A moze po prostu chcieli zrobic cos po swojemu, a nie tak jak 'zazwyczaj'?
Tez obstawiam ta opcje.
Bardziej mnie ciekawi jak uchwyt osadzili na blanku Na jakie rozwiazanie sie zdecydowali.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 19 luty 2016 - 10:31
A moze po prostu chcieli zrobic cos po swojemu, a nie tak jak 'zazwyczaj'?
Tez obstawiam ta opcje.
Bardziej mnie ciekawi jak uchwyt osadzili na blanku Na jakie rozwiazanie sie zdecydowali.
Napisano 19 luty 2016 - 10:35
Mi to nie przeszkadza. Jeśli ktoś przykłada uwagę do takich rzeczy to może mu przeszkadzać ale mi nie a może Konger zrobił tak specjalnie
Napisano 19 luty 2016 - 11:05
... mi to wygląda na próbę wzmocnienia tego dość newralgicznego miejsca - kijek ma być lekki i "cięty", więc pewnie blank jest dość delikatny... rodbuilderem nie jestem, więc mogę się nie znać, ale kiedyś właśnie w tym miejscu strzelił mi kijek...
Napisano 19 luty 2016 - 12:47
... mi to wygląda na próbę wzmocnienia tego dość newralgicznego miejsca - kijek ma być lekki i "cięty", więc pewnie blank jest dość delikatny... rodbuilderem nie jestem, więc mogę się nie znać, ale kiedyś właśnie w tym miejscu strzelił mi kijek...
Taka tulejka to zadne wzmocnienie. Jakby mial strzelic w tym miejscu, to czy z tulejka czy bez tulejki, strzeli tak samo.
Napisano 19 luty 2016 - 20:04
Ja bym na to wogle nie zwrócił uwagi ,ot poprostu taki pomysł zawsze sie mozna byle czego doczepić
Ogólnie im nowsze "seryjniaki" tym wększe udziwnienia tak ja to widzę
Użytkownik Greg #2 edytował ten post 19 luty 2016 - 20:07
Napisano 25 luty 2016 - 18:02
Zgodnie z obietnicą, po dzisiejszej wizycie w Kongerze wstawiam kilka fotek nowej serii wędek Streeto:
streeto_1.jpg 64,59 KB 70 Ilość pobrań
Na zdjęciu Michał Gosztyła, prezentuje dostępne modele Streeto
streeto_2.jpg 66,82 KB 69 Ilość pobrań
streeto_3.jpg 63,77 KB 71 Ilość pobrań
Trochę zbliżeń rękojeści.
Wędki są estetycznie wykonane, lekkie, dobrze leżą w ręku. Mi szczególnie przypadł do gustu najlżejszy model - opisany chyba do 6 czy 7 gr. Wypożyczyliśmy go do testowania, tak że wkrótce będę mógł napisać więcej - informacje wrzucę w tym wątku. Na razie podniosłem na nim do góry butelkę 0,5 l wody - kijek pokazał przy tym bardzo ładne ugięcie muszę powiedzieć, myślę ze powinien bardzo dobrze trzymać okonie
Pozdrawiam
Napisano 25 luty 2016 - 18:08
Żeby łowiły tak jak wyglądają A możesz powiedzieć coś o najmocniejszym modelu?
Napisano 25 luty 2016 - 18:16
Najmocniejszy to już kawał wielkorzecznego kija. Na grubsze łowienie np. boleni. Ale uczciwie powiem że nie poświęciłem mu dużo czasu - z racji moich zainteresowań dwa najlżejsze modele przykuły moją największą uwagę na marginesie - w tym wątku pojawił się temat tulejki wystającej z uchwytu - przekazaliśmy uwage Kongerowi, ma być uwzględniona przy zamówieniach kolejnych partii. Trzeba tez powiedziec że jest to widoczne tylko w najlżejszym modelu - w pozostałych modelach zewnętrzna średnica blanków jest wieksza i tulejka nie jest widoczna praktycznie - zresztą jak widać na zdjęciach zamieszczonych powyżej.
Będzie też zmieniony zaczep haczyka w lżejszch modelach.
Napisano 25 luty 2016 - 18:19
Napisano 25 luty 2016 - 18:20
cena powinna się kształtować na poziomie ok 350-370 zł w sprzedaży detalicznej
Użytkownik Friko edytował ten post 25 luty 2016 - 18:58
Napisano 25 luty 2016 - 18:28
Oglądał ktoś Pocket Expedition Spin?
1,9m cw 2-9, waga całkiem przyjemna, no i 4 - skład, na moje potrzeby wydawałby się idealny... Tylko czy nie ma przesztywnień na łączeniach? I jakie komponenty?
W katalogu trochę poskąpili opisu
Napisano 25 luty 2016 - 18:38
Tak, oglądałem dziś przy okazji i tego pocketa krótko. To taki raczej tradycyjny design - krótka korkowa rękojeść z metalowym uchwytem. Blank o charakterystyce bardziej pod obrotówkę czy woblerka niż pod jiga. Pierwsze dwa składy od szczytu jak przyginałem gięły się bez przesztywnienia, dalej nie patrzyłem bo zająłem się Streeto. Pocket skojarzył mi się z travelkiem na pstrąga.
Napisano 25 luty 2016 - 18:43
Napisano 25 luty 2016 - 18:44
Napisano 25 luty 2016 - 18:59
Oglądałem dziś tylko Streeto i tego pocketa przy okazji. Nie wiem jaka będzie cena pocketa.
Napisano 25 luty 2016 - 23:01
Friko będzie szansa żebyś zrobił fotki z ugięciem ?
Napisano 25 luty 2016 - 23:13
Tego najlżejszego streeto - tak. Wziąłem go do przetestowania więc fotki na pewno będą.
Napisano 26 luty 2016 - 00:47
Napisano 26 luty 2016 - 13:14
A może ktoś cos powiedzieć o Konger Ultris Jig Perch 1-10 210cm oraz 232cm? Z tego co jest napisane,jest to wklejka. A coś więcej o tym kijku? Nie przepadam za wklejkami,ale kijek wydaje się dosyć sympatyczny. Ktoś ma jakieś info jak spisuje się przy łowieniu gumisiami typu 2'-2,5', jego realne cw?
Napisano 26 luty 2016 - 16:12
Czy nowa seria Tango, Mikros i Elvis to też wklejanki ?
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych