶na zbudowa膰 bardzo dobre w臋dki, bardzo sprawne narz臋dzia do 艂owienia ryb w r臋kach w臋dkarza.Nie s膮dz臋 te偶, 偶e dodatkowe dolary wydane na SCIV czy SCV b臋d膮 si臋 automatycznie przek艂ada膰 na sukces nad wod膮 <_< natomiast na pewno b臋d膮 si臋 przek艂ada膰 na samopoczucie w艂a艣ciciela - no, mo偶e do czasu a偶 kto艣 na s膮siedniej 艂贸dce nie daj Bo偶e chi艅szczyzn膮 nosa utrze B)

Ro偶nie mo偶na podchodzi膰 do w臋dek, ja sam przemierzy艂em w tym podej艣ciu pewn膮 drog臋. Kiedy艣 got贸w si臋 by艂em doszukiwa膰 w kijach duszy itp farmazon贸w, obecnie uwa偶am je wy艂膮cznie za narz臋dzia do 艂owienia ryb - i prawd臋 m贸wi膮c, jedne z prostszych narz臋dzi kt贸rych u偶ywa wsp贸艂czesny cz艂owiek. Maj膮 by膰 sprawne, niezawodne i kosztowa膰 rozs膮dne pieni膮dze. Zachwytu tzw. koneser贸w wzbudza膰 nie musz膮 <_<

#67 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 post贸w
  • LokalizacjaDolny 艢l膮sk
  • Imi臋:Waldek

Napisano 19 luty 2010 - 21:20

Nowy inshore jest 艣wietny ............... <_< natomiast na pewno b臋d膮 si臋 przek艂ada膰 na samopoczucie w艂a艣ciciela ............... <_<

Co racja, to racja ;) .
Taki jeden, SC IV (inshore), mieszakj膮cy obecnie w czarnej tubie, za szaf膮, wyra藕nie poprawia moje samopoczucie :mellow: .

I jeszcze.
M贸j kij, m贸j w艂asny zachwyt wzbudza膰 musi.

#68 OFFLINE   S艂awek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d偶

Napisano 19 luty 2010 - 21:45

Co 偶e艣 si臋 tak upar艂 i okopa艂 , p.Pawle , na te codziennie niskie ceny. To przecie偶 ostatnia , decyduj膮ca rzecz dla pasjonata .. :D

#69 OFFLINE   Gumofilc

Gumofilc

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6193 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 luty 2010 - 21:54

@Friko
Moja szko艂a... <_<

To prawda, Waldku, samopoczucie jest wazne i dlatego nie scigamy posiadaczy SC V badz GLX badz tym podobnych...

Gumo

#70 OFFLINE   艁ukasz Masiak

艁ukasz Masiak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 293 post贸w
  • LokalizacjaGda艅sk

Napisano 19 luty 2010 - 22:14

@Friko

Nawet wbijaj膮c gw贸藕d藕 mo偶na u偶y膰 lepszego, lepiej wywa偶onego , odpowiedniego m艂otka i zrobi膰 to szybciej –mo偶na te偶 kupi膰 topexa i te偶 to zrobi膰 z powodzeniem . Ale oczywi艣cie najpierw trzeba mie膰 odpowiedni膮 technik臋 aby dostrzec korzy艣ci p艂yn膮ce z lepszego narz臋dzia. Nie ka偶dy tego potrzebuje .

We wszystkim mo偶na i powinno si臋 d膮偶y膰 do perfekcji –je偶eli jest si臋 pasjonatem . Chyba troch臋 si臋 zajmowa艂e艣 strzelectwem -tam to ceny sprz臋tu s膮 dopiero kosmiczne –jako艣 na zawodach nikt z procy nie strzela . Trzeba mie膰 umiej臋tno艣ci –oczywi艣cie i talent . Ale przy podobnych umiej臋tno艣ciach sprawdzony , przetestowany i dobrany sprz臋t sportowy daje przewag臋 oraz satsfakcj臋 – i zawsze b臋dzie mia艂 wy偶sz膮 cen臋 –a jak jest dobry to si臋 obroni . Z kolei mas贸wka montering w przyst臋pnej cenie + „walec korkowy aa, ab szpachla master high end „ w kicie z rozstawem fuji new concept i nalepk膮– zrobi obr贸t .

Poprostu ka偶dy ma inne podej艣cie i nic w tym z艂ego :D

Pozdrawiam

艁ukasz

#71 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 luty 2010 - 23:29

Zgadza si臋 艁ukaszu, zajmowa艂em si臋 troch臋 strzelectwem i nadal strzelam rekreacyjnie. Mo偶na wyda膰 maj膮tek na stuff - lunetki na tripodzie, super spluwy, drog膮 amunicj臋 - i nadal nie ma si臋 szans z go艣ciem obok kt贸ry ma lepsz膮 r臋k臋 i stalowe nerwy. Sprz臋t nie czyni uczyni ani strzelca, ani w臋dkarza. S膮 go艣cie kt贸rzy na zawodach robi膮 setk臋 ze zwyk艂ego margolina, wierz mi B) Dopiero zawodnicy na najwy偶szym poziomie s膮 w stanie drobne r贸偶nice przeku膰 na wynik - dla ca艂ej reszty jest to prostu popelina.

Piszesz o d膮偶eniu do perfekcji - rozumiem. Tylko co to oznacza dla w臋dkarza? Czy to musi by膰 d膮偶enie do najlepszego, najdro偶szego sprz臋tu? Dla mnie - niekoniecznie. Zamiast wyda膰 dodatkowy 1000z艂 na kij, wol臋 go do艂o偶y膰 do wyjazdu w miejsce gdzie swoim zwyk艂ym szarym Lamim z G-1000 b臋d臋 艂owi艂 porz膮dne ryby. Dwa razy tyle zaoszcz臋dz臋 dokr臋caj膮c do niego chi艅skiego Slammera zamiast Morethana. Dzi臋ki temu - jak偶e ochydnemu :lol: - zestawowi na pewno z艂owi臋 wi臋cej ryb i stan臋 si臋 lepszym w臋dkarzem, ni偶 pieszcz膮c w domu kolejne cude艅ka na poziomie SCV czy GLX S膮 oczywi艣cie ludzie kt贸rych sta膰 i na to i na to - i bardzo dobrze, nie zazdroszcz臋 im, niech b臋dzie takich jak najwi臋cej.

Natomiast tym kt贸rzy musz膮 dokonywa膰 wybor贸w radzi艂bym sie po prostu zastanowi膰 czy wol膮 do艂o偶y膰 do kija czy np. do biletu na dobre 艂owisko :unsure:

#72 OFFLINE   艁ukasz Masiak

艁ukasz Masiak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 293 post贸w
  • LokalizacjaGda艅sk

Napisano 19 luty 2010 - 23:55

Pawle
Chyba powoli doszli艣my do tego samego :D . Ja nie proponuje osobie zielonej najwy偶szej p贸艂ki bo po co . Nie jestem dobrym handlowcem bo jestem zbyt szczery wobec klienta . Natomiast jest wiele os贸b kt贸re 艂owi膮 na艣cie lub wi臋cej lat , specjalizuj膮 si臋 , s膮 nad wod膮 ponad 100 razy w roku i potrzebuj膮 czego艣 innego dopasowanego , bo ze starego sprz臋tu wyci膮gn臋li max mo偶liwo艣ci . Czy to nie s膮 fachowcy najwy偶szej klasy . Nie neguje linii mhx czy Batson –ka偶dy mia艂 pierwszy samoch贸d , rakiet臋 do tenisa lub co艣 innego . Te blanki mog膮 by膰 najlepszym za te pieni膮dze co jest na rynku . Ale nie mo偶na te偶 kategorycznie twierdzi膰 ,偶e ka偶dy kto wyda troch臋 wi臋cej na sprz臋t to snob , st膮d ju偶 kr贸tka droga do tego , ze jak ma pieni膮dze to z艂odziej , a jak z艂odziej to pijak , bo ka偶dy pijak to z艂odziej :lol: - szkoda 偶e takich dyskusji nie wida膰 w dziale o fotografii w臋dkarskiej i sprz臋cie – tam do dopiero popeliniarze same .

Pozdrawiam

艁ukasz

#73 OFFLINE   klosskuba

klosskuba

Forumowicz

• PATRON
  • PipPip
  • 112 post贸w
  • LokalizacjaPyskowice

Napisano 20 luty 2010 - 00:33

Witam.
Obywatele nasi, po latach mizerii, miernoty i...biedy, lubi膮 otacza膰 si臋 rzeczami najleprzymi, czytaj najdro偶szymi, nawet jak ich obiektywnie na to zwyczajnie nie sta膰. Jest w tym co艣 z prawdy. I zgadzam si臋 z tym, 偶e taka postawa jest g艂upia, je偶eli zak艂ada kupno rzeczy najdro偶szej tylko dla samego faktu pokazania si臋. Takie jaja widzia艂em ostatnio w sklepie narciarskim gdzie pan, kt贸ry zamierza艂 uczy膰 si臋 je偶dzi膰, kupi艂 sobie zawodnicze volkle bo by艂y najdro偶sze i to pomimo gwa艂townych protest贸w sprzedaj膮cego i kompletnego braku przydatno艣ci tych nart do nauki. Tak samo w臋dkarz, kupuj膮cy kij tylko dla tego 偶e jest drogi, bez zastanowienia si臋 do czego ma s艂u偶y膰 i czy poczuje - wykorzysta r贸偶nic臋, jest g艂upcem - snobem, ale 艣wiadomy wyb贸r drogiego sprz臋tu o walorach u偶ytkowych leprzych b膮d藕 innych, akurat po偶膮danych, nie jest niczym zdro偶nym i dziwnym. Tak samo jak to 偶e kto艣, pracuj膮c w lesie wola艂by mercedesa G od daewoo musso.

#74 OFFLINE   Friko

Friko

SUM

• Super moderatorzy
  • 18685 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 luty 2010 - 01:13

Jak jest w fotografii trudno mi powiedzie膰, my艣l臋 偶e tam sprz臋t ma jednak du偶o wi臋ksze znaczenie, bo jest to hobby bardziej techniczne od w臋dkarstwa jednak. Choc na pewno znaczenie sprz臋tu w kt贸ryms momencie si臋 konczy - gdyby by艂o inaczej wystarczy艂oby zainwestowac kase w sprzet i tylko inkasowac wygrane w konkursach

Ale do meritum. Powiem szczerze 偶e sam u偶ywam bardzo r贸偶nego sprz臋tu. I tego z kategorii kt贸re 艣mia艂o mo偶na zaliczy膰 do snobistycznych, i tego okre艣lanego tu mianem chi艅szczyzny.

Kiedy艣 przywi膮zywa艂em du偶o wi臋ksz膮 wag臋 do szczeg贸艂贸w ni偶 obecnie powiem szczerze, jako艣 艂atwiej odnajdywa艂em si臋 w rozmowach o r贸偶nych sprz臋towych niunansach.
Po jakim艣 czasie, by膰 mo偶e rzeczywi艣cie pod wp艂ywem Gumofilca B) , doszed艂em jednak do tego 偶e dobra w臋dka jest wtedy kiedy tak naprawd臋 mog臋 na niej polega膰 i...zapomnie膰 o niej nad wod膮 - po prostu 艂owi膰 ryby. Zauwa偶y艂em nawet tak膮 prawid艂owo艣膰, 偶e na sprz臋t kt贸rym si臋 pos艂uguj臋 zwracam uwag臋 dopiero wtedy kiedy z rybami zaczyna by膰 kiepsko B)

Zda偶y艂o si臋 mi te偶 tak par臋 razy, 偶e dobrze po艂owi艂em wbrew wszelkim teoriom - okonie na plecionke 30lb, jazie na zestawy na kt贸re wedle wszelkich teorii nie powinienem ich wyj膮膰 itp itp

Musz臋 powiedzie膰 偶e na skutek rozmaitych do艣wiadcze艅 coraz bardziej sceptycznie zaczynam podchodzi膰 do kwestii sprz臋towych. My艣le 偶e wiele jest wok贸艂 tego przesadzonego szumu i zad臋cia, a tak naprawd臋 mamy do czynienia ze stosunkowo prostymi narz臋dziami kt贸re maj膮 wykona膰 swoj膮 prac臋. Nie zauwa偶y艂em te偶 du偶ej korelacji nad wod膮 pomi臋dzy warto艣ci膮 w dolarach czy z艂ot贸wkach sprz臋tu kt贸rego u偶ywam a moimi wynikami (oczywi艣cie ca艂y czas z istotnym zastrze偶eniem 偶e trzymaj膮c si臋 z艂otego 艣rodka nie korzystam ze sprz臋tu no-name jednak )

S膮 takie korelacje w innych obszarach, np. takich 偶e najwi臋ksze ryby z艂owi艂em na sprz臋t stosunkowo mocny na du偶e przyn臋ty itp. Owszem 艂owi si臋 przyjemniej np. troch臋 l偶ejszym kijem - ale niekoniecznie przek艂ada si臋 to na wyniki B) Uwa偶am 偶e poziom podstawowej oferty wi臋kszo艣ci uznanych producent贸w (pomijajac nieudane modele w tej czy innej serii bo te ka偶demu si臋 zdarzaj膮) jest na tyle dobry, 偶e daje mo偶liwo艣膰 pe艂nego wykorzystania w臋dkarskich mo偶liwo艣ci je艣li tylko znajdziemy si臋 we w艂a艣ciwym miejscu i we w艂a艣ciwym czasie. W tym sensie, oczywi艣cie przesadnie pisze o snobizmie ludzi kt贸rym takie podej艣cie nie wystarcza - nie w tym sensie ze mam komus cos do zarzucenia - ale bardziej jako wyraz swojego przekonania ze warto艣膰 dodana wysokopu艂kowych modeli nie jest tak znowu wielka. I je艣li mowa o indywidualnym dopasowaniu - bo s艂usznie na to zwracasz uwag臋 - te偶 艂api臋 si臋 na tym 偶e np. poszukuj膮c jakiego艣 specyficznego ugi臋cia cz臋sto model kt贸ry mi bardziej odpowiada znajduj臋 w ni偶szej p贸艂ce a nie wy偶szej. W tym znaczeniu, pewnie si臋 ze mn膮 nie zgodzisz ale nie musisz - uwa偶am 偶e Batsonem RX6 czy Lamiglasem G-1000 mo偶na po艂owi膰 r贸wnie dobrze jak SCV czy GLX-em!

Natomiast jak b臋dzie z blankami MHX - trudno mi powiedzie膰, bo nie mia艂em w r臋ku 偶adnego, my艣l臋 偶e z przczyn, o kt贸rych pisa艂em wcze艣niej, jest szansa 偶e b臋d膮 to porz膮dne wyroby za przyst臋pn膮 cen臋 - i chcia艂bym 偶eby tak by艂o.
S膮 te偶 inne g艂osy, bardziej sceptyczne, gdy偶 blanki te s膮 podejrzanie niedrogie i importowane.
I tak chyba w dw贸ch zdaniach mo偶naby podsumowa膰 t膮 dyskusj臋 o nowych blankach z serii MHX :D

#75 OFFLINE   艁ukasz Masiak

艁ukasz Masiak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 293 post贸w
  • LokalizacjaGda艅sk

Napisano 20 luty 2010 - 01:30

Pawle

Sam 艂owi臋 na starego Lamiglasa g-1000 i na mu638 mb 704 atc II i 艂owi mi si臋 艣wietnie . Nie rozumiem w Twoim toku rozumowania jednej rzeczy czemu zamiast G-1000 nie kupi艂e艣 alternatywy z RX6 Batsona :D -mia艂by艣 du偶o wi臋cej pieni臋dzy na wypraw臋 .

Pozdrawiam

艁ukasz

#76 OFFLINE   S艂awek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d偶

Napisano 20 luty 2010 - 07:12

Pieknie si臋 wieczorem u艣pi艂em po irish leku za偶ytym szklank膮 , przeciw influenzy , skutecznie i przyjemnie co bardzo wa偶ne ..
Po ilu艣 tam latach doszed艂em do przekonania , 偶e ze sprz臋tem jest identycznie jak z samym 艂owieniem . Najpierw cz艂ek pr贸buje z艂owi膰 cokolwiek , p贸藕niej jeszcze wi臋cej rozmaitych cokolwiek , nast臋pnie same okazy . A met膮 do kt贸rej nie wszyscy docieraja , jest na po艂y abstrakcyjna , na po艂y intelektualna gra czy te偶 rozrywka , kt贸ra to jest moim zdaniem najlepszym z etap贸w . Kiedy id臋 nad wod臋 aby z艂owi膰 konkretn膮 ryb臋 ; jak膮 chce , tam gdzie wybior臋 i tak jak ja chc臋 , dobieraj膮c idealnie sprz臋t , konstruuj膮c niezb臋dne wabie , i trafiaj膮c w jej gust , miejsce 偶erowania . I maksymalnie pi臋knie , bo niepowtarzalnie .. :D
Oczywi艣cie nie wszyscy musz膮 do tej mety dobiec , bo wygranych z regu艂y jest ma艂o ..

U nas spor膮 role odgrywa miejsce z kt贸rego zbiorowo wystartowali艣my . Je偶eli punktem odniesienia by艂 Polsping i jego dyktowaci zamiennicy , to ka偶dy lepszy model zdaje si臋 chwytem p.Boga za kolana i ostatecznym darem niebios . Je艣li wystartowa艂e艣 od powiedzmy przyk艂adowo Premiera , albo kt贸rego艣 bud偶etowego Batsona , to perspektywa i osobiste preferencje po jakims czasie s膮 zupe艂nie inne . I jest to na og贸艂 ruch do przodu . Bo z czasem si臋 do tego dochodzi . Niekoniecznie z personalnym biletem ulgowym .. :D

#77 OFFLINE   pablom

pablom

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2024 post贸w
  • LokalizacjaSulej贸wek

Napisano 20 luty 2010 - 08:03

Tak sobie czytam Wasz膮 dyskusje i musz臋 przyzna膰 Wam racj臋 偶e cena nie oznacza jako艣ci, ale zapominacie o jednej rzeczy. Jest druga strona, a mianowicie marka. Jakie艣 dwa tygodnie temu by艂em na spotkaniu z dystrybutorem pewnej znanej na 艣wiecie marki, nazwijmy j膮 X <_< X jest znana na 艣wiecie, robi kije od 艂adnych kilkudziesi臋ciu lat. Nie jest tania, ba nawet powiedzia艂bym 偶e jest droga, ot 艣rednia cena za kij oscyluje wok贸艂 2000 -2500pln. Oczywi艣cie du偶a cz臋艣膰 tych w臋dek jest robiona na wschodzie (nie koniecznie Chiny). I teraz pytanie: Czy obni偶aj膮c ceny o 20-30% sprzedawa艂o by si臋 wi臋cej tych wyrob贸w? Ot贸偶 nie. Dochody firmy by pozosta艂y takie same b膮d藕 uleg艂y zmniejszeniu. Nikt nie produkuje kij贸w, blank贸w czy wk艂ad贸w do d艂ugopis贸w dla samej idei. Nowy musi zdoby膰 pozycj臋 na rynku, musi dotrze膰 do klient贸w, aby ci mogli o nim pisa膰 i go poleca膰. W dzisiejszych czasach, przy nat艂oku tanich i cz臋sto dobrych wyrob贸w ze wschodu, firmy nie maj膮 wi臋kszego wyj艣cia - no chyba 偶e kto艣 ma olbrzymie nak艂ady na reklam臋. Ka偶dy kalkuluje.

S膮 pewne kanony kt贸re pomagaj膮 zrobi膰 interes. Czy powiedzmy maybach a偶 tyle lepszy jest od S klasy, 偶eby p艂aci膰 cz臋sto 1000% wi臋cej? Nie, ale wiele os贸b go kupuje, z tych samych powod贸w dla kt贸rych jeden 艂owi batsonem a drugi CD, czy orwisem. Pewnie niekt贸rzy z Was widzieli sytuacje jak z dowcipu. Przychodzi facet do sklepu w臋dkarskiego i m贸wi 偶e jedzie z klientem na ryby ale nie ma poj臋cia z czym to si臋 je bo si臋 na tym nie zna. Ekspedient wybieram mu kij, ko艂owrotek, link臋, 艣piochy i kilka innych duperel. Facet p艂aci 10 000 - 15 000 i wychodzi zadowolony. Ale id臋 o zak艂ad 偶e gdyby sprzedawca mia艂 tylko jaxona i ten sam zestaw by kosztowa艂 艂膮cznie 1500pln to go艣膰 by niczego nie kupi艂 i poszed艂 by do konkurencji kt贸ra ma nieco inny, dro偶szy wyb贸r.

#78 OFFLINE   pitt

pitt

Jad臋 na ryby ... na zawsze

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9353 post贸w

Napisano 20 luty 2010 - 08:17

Witam.
Obywatele nasi, po latach mizerii, miernoty i...biedy, lubi膮 otacza膰 si臋 rzeczami najleprzymi, czytaj najdro偶szymi ...

tu mi sie przypomina taka angedota ... do restauracji wchodzi nowobogacki, przywoluje kelnera i pyta:
- co macie najdrozszego na karcie menu?
- kawior z bielugi, prosze szanownego pana
- a co to jest?
- jajka jesiotra, prosze szanownego pana
- to poprosze dwa ... na twardo

milego weekendu :D

#79 OFFLINE   S艂awek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4967 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d偶

Napisano 20 luty 2010 - 08:24

Pablom , :D otwierasz nam nowy plan , kt贸rym jest zwyczajny snobizm sprz臋towy , kt贸ry to chodzi w zupe艂nie innej kategorii . Podczas gdy my pr贸bujemy sobie wykaza膰 r贸偶nic臋 mi臋dzy SC III , a powiedzmy SC IV czy te偶 SCV , oraz zasadno艣膰 takiego wyboru .
Skoro r贸偶nica jest ewidentna , i do艣膰 艂atwa do zauwa偶enia , Friko jest niechybnie skazany na odwr贸t z tak m臋偶nie i przemy艣lnie bronionej plac贸wki , bo bro艅 ma kr贸tkiego zasi臋gu :mellow: :mellow:

#80 OFFLINE   barwena1977

barwena1977

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 822 post贸w
  • LokalizacjaBia艂ystok

Napisano 20 luty 2010 - 09:19

Witam!
MHX dopiero wychodzi z ofert膮 i wydaje mi si臋 偶e mo偶e si臋 to r贸wnie dobrze sko艅czy膰 jak kazus Batsona.Tzn. tym 偶e zaczn膮 od ta艅szych,nieoniecznie z艂ych blank贸w a sko艅cz膮 z kilka lat na blankach z wysokiej p贸艂ki.Bo chyba nikt nie powie 偶e serie Batsona z RX8 to produkty z ni偶szej p贸艂ki, du偶o gorsze chocia偶by do CD Blue Rapid,niw wspominaj膮c o Avidach czy Legendach z SCIV?Nie wspominaj膮c o absolutnie megatopowej RX8+.Kiedy艣 na jakim艣 forum w USA 艣ledzi艂em tak膮 dyskusj臋 na temat blank贸w.Konkluzja by艂a taka 偶e Batson jest bee bo nie produkuje w USA i nie u偶ywa mat od Toraya i wog贸le jest be bo to nie blanki HM.Po wprowadzeniu RX8 i RX8+ argumenty wypad艂y z r膮k ale i tak pozosta艂y dla niekt贸rych bee bo dalej bez Toraya i co najgorsze fujj, z Chin.
Tak sobie my艣l臋 偶e troszk臋 ta dyskusja jest o niczym, bo nikt nie trzyma艂 tych kijk贸w w r臋ku.

R贸wnie偶 z jednym lub wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 s艂贸w kluczowych: blanki, blank, mhx

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2

0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych