Chyba wiem nawet z której aukcji ten TD. Kończyła się 15 marca??? Jak to ten sam, to opis trochę niezgodny z rzeczywistością.
Ryobi, Spro, Dragon, Daiwa, - Serwis kołowrotków.
#241 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2016 - 20:44
- milijon i Pawgas lubią to
#242 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2016 - 21:26
Ten kończący się 15 to był bodajże 930i Ten jest rozmiar mniejszy
#243 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2016 - 07:45
A od kogo ta paczka niby ? Bo skoro w tym temacie.......
He he no ode mnie by taki po serwisie nie wyszedł. Fakt, Paweł nie napisał tego odrazu że kupił na alledrogo i mógł by ktoś sobie pomyśleć .................., widać, że ktoś kto go rozbierał wcześniej dowalił prawdopodobnie taniego smaru Mikado sądząc po barwie no i napakował bez pojęcia, cztery czy pięć młynków by tym można posmarować.
Paweł daj smaru też na zbijak kabłąka, na sprężynę bo tam pewnie sucho, na drugiej stronie w osadzeniu kabłąka również tylko przy zdejmowaniu boczka na rotorze uważaj bo TD nie mają śruby przytrzymującej sprężynę i lubi wystrzelić. Tarcze hamulcowe w TD jeśli masz takie białe lepiej pracują tzn. hamulec jest precyzyjniejszy jak są posmarowane oliwką nie smarem.
Użytkownik Hunter_pike edytował ten post 26 marzec 2016 - 07:46
#244 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2016 - 10:52
He he no ode mnie by taki po serwisie nie wyszedł. Fakt, Paweł nie napisał tego odrazu że kupił na alledrogo i mógł by ktoś sobie pomyśleć .................., widać, że ktoś kto go rozbierał wcześniej dowalił prawdopodobnie taniego smaru Mikado sądząc po barwie no i napakował bez pojęcia, cztery czy pięć młynków by tym można posmarować.
Paweł daj smaru też na zbijak kabłąka, na sprężynę bo tam pewnie sucho, na drugiej stronie w osadzeniu kabłąka również tylko przy zdejmowaniu boczka na rotorze uważaj bo TD nie mają śruby przytrzymującej sprężynę i lubi wystrzelić. Tarcze hamulcowe w TD jeśli masz takie białe lepiej pracują tzn. hamulec jest precyzyjniejszy jak są posmarowane oliwką nie smarem.
Tak smar dałem na zbijak, było sucho. Z tą sprężynką to było zabawy W końcu włożyłem ją i przytrzymałem na płasko nożykiem zakładając boczek.
Edit. Korby włożone tylko do zdjęcia, ale Red z tą dragonowską korbą nawet się ciekawie prezentuje
Załączone pliki
Użytkownik pablo07 edytował ten post 26 marzec 2016 - 11:05
#245 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2016 - 07:10
Paweł no i jak Ci teraz oba pracują po własnym serwisie? widzisz różnice? luzy kasowałeś?
#246 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2016 - 11:02
Przemku, red chodzi płynnie po wymianie smaru. W tym przypadku luzów nie musiałem kasować, choć na przekładni jest delikatny. Co do Td praca się poprawiła, ale jest większy luz na przekładni i czuć pracę. Po wymianie jest lepiej niż przed,wiadomo, ale chyba dostanie nową przekładnie.
#247 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2016 - 22:30
#248 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2016 - 18:06
Właśnie sprawdziłem przesyłkę od kolegi Hunter_Pike. Obydwa kręciołki (Red i Zauber) działają tak jak powinny, w ramach serwisu dostałem dodatkowe łożyska gratis, kontakt wzorowy, czas serwisu błyskawiczny, polecam;)
- Hunter_pike lubi to
#249 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2016 - 19:40
Cieszę się Macieju że zadowolony, jak po sezonie i przełowieniu pod obciążeniami Twoje zadowolenie nie zniknie tym bardziej będzie mi miło.
#250 OFFLINE
Napisano 02 kwiecień 2016 - 17:42
Zapowiedziane wczoraj Team dragon 920 i oraz Spro red arc
Team dragon - łożysko w rolce zamienione na ezo smr, standard serwis. Ktoś wcześniej już młynek serwisował ale bardzo nieumiejętnie bo w śrubie mocującej oś z koszem wodzika niestety całkiem zerwane gniazdo do odkręcenia tej śruby co widać na zdjęciu. Poradziłem sobie ale wymagało to zdecydowanie więcej czasu. Plastikowa tulejka u podstawy piniona była źle założona, powinna być tak jak na jednym z zdjęć. Brakowało podkładki pod przeciwna stronę głównego koła przekładni i pod śrubą rotora, obie dołożyłem. Kołowrotek kręci jak przystało na używkę po serwisie, luzy minimalne. Zajechany nie jest.
Spro red arc - chyba po małej burzy piaskowej , doprowadzony do kultury, wymienione łożysko na ezo smr, wymienione łożysko na głównym kole przekładni bo stare szumiało, delikatnie czuć przekładnię ale da się spokojnie łowić. Wymyty i nasmarowany gdzie trzeba.
Przemek,
Kołowrotki dotarły.Wszystko Ok .Tobie dziękuję za miłe i fachowe podejście do tematu a innym polecam serwis u Ciebie.
- Hunter_pike lubi to
#251 OFFLINE
Napisano 02 kwiecień 2016 - 20:40
#252 OFFLINE
Napisano 03 kwiecień 2016 - 12:56
Dziś kolejnych dwóch pacjentów nadesłanych przez następnego kolegę jb.pl miałem na stole operacyjnym: Dragon Maxima i Spro red arc. Oba młynki dobrze dojechane, przekładnie słychać i czuć było po pierwszym zakręceniu korbą każdego z kołowrotków. Widać że nie były oszczędzane. Resztę opisu każdego z osobna.
Dragon na tarczach hamulca suchutki, zanieczyszczony, w rolce czarna maź, zbijak i sprężyna kabłąka suchutkie, środek przedstawia foto - opisywać nie trzeba, łożysko w rolce zamienione na ezo smr nierdzewne. wszystko umyte, nasmarowane, skasowany luz przekładni, skasowany znaczny do minimalnego (jaki jest wymagany) luz na posuwie szpuli, skasowany luz wzdłużny na osadzeniu korby, dołożona podkładka pod rotor bo tam jej brakowało, dołożona podkładka na łożysko piniona oraz na łożysko na głównym kole przekładni. Młynek po serwisie pracuje z właściwą dla niego kulturą, minimalnie słychać przekładnię ale jest to przy tym zużyciu jej już nieeliminowalne moim zdaniem, podczas łowienia nie powinno być tego pod obciążeniem słychać. Pewnie bardziej będzie słychać plecionkę na przelotkach niż przekładnię. Spokojnie jeszcze trochę posłuży.
Drugi z młynków Spro red arc z dwoma szpulami, match (z jedną tarczą tylko) i normalną (standard hamulec). W obu szpulach zrobiony porządek z hamulcami, nasmarowane łożyska, łożysko w rolce zamienione na ezo smr nierdzewne, bebeszki umyte i nasmarowane, luz wzdłużny korby skasowany, luz na przekładni skasowany, luz na posuwie szpuli skasowany do wymagalnego, sprężyna i zbijak dostały smar, również na przeciwną stronę kabłąka trzeba było dać smaru bo susza. Środek jak widać na foto, smarowidło jakieś ktoś mu chyba dokładał ale kiepskiej jakości. Dołożone podkładki pod łożysko na pinionie, pod rotor i na przekładni kasujące luzy i korygujące pracę przekładni bo ząbkowanie było czuć. Praca zadowalająca choć do nówki nie śmiganej mu brakuje, myślę że właściciel powinien być zadowolony, no ale to sam już oceni.
- gregor269 i pablo07 lubią to
#253 OFFLINE
Napisano 03 kwiecień 2016 - 13:26
Jaki rozmiar podkładek użyłeś pod rotor i łożysko piniona.Co chciałeś uzyskać dając podkładkę na dolnym prawym foto?
Użytkownik Kadet edytował ten post 03 kwiecień 2016 - 13:30
#254 OFFLINE
Napisano 03 kwiecień 2016 - 13:30
Pod rotor 8x10x0,2, pod łożysko na piniona 7x9x0,3 oczywiście w redzie, w dragonie pod łożysko piniona poszła podkładka 7x9x0,2 a pod rotor 8x10x0,2, na przekładniach dostały młynki korektę 7x9x0,1 i 7x9x0,2 w zależności od potrzeby. Podkładka ta moim zdaniem minimalnie podnosi rotor na podstawie oparcia rotora na łożysku, eliminuje to wycieranie się podstawy rotora i poprawia nawój głębokiej szpuli w redzie.
Użytkownik Hunter_pike edytował ten post 03 kwiecień 2016 - 13:34
#255 OFFLINE
Napisano 03 kwiecień 2016 - 14:20
- Hunter_pike lubi to
#256 OFFLINE
Napisano 03 kwiecień 2016 - 15:19
Ale masz fajne podkładki he he ;-)
No to te fajne od Ciebie.
#257 OFFLINE
Napisano 03 kwiecień 2016 - 18:12
- Hunter_pike lubi to
#258 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2016 - 09:26
Kolejny młyneczek kolegi z jb.pl dotarł wczoraj tym razem td 920. Zajechany bym powiedział dość solidnie, jak widać na foto smarowany jakiś czas temu przez kogoś smarem Quantum z którego zostało to co widać - kisiel, nawalone zresztą tego smaru tyle że trzy kołowrotki by przesmarował. Łożyska na pinionie i głównym kole przekładni do wymiany bo szumią tak jak by ktoś je wymył z smaru w benzynie ekstrakcyjnej i wrzucił w piasek. Rolka kabłaka założona odwrotnie, pogubione podkładki dystansujące rolkę na śrubie. Rolka doprowadzona do normalności w funkcjonowaniu, łożysko było ezo smr więc nie zamieniałem zgodnie z zleceniem właściciela kołowrotka. W knobie czysto nie było. Oporówka zawalona smarem. W zbijaku kabłąka czarna maź, z drugiej strony susza . Hamulec wyczyszczony i poprawiona jego praca. Bebeszki umyte, posmarowane, luzy pokasowane, szumiące łożyska zostaną jutro zamienione bo takiego rozmiaru nie miałem na stanie na dziś.
Na lekko jeszcze pokręci ale jak dostanie coś ciężkiego na koniec linki czy żyłki jako przynętę, długo nie pojedzie i będzie przekładnię słychać mimo serwisu. Jutro odsyłam.
Dziś dotarły też dwa kolejne kołowrotki innego kolegi z jb.pl jakie trafią na stół operacyjny jutro - Ryobi zauber 4000 i Penn Spinfisher V SSV3500, foto jutro wieczorem.
#259 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2016 - 20:56
Dotarły dziś do mnie po serwisie u Przemka dwa młynki , Dragon Maxima i Spro red arc
Młynki zyskały nowe życie, jestem mega zadowolony i z czystym sumieniem mogę polecić serwis.
Sam czekam na dopływ gotówki i wysyłam następne
Świetna robota Przemku , tak trzymaj i dziękuję jeszcze raz
- Hunter_pike lubi to
#260 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2016 - 21:49
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych